Portal w trybie offline
Po premierze battlefielda 6 można chyba śmiało stwierdzić, że portal w 2042 raczej zszedł na dalszy plan. Zastanawiam mnie jak skomplikowana byłaby implementacja modyfikatorów rozgrywki z przeglądarki do samej gry czyli ilości botów, wielkość drużyn, edytora klas rozgrywki etc. i umozliwić emulowanie rozgrywki niezależnie od serwerów. Jest to raczej luźne eksperymentowanie z formułą ale z drugiej strony w sytuacji, w której ta część battlefielda leży odłogiem, czemu nie spróbować zrobić z nim czegoś nowego ? Zawsze jest to sposób by utrzymać grę przy życiu po wyłączeniu oficjalnych serwerów i stworzenie piaskownicy w której można będzie poeksperymentować.13Views0likes1CommentBrak możliwości na serwer bf2042 czarny ekran ps5
Cześć wszystim mam problem z bf2042 Brak możliwości wejście na serwer w trybie cross-play w trybie podbój i przełamanie. po wylosowaniu mapy mapa nie ładuję się. pojawia się czarny ekran i wyrzuca do menu głównego. próbowałem rozwiązać problem na własna rękę ale bezskutecznie odinstalowałem grę i zainstalowałem ponownie. usuwałem zapis. przesyłałem zapis do chmury i pobierałem go z chmury. bez rezultatów podłączyłem konsolę pod kabel sieciowy też nic nie pomogło. resetowałem konsolę przyciskiem zasilania prezez 7 sekund, sprawdzałem licencje i aktualizację. i nic. da się to jakoś naprawić??? PS5Quoka20182 months agoSeasoned Newcomer62Views0likes1CommentBattlefield 2042 problem z dołączeniem do serwera i problem z uruchomieniem gry
Po wybraniu trybu, lobby jest szybko znajdowane, odliczanie trwa, czarny ekran przez 5 sekund, wraca do menu głównego, brak błędu. Jedynie moge wejsc i grac przez serwery spolecznosciowe. Dodatkowo mam problem z uruchomieniem gry, bo jak ja wlacze to pokazuje mi brak polaczenia z serwerami EA i musze wylaczyc gre wciskajac alt+F4, naprawic gre ta opcja w EA app i dopiero wtedy moge normalnie wejsc do gry143Views0likes1CommentProblem z dołączeniem do serwera.
Witma, mam problem z BF2042, po wyszukaniu meczu ekran ładowania jest czarny i po chwili wraca do lobby. Gre posiadam na EpicGames. Zrobiłem zgodnie z tym rozwiazanie tak jak jest podane w tej dyskusji, ale nic nie pomogło. link do dyskusji AMD Ryzen 5 2600 GTX 1060 6GB 16GB RAM WIN 10287Views0likes12Comments- 66Views0likes1Comment
Problem z BF2042 ścina cały system
Witam mam duzy problem z grą, włączam gre chce dołączyć do meczu i podczas ładowania zawiesza mi sie wszystko, nie moge nic zrobic nawet zminimalizować gry, ponaga tylko reset kompa poprzez przycisk na obudowie, mam tak juz dłuższy czas, zmieniłem gpu z 8gb na 12, zasilacz tez na mocniejszy ale nadal mam to samo, nawet system przeinstalowałem i po paru dniach to samo, dodam ze raz na jakiś czas gra zadziała ale bardzo rzadko, czy ktoś moze mi pomoc bo juz mi ręce opadają, pozdro74Views0likes1CommentZmiana języka w grze
Witam od niedawna gram w Battlefield 2042 i mam problem z ustawieniem polskiej wersji językowej w mojej grze. Na EA podczas przeglądania mojej gry zauważyłem ze klucz który kupiłem do gry powinien obsługiwać polski język . Ale podczas instalacji nie ma go w opcji ustawienia podczas pobierania. próbowałem już opcji (regedit ) i zmieniałem z amerykańskiej na polska i klikałem napraw. Po tej operacji gra się zaczynała uruchamiać lecz po chwili wyskakiwał błąd i musiałem naprawiać grę by przywrócić poprzednia wersje językową. A czy jak kupie inny klucz który rzekomo obsługuje polska wersje np z jakiejś polskiej strony czy to rozwiąże mój problem czy nadal EA będzie mi blokowało polski język podczas instalacji?214Views0likes4CommentsProblem z padem
Witam, otóż to mam taki problem ze celownik idzie mi sam w dół i nic zrobić nie potrafię, dodam że pad jest nowy został skalibrowany i problem występuje tylko w BF2024 testowałem w fornaicie i wszystko działa, dodam to że gram na PC Czy miał mogę ktoś taki problem i znim sobie poradził?AjsoN_19649 months agoNewcomer35Views0likes0CommentsHazard Zone is unplayable for the last two days.
