Forum Discussion

megi82's avatar
4 years ago

the sims 4 zjawiska paranormalne

The Sims 4 zjawiska paranormalne nie działają normalnie - jak się  wchodzi w karierę na zleceniu pasek zaliczania zadania nie działa - po usunięciu zjaw pasek nie idzie do przodu. Naciskałam napraw grę ale naprawa się wiesza i nie przechodzi do końca - wygląda jakby ten dodatek kolidował z pozostałymi karierami w simsach

9 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @megi82

Jesli naprawa sie wiesza to sygnał ze jest powazniejszy problem, Istnieje opcja ze cos blokuje pliki gry, podczas reinstalowania ich podczas naprawy albo jest jakis problem z Origin .
    1. Wyczyść cache Origin
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
    I sprobuj jeszcze raz naprawić grę

2. Jesli masz program antywirusowy Avast , AVG, Sophos czy Kasperski albo jakikolwiek inny odinstalij go do zera. Na dzis od czasu listopadowej aktualizacji kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo pliki gry. Nawet ten uruchamiajacy grę. Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer.
    Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall (albo Disable jesl chcesz tylko wylaczyc antywirusa) bo nie kazdy z tych programów usuniesz przez proste polecenie Odinstaluj w Windowsie. Nastepnie znow sprobuj naprawic gre na Origin

Jednak czasem Naprawa trwa wieczność - w zaleznosci od ilosci dodatkow nawet i 4 godziny ale wciaz posuwa sie do przodu i w takim wypadku jest to zwiazane z jakims problelmem na laczu internetowym z Origin , Jesli Naprawa nie staje zupelnie ale wciaz sie posuwa do przodu choć z szybkoscia żółwia to oznacza, ze bledy w grze nie sa zwiazane z antywirusem. ( Mozesz sprobować zatrzymac ta naprawe izrestatować komputer - czasem pomaga ale ból jest ze naprawa zacznie sie znów od poczatku)

3, Czy ty nie masz przypadkiem nieaktualnych modów w grze? Nieaktualny mod taki jak UIC -Extension albo podobny moze zaskutkować takimi bledami,
    Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
    Nastepnie -niestety obowiazkowa jest naprawa gry chocby miała trwac i 4 godziny
    Gdy to sie akończy:
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił
    Przeczytaj takze DOKŁADNIE ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA

• megi82's avatar
    megi82
    4 years ago

szybkość żółwia naprawa trwa wieczność mogłoby się tydzień naprawiać i nie dojdzie do końca. To nie jest jedyny błąd w grze:

1 brak możliwości wypełniania paska zadań w karierze zjawisk nadnaturalnych - co dziwne jeśli wyjdę z gry całkowicie i puszcze choć na chwile naprawę to po wejściu jedną pracę wykonam w zjawiskach ale jak ponownie sim idzie do pracy w tym to pasek zadań już się nie zapełnia. 

2. Nie idzie postarzyć sima przez tort urodziny nie działają i jest błąd niemowlaki są czarne. Kota też nie  idzie postarzyć przez smakołyk. Automatycznie urodziny jak wypada dzień urodziny też się nie dokonują - musze zmieniać w casie w edycji rodziny kodami wiek. 

A tak pyzatym, standardowych błędów jest masa - simy nie chcą jeść - musze je karmić z wyposażenia. 

np teraz próba naprawy staneła mi na Miejskim życiu 

Czy to jest spowodowane tym że posiadam całą serie gier The Sims 4? 

U znajomej która też sobie to kupiła istnieje ten sam problem z grą.

Dwa komputery różne i ten sam problem.

Niestety taką prace w rodzinie mają że antywirus jest konieczny nie mogę go odinstalować. 

• A modami nie gram nie posiadam żadnych modów od czystej instalacji gry - nie mam modów

• To też sprawdziłam nie mam włączonego - %ProgramData%/Electronic Arts/EA Desktop,

Jednym słowem problem istnieje w grze zakupionej ostatnio - tych zjawiskach paranormalnych - po jej instalacji zaczeły się problemy

• sprawdziłam też to - EADesktop i EALauncher . nie nie mam wcale tych pików

Nie ma rozwiązania dla problemu - problem jest w akcesoriach a tak mi na nich zależało - najbardziej lubię grać fantasy w simsach

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @megi82

Wyprobuj taki sposob - bo byc moze masz takze zbugowany sejf oprócz zle zainstalowanych pliki podczas aktualizacji Sejf sie czasem buguje jesli zawsze zapisujesz grę prostą opcją Zapisz , a nie Zapisz jako - sejfy nadpisuja sie nad soba i bugi sie mnozą.

