Forum Discussion

EA_Ataashi's avatar
EA_Ataashi
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
8 years ago

Re: SIms 3 on Windows 10

Witaj @nevir99

Mam dobre wieści! 🙂 Jak najbardziej możesz korzystać z gry The Sims 3 w systemie Windows 10.

Co prawda nie jest to decydowany system do odtwarzania tej produkcji, jednak zawsze możesz uruchomić grę w trybie zgodności, np. z Windows Vista (Service Pack 1).

Aby tego dokonać, musisz odnaleźć plik o nazwie Sims3Launcher.exe (lokalizacja: Program Files (x86) -> Origin Games -> The Sims 3 -> Game -> Bin). następnie kliknij na niego prawym przyciskiem myszki, wybierz Właściwości, a potem Zgodność.

Zaznacz okienko Uruchom w trybie zgodności dla i wybierz odpowiednią wersję systemu z listy. Nie zapomnij zapisać ustawień!

Taka operacja powinna pozwolić Ci cieszyć się The Sims 3 również na najnowszym systemie Windows 🙂

4 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Dziękuję, odpowiedź bardzo pomocna :--)
  • polok113's avatar
    polok113
    6 years ago
    @EA_Ataashi Witam, wiem że wątek stary, ale mam właśnie windowsa 10 i problem z uruchomieniem gry The Sims3. W prawdzie gra z ISO ale to chyba bez różnicy. Mianowicie, gra ładuje mi się do pierwszej "strony", gdzie są opcje "graj", "odinstaluj", "wyjdź". I o ile dwie ostatnie opcje działają, tak opcja "graj" kompletnie nie odpowiada. Kiedy tylko kliknę w tą ikonę, wszystko sie wyłącza. Próbowalam trybów zgodności i za pomocą administratora, nic z tego, czy jest jeszcze jakis inny sposób?
  • Mam dokładnie ten sam problem, czy znalazło się już może rozwiązanie?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 months ago

Hej @bajkarat 

Dzięki za Twój post. 

Z racji tego, że ostatni komentarz został udzielony w tej dyskusji 5 lat temu - zamykam ją zgodnie z zasadami forum odnośnie odkopywania wątków. 

Ciebie poproszę o założenie nowego wątku, dokładnie opisując napotkany przez Ciebie problem i ewentualnie wykonane kroki by go rozwiązać.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,376 PostsLatest Activity: 2 days ago