Forum Discussion

vbsisi96's avatar
vbsisi96
Rising Newcomer
8 hours ago

Problem ze startem i ustawieniami domyślnymi

Hej, po ostatniej aktualizacji  mam porblem z otwieraniem gry oraz wszystkimi ustawieniami, które każdorazowo po otwarciu wracają do domyślnych. Aplikacja otwiera się w trybie okienkowym (chociaż nigdy tak nie grałam i przenigdy sie tak nie otwierała - a gram od ponad dekady), a wszystkie ustawienia dotyczące samouczka, trybu kamery z TS3 oraz Modyfikacji są zresetowane i nie mogę ich zmienić. Oczywiście mogę  manualnie i każdorazowo, ale po restarcie gry, który, chociażby do włączenia modów jest niezbędny, ustawienia wracają do takich jakie były.  Myślałam, że to  kwestia sterownika, wszystko zaktualizowałam, usunęłam Mody, żeby puścić grę bez, ale to nie pomogło. Zaktualizowałam i wyczyściłam pamięć podręczną gry i dalej nic.  Czy ktoś miał podobny problem i  jakimś cudem go rozwiązał?  

1 Reply

• Hej vbsisi96​

Jeżeli przez aktualizacją gry nie wyjęłaś z niej folderu Mods to po jej aktualizacji mogą zdarzyć się  takie sytuacje. 

W tej chwili  spróbuj zastosować te kroki:

1. Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).

2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz tam pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    -LastUIException.txt
    -LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one także powodują błędy gry.

3. Napraw grę w aplikacji EA.

4. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie 

Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,140 PostsLatest Activity: 8 hours ago