Forum Discussion

xLucjqx's avatar
xLucjqx
Rising Newcomer
4 days ago

Problem z lagami The sims 3

Hej , kupilam nowy laptop gamingowy karta nvidia 5050 i ryzen 7 i usiłuje grac w simsy 3 ale strasznie sie scina jak kręcę kamera , W ustawieniach włączałam dopasowanie do simsow karte nvidia , testowałam smooth patch i gpu add on ale bez zmian . W folderze the sims 3 device config wyświetla sie Moja karta ale pisze found 0 matched 1 . Co jeszcze moge zrobic bo juz nie mam pomysłów 

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    22 hours ago

Hej xLucjqx​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy w pliku DeviceConfig.log (znajduje się on w Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3) widzisz nazwę swojej karty graficznej? 

• Jeśli tak - przejdź do folderu instalacyjnego gry (The Sims 3\Game\Bin) i otwórz GraphicsCards.sgr
    • Przejdź do sekcji NVIDIA i dodaj swoją kartę, przy card 0xXXXX (XXXX - tutaj wpisz ID swojej karty, które znajdziesz w poprzednim pliku)

Następnie wymuś użycie karty NVidia przy uruchamianiu gry The Sims3, przejdź do:

• Zarządzanie ustawieniami 3D
    • Program Settings, następnie dodaj TS3.exe
    • Ustaw:
      • High-performance NVIDIA processor
      • Power management ustaw na Prefer maximum performance
  • veen0mxxx's avatar
    veen0mxxx
    Seasoned Newcomer
    2 days ago

Może ścina ci przez świat w simsach bo ja tak miałam, że cała gra chodziła bez problemowo ale jak miałam rodzinę w Isla Paradiso (DLC Rajska Wyspa) to okropnie mi zacinało grę. Jeśli nie masz tam simów to może w ustawieniach gry cos pokombinuj ja mam wszystko na najwyższych ustawieniach oprócz cieni i czegoś tam jeszcze nie pamiętam teraz ale jeśli chcesz mogę sprawdzić i podać ci takie ustawienia jak ja mam. Dodam, że ja nie bawiłam się w te smooth patch itd. Ale widziałam, że można. Nie mam niestety pojęcia od strony komputera co byś mogła zrobić jeszcze :( Ale może jakoś pomogę w ten sposób. 

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 12 hours ago
1,442 Posts