Forum Discussion

Oliwiaa0411's avatar
Oliwiaa0411
Newcomer
3 days ago

The Sims 3 błąd wczytywania Sunset Valley

Hejka, w dniu wczorajszym zakupiłam na EA App The Sims3  i wszystko było w porządku do momentu gdy chciałam zacząć pierwszą rozgrywkę i pojawił mi się taki błąd. Powiem tak tworzyłam cuda niewidy aby spróbować naprawić tą grę i szczerze jestem zażenowana, ze jest dostępna w sprzedaży za prawie 90 zł a gra nawet nie działa poprawnie i nie ma żadnych sensownych porad aby to naprawić... Proszę o pomoc może da się coś jeszcze zrobić. Kilkakrotnie grę odinstalowywałam i instalowałam ponownie, naprawiłam w aplikacji EA, zmieniałam kody, usuwałam dokumenty, wszystko i nic. Może jakieś inne pomysły?

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 hours ago

Hej Oliwiaa0411​ 

Jeśli Sunset Valley nie chce się wczytać, spróbuj poniższych kroków po kolei – najlepiej po każdym sprawdzić, czy gra zacznie działać.

•  Wyczyść cache gry: przejdź do C:\Użytkownicy\Twoja_nazwa_użytkownika\Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3
      localthumbcache.package i usuń plik localthumbcache.package. To tylko plik pamięci podręcznej – gra utworzy go ponownie przy starcie.
    •  Uruchom grę jako administrator - kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót gry lub plik .exe i wybierz Uruchom jako administrator.
    • Usuń folder „Saves” i utwórz świat od nowa - wejdź w Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 3
      Przenieś folder Saves na pulpit (nie kasuj na stałe – na razie tylko przenieś). Uruchom grę i spróbuj stworzyć nową rozgrywkę w Sunset Valley.
    • Sprawdź dodatki - jeśli masz zainstalowane dodatki, spróbuj odznaczyć je w launcherze albo tymczasowo odinstalować i uruchomić samą podstawę. Czasem jeden dodatek powoduje konflikt przy wczytywaniu świata.
    • Wyłącz synchronizację OneDrive - jeśli folder „Dokumenty” jest synchronizowany z OneDrive, wyłącz synchronizację dla folderu:
      Electronic Arts > The Sims 3
      OneDrive potrafi blokować zapis i odczyt plików gry.

Daj znac jak poszło.

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 8 hours ago
1,439 Posts