Forum Discussion

NatelaQ's avatar
NatelaQ
Rising Newcomer
1 day ago

Simowie freezują gdy chcą wziąć resztki z lodówki

Spotkałam się z pewnym problemem.  Gdy próbuje wziąć moimi simami resztki z lodówki cała gra mi się zatrzymuje, nie jestem w stanie wydać im żadnych poleceń. Resetowanie simów nie pomaga. Po wymuszeniu wyłączenia gry i włączeniu ponownie, problem się nie pojawia, podczas ręcznego wyjęcia jedzenia z lodówki (przeciągam jedzenie na blat kuchenny). Ten sam problem gdy chce coś "zjeść na szybko". Nie jest to powiązane z modami, wyjęłam wszystko i spróbowałam wykonać tę czynność bez modów.  Dziękuję za rozpatrzenie tego problemu <3

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    21 hours ago

Hej NatelaQ​ 

Ten problem z „freezowaniem” przy braniu resztek z lodówki pojawiał się już u części graczy i zwykle jest powiązany z:

• zbugowaną partią jedzenia w lodówce
    • uszkodzonym obiektem lodówki
    • błędem zapisu, który „wiesza” interakcję szybkiego jedzenia

Skoro przeciągnięcie jedzenia na blat działa, to sama animacja / interakcja z lodówką się wykrzacza, a nie cała gra. W tej sytuacji warto sprawdzić:

• Spróbuj sprzedać lodówkę i kupić nową (najlepiej inny model).
    • Opróżnij całkowicie lodówkę – wyrzuć wszystkie resztki i ugotuj nowe danie.
    • Wyczyść cache gry (usuń plik localthumbcache.package z folderu The Sims 4).
    • Jeśli grasz na jednym zapisie długo – sprawdź, czy na nowym, testowym save problem też występuje.

Jeśli na nowym zapisie działa normalnie, to najpewniej uszkodzony jest konkretny save i możesz spróbować przywrócić jego poprzednią wersję.

Daj znać jak poszło.

• NatelaQ's avatar
    NatelaQ
    Rising Newcomer
    19 hours ago

Jeżeli chodzi o sprzedaż lodówki, to też tak zrobiłam na inny model, na chwilę problem został rozwiązany, jednak powrócił. Tak samo usunęłam cache gry (tak samo nic nie dało). Zapis powstał po aktualizacji.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    15 hours ago

Hej NatelaQ​ 

Myślę, że problem powiązany jest z zepsutymi modami, które prawdopodobnie masz w grze. W takiej sytuacji zastosuj te kroki:

1. Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).

2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:

• - cache,
    • - cachestr,
    • - onlinethumbnailcache,
    • - localthumbcache,

3. Jeżeli w folderze The Sims 4 masz  pliki o nazwie:

• - lastException .txt,
    • - LastUIException.txt
    • - LastCrash.txt

to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.

4. Napraw grę w aplikacji EA.

5. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 8 hours ago
7,645 Posts