Forum Widgets
Recent Discussions
Battlefield 2042 Ustawienia Pod Widoczność, Wydajność, Płyność.
Witam! Optymalizacja ma na celu poprawe wydajności gry BF2042(Zwiekszenie FPS) w kartach graficznych Nvidia. Opisane roziwazania warto zastosować też do innych gier. Aktualizacja 1. Zaktualizuj Windowsa 2. Zaktualizuj sterowniki. Użyj do tego programu https://www.ccleaner.com/ wykorzystajcie darmowy trial, dzieki temu nie pominiecie żadnego sterownika do waszej specyfikacji sprzetowej. 3. Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej Nvidia Optymalizacja 1.Na pulpicie klikamy prawym przyciskiem myszy "Panel Sterowania Nvidia" wybieramy "Wyreguluj ustawienia obrazu, korzystając z poglądu" i przesuwamy suwak na wydajność. To zaoferuje najbardziej możliwą wydajność dla twojej specyfikacji sprzetowej. Te rozwiązanie jest dla wszystkich aczkolwiek jesli masz dobry komputer i chcesz grać z lepszą jakością obrazu zaznacz "Użyj ustawień aplikacji 3D" i zatwierdź. 2. Ustawienia Monitora ( Ustawiajcie jak na załączonych obrazkach, jeśli macie mniejsze odswieżanie monitora i rozdzielczość ustawicie najwiekszą dosępną. 3. Ustawienia dla G-Sync. Przy włączonym G- Syncu musimy miec włączony V-Sync + Tryb Niskiego Opoznienia na Ultra. Dzieki tym ustawieniom nie bedziemy doświadczać input laga spowodowanego przez opcje V-Sync. Jeśli korzystamy z powyższych opcji nie blokujemy klatek w aplikacji lub Nvidia Control Panel poniżej odswieżania monitora V-Sync + Tryb nieskiego opoznienia zrobi to za nas wiecej przeczytacie pod tym adresem - https://blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/14/ 4. Ustawienia Stałe odświeżanie (Bez G-Sync) Tryb Niskiego Opóznienia zostawimy na Włączony. Zalecam zablokowanie klatek które mózemy wygnerować jesli nie chcemy doświadczyć rozrywania ekranu. 5. Ustawienia w grze ustawiamy na Niskie (Nvidia Reflex na Ultra kiedy mam G-Sync kiedy gramy bez G-Sync dajemy On). Jeśli chcemy wycisnąć jak najwiecej klatek przy ładnej grafice zachecam do obejrzenia filmu https://www.youtube.com/watch?v=NfKl3Kg_3oU Jest to jedyny film ktory sprawdza każde ustawienia i potwierdza to Benchmarkiem. Zachecam do dyskusji i dzielenia się przemyśleniami a jeśli masz jakieś pytania, czegoś nierozumiesz lub potrzebujesz pomocy, zostaw wiadomość poniżej.Chytrooki4 years agoHero+8.8KViews23likes6CommentsGra się nie uruchamia błąd SecureBoot co robić
rano się gra uruchamiała po południu wyskakuje komunikat secureboot co robićPLHurdziaburdzia3 months agoSeasoned Newcomer7.2KViews5likes11CommentsRozwiązanie problemu z dużym zużyciem procesora/małą ilością FPS
Witam wszystkich, prawdopodobnie znalazłem rozwiązanie dla tych którzy doświadczają spadki FPS przez niską wydajność procesora w momencie gry ten daje z siebie 100%. Od razu zaznaczam że ten poradnik nie koniecznie zadziała każdemu, ale mimo wszystko powinien chociaż troszkę poprawić jakość rozgrywki. Również mam nadzieje, że screenshooty w języku angielskim nie będą aż tak przeszkadzać :D Kiedy po raz pierwszy odpaliłem Battlefielda 2042 podczas beta testów miałem skoki i spadki FPS pomiędzy 20-42. Choć mogłoby się wydawać, że to żart z mojej strony patrząc na tytuł, to faktycznie tak było ?. Używając konsoli i komendy "Perfoverlay.drawfps 1" zauważyłem, że moja karta graficzna radzi sobie ze wszystkim świetne utrzymując dość stabilne 140 FPSów przy użyciu 0%, zupełnie inaczej było z procesorem, który starał się pracować na najwyższych obrotach przy 100% użyciu. Pomyślałem, że to wina Bety i fatalnej optymalizacji, lecz mimo wszystko starałem się czerpać radość z gry (niestety nie wyszło). Byłem dość zdenerwowany, postanowiłem poszukać rozwiązania na internecie. Przecież nie mogę być jedyną osobą na świecie która doświadcza takich problemów. Moje poszukiwania i próby poprawienia płynności legły w gruzach. Na szczęście po 10 dniach od wczesnej premiery udało mi się znaleźć rozwiązanie i chciałbym się z wami tym podzielić. Mój sprzęt: Windows 10 Procesor: i7- 6700K 4GHz Karta graficzna: GTX 1080 Ti 11Gb RAM: DDR4 8GBx2 2133 MHz !!! Zanim zaczniemy, upewnij się że wszystkie sterowniki są zaktualizowane tak jak i Windows !!! 