Forum Discussion

adrianoxxo's avatar
adrianoxxo
Seasoned Newcomer
3 months ago

Problem z launcherem w The Sims 3 - Pomocy!

Cześć! Mam taki problem - odkąd przesiadłem się na Maca, pobrałem na niego Simsy, launcher zaczął się samoistnie zamykać, gdy cokolwiek na niego naciskam. Działają tylko przyciski "play" oraz "obiekty zmodyfikowane". Następnie zamyka się launcher, otwiera EA App, a także gra. Problem pojawia się natomiast wtedy, kiedy próbuję wcisnąć inne opcje w launcherze, np. pobrane. Wyskakuje wtedy informacja "Aplikacja The Sims 3 nieoczekiwanie zakończyła pracę" Przez to nie mogę pobrać światów, na których bardzo mi zależy. Gram na MacBooku Pro M4 2024, jeśli ta informacja w czymś pomoże. 

6 Replies

• adrianoxxo's avatar
    adrianoxxo
    Seasoned Newcomer
    3 months ago

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wczoraj na nowo zainstalowałem zarówno EA App, jak i Simsy. Nagle launcher zaczął działać, do momentu aż zacząłem grać.  Pojawił się znowu ten problem, że samoistnie po naciśnięciu "pobrane", launcher się zamyka. Stworzyłem niedawno drugie konto, tak jak mi zasugerowano, launcher zaczął znowu działać. Pobrałem na próbę dodatkowy świat z The Sims 3 Store, Riverview, automatycznie przeniosło mnie do launchera, pobrało się i chyba zainstalowało, a po chwili nagle zamknął znowu się Launcher. Od tamtego momentu znowu zamyka się za każdym razem, gdy próbuję wejść w pobrane. Może to wina jakiegoś pliku, czy coś, który się tworzy?

• adrianoxxo's avatar
    adrianoxxo
    Seasoned Newcomer
    3 months ago

Dzięki EA_Kalina​ również. Diagnostykę zrobiłem Maca, nie znaleziono żadnych problemów. Uruchomiłem komputer w trybie bezpiecznym, ale to nie pomogło, launcher się wciąż samoistnie zamyka, gdy próbuję wejść w zakładkę "pobrane". 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Spróbuj wykonać dalsze czynności

• Zamknij grę i launcher
    • Przejdź do Dokumenty\Electronic Arts\The Sims3 (ścieżka może się różnić)
    • Przenieś folder DCCache na pulpit (jest to cała zawartość niestandardowa/sklepu, więc nie uruchamiaj gry, bo twoje rzeczy zostaną zastąpione)
    • Przejdź na stronę thesims3.com zaloguj się i wyszukaj obiekty, które chcesz pobrać. Kiedy otworzy się launcher gry, upewnij się, że zalogowane jest twoje właściwe konto. 

• adrianoxxo's avatar
    adrianoxxo
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Niestety, ale problem dalej istnieje, launcher się zamyka, gdy próbuję wejść w pobrane i zainstalować rzeczy z The Sims 3 Store. Mam jeszcze jeden problem z grą, o którym zapomniałem wspomnieć - nie mogę łapać owadów w grze, które są mi potrzebne, by ukończyć misje. 

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,402 PostsLatest Activity: 2 days ago