Problem z dodatkami
Witam, jakoś dwa lata temu z moim bratem przenieśliśmy się z ps4 na ps5. Ja grałam głowie w Simsy i miałam dość sporo dodatków jednak po przeniesieniu na ps5 wszystkie moje dodatki zniknęły ale rozgrywki pozostały. Próbowałam przywrócić licencję ale lub po prostu pobrać grę na nowo ale za każdym razem pokazuje że nie posiadam tych dodatków i muszę je kupić. Dodam też że były kupowane na innych kontach i za bardzo się na tym nie znam i nie wiem czy to po prostu jakiś problem z przesyłaniem danych czy coś ale jest to głównie konsola mojego brata.
Hej qiviu44_
Dodatki (DLC) oraz podstawowa wersja gry The Sims 4 przechodzą z PS4 na PS5, o ile korzystasz z tego samego konta PlayStation Network.
Oto kluczowe informacje:
- Jak odzyskać dodatki: Po zainstalowaniu The Sims 4 na PS5, dodatki nie pobierają się automatycznie. Musisz wejść do sklepu PlayStation Store lub zarządzać zawartością gry na pulpicie (przycisk Options -> "Zarządzaj zawartością gry"), aby pobrać posiadane pakiety.
- Zapisy gry (Saves): Zapisy również można przenieść, używając chmury PlayStation Plus lub dysku USB, aby skopiować dane z PS4 i wkleić je na PS5.
- Kompatybilność: The Sims 4 na konsolach działa w ramach wstecznej kompatybilności. Należy pamiętać, że dodatki zakupione na konsolach Sony nie przechodzą na PC (i odwrotnie).
Podsumowując: jeśli masz tę samą nazwę użytkownika PSN ( dodatki byly kupowane na jednym koncie), zachowasz wszystkie swoje dodatki i zapisy po przejściu na nową konsolę.