1. Zainstaluj Battlefielda2042 na dysku SSD (M.2 będzie jeszcze lepszy) - Jeśli nie możesz zainstalować gry na SSD/M.2 z jakiegoś powodu to pomiń ten punkt 2. Spraw, że twój windows będzie brzydki (tylko na czas grania) - Wyszukaj frazy "Dostosuj wygląd i wydajność systemu Windows" - Zaznacz "Dostosuj do najlepszej wydajności" - Upewnij się że wyłączyłeś wszystkie opcje 3. Pobierz program CPU-Z z oficjalnej strony producenta - Otwórz program, wejdź w zakładkę "Memory" i sprawdź ile wynosi "DRAM Frequency" 4. Włącz Harmonogramowanie GPU z akceleracją sprzętową - Wyszukaj "Ustawienia Grafiki" - Włącz akceleracje i zrestartuj komputer 5. Ustaw "Wydajność grafiki Windows" dla Battlefielda - W tym samym oknie co w punkcie 4, poniżej znajduje się sekcja o nazwie "Wydajność grafiki Windows" - Naciśnij przycisk "Przeglądaj" - Znajdź folder w którym zainstalowałeś gre (u mnie to C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 2042) - Zaznacz plik "BF2042" I naciśnij "Dodaj" - Na liście pojawi się Battlefield, naciśnij "Opcje" - Ustaw "Wysoka wydajność" i zapisz 6. Wepnij kości RAM w dual channel - Włóż je w slot 1 i 3 lub 2 i 4 (w takiej konfiguracji RAM działa najlepiej) - Jeśli z jakiegoś powodu nie możesz tego zrobić, pomiń ten punkt 7. Wejdź w BIOS i wejdź w zakładkę OC/Advanced settings (zależy od producenta płyty głównej) (UWAGA, Laptopy od MSI mają ukryty BIOS od overclockingu. Należy wcisnąć kompinacje klawiszy prawy crlt + prawy shift + lewy alt + F2) - Znajdź "DRAM Settings" - Włącz XMP (Profil 1 jeśli posiadasz) [Łatwe] - Ustaw którąś z opcji w "Memory Try It!" (Jeśli posiadasz taką opcję) lub [Trudne] - Podkręć swój RAM na własną rękę (Polecam skorzystać z poradników na YouTube) - Jeśli podkręcisz RAM zbyt mocno, twój komputer zaliczy crasha lub w ogóle nie wczyta Windowsa i zasugeruje powrót do poprzednich ustawień BIOS. 8. Sprawdź CPU-Z po udanym podkręceniu RAM - Otwórz program, wejdź w zakładkę"Memory" i sprawdź ile wynosi "DRAM Frequency" - Jeśli prawidłowo podkręciłeś pamięć RAM częstotliwość powinna się zwiększyć. 9. Edytuj PROFSAVE_profile - Wejdź w "Dokumenty" > "Battlefield 2042" > "Settings" - Otwórz plik "PROFSAVE_profile" edytorem tekstu (np. Notatnik) - Naciśnij Ctrl + F i wyszukaj: - GstRender.WeaponDOF 1 (zamień 1 na 0) - GstRender.ShadowQuality 1 (zamień 1 na 0) (Ta opcja nic nie zmienia) - GstRender.Dx12Enabled 0 (zamień 0 na 1) (W niektórych przypadkach po włączeniu tej opcji crashuje Battlefielda z informacją "g_dx12Render, DXGI ERROR DEVICE HUNG/REMOVED". Jeśli tak się stanie zamień 1 na 0) 10. Posprzątaj swój dysk - Wyszukaj frazę "Oczyszczanie dysku" - Oczyść dysk na którym masz zainstalowanego Windowsa - Zaznacz każdą możliwą opcję i naciśnij "Wyczyść pliki systemowe" - Oczyść dysk na którym masz zainstalowanego Battlefielda - Zaznaczkażdą możliwą opcjęi naciśnij"Wyczyść pliki systemowe" 11. Użyj programu CCleaner żeby wyczyścić zbędne kody rejestru - Pobierz CCleaner z oficjalnej strony i zainstaluj - Uruchom program I naciśnij na zakładkę "Rejestr" - Naciśnij "Skanuj w poszukiwaniu problemów" - Po zakończonym skanowaniu naciśnij "Przejrzyj zaznaczone