Musisz odszukac folder gry biezacej The Sims4 w Dokumenty\Electronic Arts
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2. Nastepnie powinnas naprawić gre na Origin bo zdecydowanie podczas aktualizacji jakies pliki gry sie nie zainstalowaly poprawnie ale jesli ta naprawa jest niemozliwa odinstaluj cala gre przez Orgin i pobierz ja z Origin ponownie. To w całosci zalatwi problem zepsutych plikow gry,
    *Uwaga! To dotyczy tylko komputera z systemem Windows bo na Macu reinstalacje gry robi sie inaczej! No i nie denerwuj sie - nie stracisz swoich rodzin ani zapisów
    Prawym myszy na okladke gry w bibliotece gier - opcja Odinstaluj
    3. Wlacz gre aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
    Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdź czy nadal masz te błedy , w nowym folderze i po reinstalacji gry.
    4.Jesli bład znikl wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    5.. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    6. Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie - w twojej granej rodzinie. Jednak zawsze jest opcja ze stary sejf moze byc zbugowany
    =================
    A propos antivirusa
    Takie błędy nie koniecznie muszą być zwiazane z grą.
    Dam przyklad - twoj program antywirusowy zaktualizowal sie (programy antywirusowe są aktualizowane czesto) Nastepnie zrobil rutynowy skan twojego komputera i odkryl nowe grozne zjawisko - pliki gry, bo akurat ta jego aktualizacja uczuliła go na pewne plilki ktore zostaly zainstalowane na komputerze wraz z aktualizacja gry, a on nie on nie ma ich na liscie wyjatków! Alarm! Wiec blokuje je. (a dokadniej poddaje je kwarantannie)
    Jesli nie mozesz odinstalowac antywirusa to dodaj w nich pliki Origin i gry do wyjatkow, Antywirus bedzie nadal chronił komputer ale nie bedzie ci blokował plików gry ani Origin, Wpisz w Google nazwe swojego programu antywirusowego plus slowka Exclusions i Exceptions, Wybierz z linkow ktore sie pokaze instrukcje jak dodawać w twoim programie pliki do wyjątkow.
    Odszukaj plik Origin.exe w folderze C:\Pliki programów (x86) \Origin i dodaj go do wyjatkow, Dodaj tez do wyjatkow plik OriginClientService.exe - bedzie w folderze Origin.
    Do wyjatkow musisz dodac tez dwa pliki gry. TS4,exe oraz TS4_x64.exe.
    Wszystkie te pliki mozna znaleć w dysk C:\ Pliki programow (x86)
    Z tym ze o ile Origin znależć latwo, to do plików gry musisz znać sciezke
    C:\Pliki programow (x86) >Origin games > nazwa gry> game (szukajtegofolderu pod liteka G ) > Bin oraz Bin_LE
    W kazdym folderze Bin znajduje sie jeden plik z poczatkową nazwa TS4 i TS4_x64.exe kazdy z nich trzeba dodać do wyjatkow
    Jesli bedziesz miala problem z tym dodaniem do wyjatkow wymuś to na jakimś czlonku swojej rodziny ,lepiej obeznanym z komputerem,
    Bo jesli faktycznie antywirus blokuje ci pliki gry to jesli nie dodasz tych plikow do wyjatkow mozesz od razu zrezygnnowac z grania w Simsy.
  • megi82's avatar
    megi82
    4 years ago

TA OPCJA TERZ NIE DZIAŁA - TO WYGLĄDA TAK NA NOWYM ZAPISIE ZA PIERWSZYM RAZEM SIMKA ZALICZA ZADANIE A JAK IDZIE DRUGI RAZ PASEK ZADAŃ JÓŻ NIE POSTEPUJE - W KARIERACH WOLNEGO STRZELCA CIĄGLE JEST TEN BŁĄD. WSZYSTKO INNE NORMALNIE HODZI. ZEPSUTY DODATEK WYDALI ZAŁUJE ZE GO KUPIŁAM.... ZALERZAŁO MI NA FANTASY ALE CO MI PO NIM JAK TO NIE DZIAŁA. NIC NIE DAJE RADY NAWET CZYSTE STAWIANIE SYSTEMU W KOMPIE I INSTALACJA TEGO OD NOWA - BŁĄD JEST Z STRONY TWORCÓW - PODOBNIE JAK Z TĄ PRALKĄ ZEPSUTĄ JAKIS CZAS TEMU. 

• ZASTOSOWAŁAM WSZYSTKIE ROZWIĄZANIA - NIC TO NIE DAŁO TYLKO ZURZYŁĄM SOBIE NADAREMNO TRANSFER INTERNETOWY NA KOLEJNĄ INSTALACJE.................POPSUTE AKCESORIA I TYLE BO WSZYSTKO INNE HODZI NORMALNIE. WINA JEST Z STRONY TWÓRCY GRY SKORO NIC NIE POMOGŁO

• A the sims 4 i origina mam na liście wyjątków w antywirusie. Z czy bez antywirusa nadal jest ten sam błąd - i mielenie naprawy zróbcie poprawna aktualizacje. Jestem zrażona przez tą akcje nic już nie kupie na origin nawet The Sims 5 sobie odpuszczę jak wyjdzie bo nie biorą na poważnie zgłoszeń od klientów ....bezsensu prosić rodziców o kupno czegoś tak zbugowanego

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 10 minutes ago
7,587 Posts