Forum Discussion

Niagati's avatar
5 years ago

Problem z obracaniem kamerą w The Sims 4

Mam problem z Simsami 4 po ostatniej aktualizacji. Gdy wchodzę w tryb budowania i jak zawsze scrollem od myszki obracam widok to obraz zapindala mi z prędkością światła. Już drugi raz mam ten problem i chyba ostatnio rozwiązałam go odznaczając nakładkę "Origin w grze", ale tym razem to nie pomogło, mody to też nie mogą być bo i je wyłączałam i też było to samo. W googlach nic o tym nie piszą i w sumie nie wiem co robić, bo grę naprawiłam już dwa razy.

Wstawiam podglądowy filmik, może ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?

https://youtu.be/H5KBXk2LjAY 
P. S. I w sumie to wyciągnęłam cały folder TS4, gdzie są savey, mody itp. Odinstalowałam grę, zainstalowałam jeszcze raz samą podstawkę i też mi tak latała kamerka, zainstalowałam resztę dodatków i nic się nie zmieniło. Nawet mody niektóre uaktualniłam. Chyba muszę czekać na kolejną aktualizację by to znikło, bo już nie wiem co robić, skoro nawet na podstawie gry to występuje, a no i zanika mi kursor simowy, a jest systemowy.

4 Replies

• Hej@Niagati 

Nie wystarczy uaktualnić niektóre mody. Nie wystarczy tez wyłączać mody, bo gra nadal odczytuje błędy związane z zepsutymi modami/CC.

Trzeba zrobić porządek z całym folderem Mods, bo nadal masz w nim zepsute mody lub/i obiekty CC:

1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera (nie nie wkładaj go z powrotem do gry!).

2. Z folderu gry znajdującej się w Moich Dokumentach (ścieżka dostępu (u

mnie): C:\...\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4 , usunąć następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Są to pliki pamięci tymczasowej, po włączeniu gra odtworzy je na nowo.

3. Napraw grę na Origin.

Przeczytaj uważnie poradnik i wedlug jego wskazówek pozbądź się z gry zepsutych modów oraz obiektów CC:

https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-mo...

Pozdrawiam.

• Niagati's avatar
    Niagati
    5 years ago

Przerzuciłam folder z modami, save'ami i tray. Usunęłam wszystkie te pliki co zostały w folderze The Sims 4, włączyłam, naprawiłam grę. Dalej jest tak samo. Folder "Dokumenty" nie mam na dysku C, tylko przypisałam go do dysku E - ale raczej nie powinno mieć to znaczenia.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Niagati

Jesli masz reshade mod w folderze instalacyjnym The Sims4 usun go.
    Usunęlas z folderu gry plik Options, taki z zebatym koleczkiem ?
    Sprobuj jeszcze tego: w panelu sterowania / Sprzęt i Dźwięk/ Urzadzenia i drukarki --> mysz- opcje wskaźnika , wyłącz opcję "pokaż ślad wskaźnika".
  • Niagati's avatar
    Niagati
    5 years ago

Zrobiłam już wszystkie możliwe opcje. Obecnie usunęłam wszystkie Simsy oraz Origina i instaluję to wszystko na nowo, jak znów będzie krzaczyło, to nie mam już pojęcia co robić. Jeszcze ktoś mi poradził by wyłączyć nakładkę w grze na discordzie i zobaczymy czy to też coś da.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,316 PostsLatest Activity: 6 hours ago