problemy..." - W okienku które wyskoczy naciśnij "Nie" a następnie "Napraw wszystkie zaznaczone problemy" 12. UruchomMenadżera Zadań (CTRL + SHIFT + ESC) - Wyłącz wszystkie programy które są Ci niepotrzebne podczas grania (Przeglądarka, Steam, CCleaner, CPU-Z itp.) 13. Otwórz NVIDIA Control Panel - Naciśnij prawym przyciskem myszki na pulpit a następnie wybierz "NVIDIA Control Panel" - Wejdz w "Dostosuj ustawienia obrazu z podglądem" - Ustaw "Użyj moich preferencji" - Przesuń wskaźnik maksymalnie na lewo (Wydajność) 14. Wybierz plan zasilania - Wyszukaj "Wybierz plan zasilania" - Wybierz "Wysoka wydajność” lub "Najwyższa wydajność" (rekomenduje najwyższą) 15. Ustawienia w grze - Upewnij się że grasz na pełnym ekranie - Ustaw częstotliwość odświeżania taką samą jaką ma ustawiony twój monitor - Ustaw jak najmniejsze pole widzenia żeby odciążyć procesor - Rozmycie w ruchu, aberracja chromatyczna, filmowe ziarno, winietowanie, dystorsja soczewki. Wyłącz te opcje, aby uzyskać przewagę podczas gry lub zostaw włączone, jeśli nie zależy Ci na swoich statystykach (może to obniżyć wydajność, nie musi) - Jakość tekstur - Wykorzystuje głównie kartę graficzną, ale może wpływać na wydajność procesora - Jakość oświetlenia - Robi dużą różnicę na niektórych komputerach. Ja ustawiłem na ultra, ale polecam ustawienia niskie/średnie - Jakość terenu - To również robota dla karty graficznej, sprawdź które ustawienie najbardziej Ci pasuje - Antyaliasing - Nie krzywdź swoich oczu, włącz te ustawienie. Nie powinno to wpłynąć na procesor - Oświetlenie rozproszenia – Twój wybór - DLSS - Musi być włączone (Tylko dla kart z serii RTX) - Nvidia Reflex - Musisz spróbować które będzie dawało lepszy efekt, "Włączono" czy "Włączono + Boost" (Na niektórych komputerach boost zmniejsza wydajność) - Renderowanie przyszłych klatek - U mnie włączenie tej opcji powoduje lekkie przycinanie, za to u znajomego poprawia wydajność - Synchronizacja pionowa - Wyłącz - Obiekty wysokiej jakości - Ta opcja mocno obciąża procesor, co zmienia? Zwiększa lub zmniejsza liczbę żołnierzy i pojazdów, które można jednocześnie oglądać z zachowaniem najwyższej jakości animacji itp. Polecam ULTRA dla przewagi na polu bitwy, ale jeśli twój procesor nie polubi tej opcji, zmień na średnie/niskie - Inne ustawienia, o których nie pisałem, są ustawione na niską jakość dla przewagi (większa widoczność). Możesz spróbować się nimi pobawić, aby zobaczyć, co nie wpływa na twój procesor. Podsumowanie: Po tych wszystkich krokach właśnie pokazałem wam, jak obniżyć zużycie procesora podkręcając taktowanie swoich kości RAM (głupie, ale działa). Jak mogliście zauważyć po screenshootach, moje RAMy miały taktowanie 1066 MHz, co wskazuje na to, że reklamowane taktowanie owszem wynosi 2033 MHz, ale jest dzielone na dwie kości RAM (Co moim zdaniem jest wprowadzenie konsumenta w błąd). Jestem w stanie podkręcić swoją pamięć RAM do 1600 MHz na sztukę, co łącznie daje mi 3200 MHz, odejmując od tej liczby taktowanie bazowe obu kości, wychodzi, że w sumie podkręciłem RAM o 1067 MHz, czyli umówmy się, że dołożyłem do swojego komputera dodatkową kość RAM. Przed wykonaniem tych wszystkich kroków które przed chwilą wam opisałem "grałem" w 20-42 FPSach, przez co gra wyglądała jak chaotyczny pokaz slajdów, a podczas strzelania z jakiejkolwiek broni maszynowej miałem wrażenie, że stara się ona porozumieć ze mną alfabetem Morse’a. W tym momencie na wyżej pokazanych ustawieniach mój sprzęt jest w stanie wyciągnąć od 35 do nawet 105 FPS, ale przeważnie gram na 75 FPS (Klatki nie są stabilne, bo zdarza im się skakać w górę i dół, lecz o dziwo w ogóle tego nie czuje). Procesor troszeczkę