Forum Discussion

stachursk's avatar
stachursk
Seasoned Novice
5 hours ago

Problem z aresztowaniem sima

Cześć w dodatku the sims 4 WITAJ W PRACY jako policjant zauważyłem że nie moge z powrotem aresztować sima 

Od początku: 
1. Zrobiłem simowi zdjęcie policyjne, pobrałem odciski palców 

2. Gdy klikam na sima ZAMKNIJ W ARESZCIE przycisk jest na szaro i poleca mi żebym kliknął na drzwi celi 

Gdy już klikam na drzwi celi JEST TYLKO JEDNA INTERACJA WYPUŚC Z ARESZTU

nie wydaje mi się że to problem mojego stanowiska - ja go złapałem ja chce przeszukać więc chce na nowo go zamknąć w areszcie

Platforma: PC 

Nie używam żadnych modów, jest to wina dodatku witaj w pracy 

Poniżej film z problemem 

1 Reply

• stachursk​ 

W drodze wyjątku pobrałam ten film (nie pobieram żadnych plików na swój komputer), ale na przyszłość, proszę o duże, wyraźne zdjęcia - w zupełności wystarczą. 

Zrobiłam zdjęcie z kadru filmu i takie jedno zdjęcie wystarczy, żeby zdiagnozować twój problem:

Na zdjęciu wyraźnie widać, jakie najpierw powinieneś wykonać czynności (pokazane w okienku pracy), zanim będziesz mógł aresztować więźnia. Jeżeli na wykonanie czynności może zabraknąć czasu, zawsze możesz go przedłużyć o kilka godzin.

Reasumując: W karierze policjanta  trzeba wykonywać zadania w odpowiedniej kolejności, inaczej:

• nie zaliczysz zadania
    • nie zaaresztujesz więźnia
    • policjant nie dostanie awansu.

Zawsze najpierw dobrze jest : 

• zrób zdjęcie
    • pobierz odciski palców
    • przeszukaj podejrzanego
    • przesłuchaj podejrzanego

Jeżeli po wykonaniu tych czynności podświetli się opcja "zamknij w areszcie" to możesz zamknąć podejrzanego. Na końcu "spisz raport".

Uwaga: nie zawsze opcja "aresztuj podejrzanego" podświetli się, gdyż może okazać się, że aresztowałeś niewinnego sima (lub podejrzany ucieknie). Ale nastąpi to dopiero, gdy wykonasz wszystkie czynności związane z aresztowaniem. 

Często też ślady prowadzące do aresztowanie sima są mylące (jak w normalnym życiu), więc gra generuje różnych simów, podobnych do założonego rysopisu, a niekoniecznie są to potencjalni podejrzani. Dlatego czasem nawet kilka razy trzeba powtarzać dochodzenie, lub kilkakrotnie szukać podejrzanego. Myślę, że powodowane jest to tym, żeby detektyw za szybko nie awansował.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,781 Posts