Forum Discussion

RNozorozec's avatar
1 year ago

Xbox - problem z ładowaniem rozgrywki

Cześć,

Gram na Xbox. Od soboty (12.10) mam problem z ładowaniem się rozgrywki. W pewnym momencie w trakcie gry (np. gdy się przemieszczam lub chce zmienić wygląd Sima) lub gdy próbuję ją uruchomić (np. następnego dnia), zapis się ładuje i nagle pasek postępu się zacina. Diamencik się kręci, komunikaty nadal przesuwają, ale nic się nie dzieje - niezależnie od tego, ile czekam. 

Czyściłam zapisy gry, jest ona aktualna, nawet odinstalowałam wszystko i zainstalowałam na nowo. Nie korzystam z kodów i gotowców z biblioteki. Problem pojawia się niezależnie od świata, na którym gram. Nigdy wcześniej nie miałam tego typu problemów. 

Będę bardzo wdzięczna za poradę, bo już nie mam pomysłu, co zrobić. 

Z góry dziękuję! 

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @RNozorozec 

Na start sprawdź czy nie kończy się już pamięć na dysku konsoli. Jesli tak odinstaluj 1 lub 2 gry.

Dodatkowo wyłącz konsolę i odłacz ją od prądu na 3 min. Następnie sprawdź jak wygląda sytuacja w The Sims 4.

• Hej, @EA_Kalina!

Dziekuję za odpowiedź. Wszystko to już przetestowane. Cache wyczyczone, konsola odłączana od prądu, pamięci na dysku jest dużo (ponad 50% miejsca), konto EA odłączane i podłączane ponownie, reset sieci. Problem wciąż się pojawia przez co 4 rozgrywki poszły do kosza w ciągu ostatnich 4 dni. Po prostu gram sobie spokojnie przez np. godzinę lub dwie, aż tu nagle obraz ładowania się freezuje w totalnie randomowym momencie. Pierwszy raz mam taki problem odkąd gram na konsoli. Martwi mnie to, bo jednak człowiek zainwestował w tę grę, a teraz nie mogę swobodnie z niej korzystać ☹️

• Problem nadal występuje i dotyczy kazdej rozgrywki. Z konsolą jest wszystko w porządku. Inne gry działają bez zarzutu. Aktualnie próbowałam również rozłączać, podłączać lub korzystać z innego konta EA. Za każdym razem jest to samo. Zauważyłam też, że automatyczne zapisy nie aktualizują się na bieżąco jak wcześniej. I pomiędzy automatycznym zapisem a ręcznymi potrafią być 2h różnicy. Na ten moment po prostu nie da się grać, bo całe postępy idą na marne, gdy nie można załadować rozgrywki.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 23 hours ago
7,595 Posts