Forum Discussion

Karolinka10's avatar
5 years ago

za duże wykorzystanie przez grę RAM-u

witajcie. Szukałam problemu , który u mnie sie pojawił , ale nic nie znalazłam. Otóż odkąd zainstalowałam dodatek wiejska sielanka (a może to tylko taki zbieg okoliczności) po prostu nie da się grać. Mam 16GB RAM-u, komputer nowy wydajny, a tu kiedy włączam sims 4 nagle komputer wykorzystuje 96% pamięci czyli prawie 16 GB RAM-u!  Gra staje i nic nie da się zrobić . Najpierw ładuje się wieki, potem sim stoi po 10 min zanim zrobi jeden krok. Po wyjęciu modów i naprawy gry problem nadal jest. z góry dziękuję za pomoc

38 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@Karolinka10, zaktualizowałaś sterowniki karty graficznej?

Wyłączyłaś działające w tle programy, komunikatory, inne?>Prawy klawisz myszki>klikasz na start>Menadżer Zadań> wyłączasz programy, które pobierają najwięcej pamięci, a w momencie grania nie są potrzebne.

Co do rodzin, gra zawsze będzie je generowała. Jedynym  i najlepszym sposobem jest otwarcie skrzyni rodzin> górny pasek w trybie okolicy - i usuwanie niepotrzebnych rodzin.

W opcjach gry odznaczenie, żeby gra automatycznie nie zaludniała domów rodzinami NPC.

• @danuta720tak, miałam powyłaczane niepotrzebne programy. Niemniej obserwuje ile pamięci zżera sama gra. Gdy zaczynam gre wykorzystuje około 3000MB , a potem tylko rośnie aż do 9980MB i gra staje.
    Usunąc rodzin ze skrzynii... ich tam jest tysiące pustych...Po prostu fizycznie się tego nie da zrobić. I pojawiają sie zawsze nawet na nowym zapisie jak wchodze do nowego otoczenia. Niestety, dla mnie dodatek wiejska sielanka jest niegrywalny.

No i gram i gram czyli testuje... i mawet nie wchodząc do nowego świata gra generuje tysiące pustych rodzin. A to oznacza zwolnienie gry . Cóż, albo czekan na porządną aktualizację albo czekam na Paralives.

• @kreatora nie mam innego wyjścia. MNie nawet nowy zapis się psuje.POczywiście MCCC coś tam robi w tle ale niewystarczająco. Dzięki za porady
  • @danuta720 Ja na razie nie gram w simsy bo zraziłam się. To nie jest gra tylko mordęga. Oczywiście jak zagram zrobię print screen

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,545 Posts