For the last two days Hazard Zone has been completely unplayable, every time I find a match on a Discarded map, the game is stuck on loading screen and it loads endlessly and I have to restart the game to get back to the menu. Also cannot find any other map than Discarded. Please restart the servers or something.45Views0likes0Comments- hubertoliwia10 months agoNewcomer71Views0likes2Comments
- wojtek-galley10 months agoSeasoned Novice90Views1like1Comment
Problem z fpsami
Cześć, mam problemy z wydajnością w bf2042, a mianowicie czytając fora ludzie na rx580 mają więcej fpsów ode mnie. U mnie średnia fps to 70-90 czasami utrzymuje się przez chwilę na 110-120 fps, natomiast myślę, że przy moich komponentach komputera powinienem mieć znacznie więcej. Dodam, że gram na ustawieniach wysokich ale po zmianie na niższe dalej to nic nie zmienia. Posiadam i5 14500, rtx 4070 super, 32gb ramu 3600mhz, oczywiście grę mam zainstalowaną na dysku SSD. Grę naprawiałem już w aplikacji ea, mam włączone w windowsie ustawienia typu game mode, poza tym w panelu sterowania jak ustawie maksymalna wydajnosc to przez caly mecz potrafia nie wczytywac mi sie tekstury a fpsy dalej bez zmian. Z góry dzieki za pomoc40Views0likes0CommentsBattlefield 2042 działa 5 minut i crash
Wiem, że temat już się pojawił, jednak nadal nie ma odpowiedzi od EA. Gra jest kompletnie nie grywalna, włącza się, działa 7-10 minut i się crashuje. Jakiś kod błędu? A co tam nic, po prostu wraca do pulpitu. Nie piszcie rad w stylu - aktualizacja BIOS. Postawiłem cały system na nowo, nowy bios, podkręcenie CPU GPU i RAM wyłączone. Sterowniki aktualne. Te pliki z folderu dokumenty usunięte tak samo z %temp% i te z D3S coś tam. Temperatury w normie - mam nastawione alerty. Jedyne co zwróciło moją uwagę to fakt, że podczas weryfikacji plików na steam, zawsze steam pobiera ponownie 3 pliki. Intel Ultra Core I7 265k GeForce RTX 5080 OC Ram Kingston FURY Beast RGB DDR5 (4 x 32GB) 6000 CL30 Zasilacz 1050 W plus gold 3 dyski M2 - każdy po 2 TB pamięci 1 dysk zewnętrzy 5 tb pamięci. Chłodzenie wodne - nie pamiętam jakie. Win11 - oryginalny138Views3likes3CommentsBF 2042 brak możliwości zalogowania...
Szanowni, może ktoś będzie potrafił mi pomóc bo EA zlewa ciepłym wiadomo czym... Mam konsolę Xbox series X, po uruchomieniu BF 2042 nie mogę się zalogować do serwera. Ciągle "wisi" ekran ładowania. Pomoc Xbox okazała się bardzo profesjonalna i pomogli sprawdzić wszystko co może leżeć po stronie konsoli. Nie pomogło. Polecili kontakt z EA ale mimo wysyłania szeregu maili nie mam żadnej odpowiedzi. Czy ktoś miał podobny problem?88Views0likes1CommentBF2024 na EA Play, BF6 beta Steam - Free Pass - nagrody
Cześć, Mam pytanie związane kontami w Battlefield, otóż na Beta Testach BF6 grałem na platformie Steam (jest ona podpięta pod konto EA), grę Battlefield 2042 mam zakupioną na EA Play - czy jeżeli kupię finalnie Battlefield 6 na platformie Steam to otrzymam bez problemów nagrody zarówno z bety jak i z free passa w BF2042 w Battlefield 6 pomimo tego, że grałem w obie gry de facto przez inne platformy (ale podpięte pod jedno konto EA) czy może być z tym problem? Dziękuje i pozdrawiam143Views0likes2CommentsBF2042 conquest (podbój) Iwo Jima
Cześć, mam taki dziwny problem, ponieważ w menu gry jest informacja, że podbój(conquest) Iwo Jima jest 64vs64(128total), a w rzeczywistości, gdy dołączy się do gry jest 32vs32(64total). Nie wiem, czy ktoś to zgłosił, ale fajnie byłoby, gdyby rzeczywiście było 128 bo mapa jest bardzo duża. Pozdrowionka:)pabie99111 months agoSeasoned Newcomer46Views0likes0CommentsBattlefield2042 wyrzuca na pulpit.
Witam panowie po przerwie około 4 miesięcznej pobrałem bf2042 z chęcią pogarnia, ale mam taki problem. Odpalę gre ładuje sie menu główne gry i nagle wyrzuca do pulpitu bez błędu i tak w kółko. Napewno nie jest to wina słabych podzespołów. Co było robione, sterowniki nvidii aktualne, system zaktualizowany, reinstall gry i aplikacji ea, spójność plików gry i tak z 5 razy niestety nic nie pomogło. Jako ciekawostkę Bf1/Bf5/beta Bf6. Działają normalnie. Proszę o pomoc bo się poddaje. Pozdrawiam ludziska1KViews3likes46Comments
Forum Widgets
Featured Places
Battlefield
Sprawdź społeczność EA Forums dla serii Battlefield.Battlefield 6
Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach dotyczących gry Battlefield 6 na forach społeczności.Battlefield 2042
Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Battlefield Centrum informacji o grze
Znajdź wszystkie potrzebne informacje o Battlefield tutaj!