Forum Discussion

gji8ye9ue's avatar
gji8ye9ue
Newcomer
3 months ago

Problem

Nie mogę wejść w żadną rodzinkę, a jeśli już kliknę żeby wejść wchodzi mi wybieranie miasta wszystko się usuwa i nie jestem w stanie grać.

3 Replies

• gji8ye9ue​ 

Jeżeli masz w grze mody/CC, to wyjmij je z gry > przenieś folder Mods na pulpit komputera (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).

Następnie:

Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.

Napraw grę w aplikacji EA.

Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki: Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

• zymela's avatar
    zymela
    Rising Newcomer
    3 months ago

a co dalej jeśli zrobiłam dokładnie to wszystko, a identyczny błąd jak był tak jest? Też po kliknięciu wznów grę po jakiejś minucie wywala mnie do wyboru światów. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 months ago

zymela​ 

W tej sytuacji wyjmij folder The Sims 4 na pulpit komputera, a następnie włącz grę. Jeżeli gra się włączy to wybierz z CAS jakiegoś Sima i umieść go w jakimś domu, a następnie sprawdź rozgrywkę.

Jeżeli w nowej grze będzie wszystko w porządku, to będzie oznaczało, że nie wykonałaś wszystkich kroków zawartych w moim poprzednim komentarzu, lub twoja stara gra/stary zapis rozgrywki (folder The Sims 4, który masz na pulpicie komputera), wskutek długo trzymanych w niej zepsutych modów (oraz zapisywania jej zwykłym zapisem), mogła ulec uszkodzeniu.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,531 Posts