odetchnął i działa w 95%-100% a karta graficzna dalej śpi pokazując czasami 5% użycia na dosłownie dwie sekundy. Czytałem że ludzie mają po 60% użycia karty graficznej, dlaczego? Nie wiem. ______________________________________________________________________________________ Jeśli ten poradnik pomógł Ci rozwiązać (lub nie) problem z niską ilością FPS, dużym użyciem procesora czy ogólnie niską wydajnością napisz komentarz tutaj, jak i również na angielskim forum, gdyż zależy mi, żeby jak największa ilość osób mogła zagrać w normalnych warunkach. Napisz, o ile zwiększyła się twoja liczba FPS (lub zmniejszyła) i które kroki Ci pomogły, które miały neutralny skutek a które pogorszyły wydajność. Dla lepszej przejrzystości skopiuj wzór z dołu, dzięki. 😉 Mój sprzęt: Windows <10czy 11> Procesor: Karta graficzna: RAM: FPS: <o ile zmienły się FPSy> Coś od siebie: Trochę się napracowałem przy szukaniu rozwiązania, jak i przy tworzeniu posta w dwóch wersjach językowych więc mam nadzieje, że pomogłem i mój wysiłek, jak i poświęcony czas nie poszedł na marne. Widzimy się na polu walki. 😁6.9KViews3likes3CommentsKontakt z EA telefon nie działa
Zgodnie z informacja na stronie EA Zadzwoń do EA Help Numer telefonu: +48 223 970 840 Porozmawiaj z doradcą przez telefon w godzinach 10:00–19:00 czasu zachodnioeuropejskiego, od poniedziałku do piątku Dzwonię i odbiera automat który informuje ze będzie rozmowa nagrywana i rozłącza połączenie. I tak za każdym razem....Solved6.5KViews0likes2CommentsProblem z dołączeniem do gry BF 2042
Produkt: Battlefield 2042 Platforma:PC Podaj na jakiej platformie grasz? PC Model karty Nvidia lub AMD Nvidia RTX 3070 mobile Podaj ilość pamięci RAM w GB 16 Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Nie W jakiej części gry pojawia się problem? Tryb dla wielu graczy W jakim trybie? Conquest Wybierz swój region Europa Na którym serwerze się to stało? na żadnym bo nie mogę dołączyć Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) Opisz pokrótce napotkany błąd: Podczas próby dołączenia do serwera jest odliczanie które idzie do końca, po czym znika HUD menu i postać powoli się obraca. Po chwili wyrzuca do menu. Może 1/10 razy udaje się dołączyć na serwer. Jak często występuje ten problem? 100% W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? https://www.youtube.com/watch?v=-bF2YeX5osw Co się dzieje? Nie chce dołączyć Co powinno się stać? Powinno dołączyć mnie do bitwy Witam, mam problem z dołączeniem do gry, podczas próby dołączenia do serwera jest odliczanie które idzie do końca, po czym znika HUD menu i postać powoli się obraca. Po chwili wyrzuca do menu. Może 1/10 razy udaje się dołączyć na serwer. Większość 10 godzinnego okresu próbnego spędziłem w menu próbując naprawić problem. Chcę kupić tą grę ponieważ jak już mnie za 20 razem połączy gra się świetnie lecz przez takie problemy będę musiał zrezygnować. Niżej zamieszczam film z YouTube z występującym tam problemem. https://www.youtube.com/watch?v=-bF2YeX5oswSolved5.9KViews1like12CommentsZaangażowanie Battlefield w Pozytywne Granie
Nasza społeczność jest osią serii gier Battlefield i cieszy nas to, jak bardzo rozwinęła się ona od czasu premiery Battlefield 1942, prawie 20 lat temu. W Battlefield 2042 jeszcze mocniej koncentrujemy się na tym, by rozgrywka w Battlefield pozostała przyjemnym doświadczeniem i zachęcała do Pozytywnej Gry. W ramach naszego zobowiązania chcieliśmy poinformować Was o inicjatywach, które rozwijamy, by nasza społeczność pozostała pozytywnym i bezpiecznym miejscem. KARTA SPOŁECZNOŚCI BATTLEFIELD Chcemy, abyście byli dumni z członkostwa w społeczności Battlefield – globalnej, inkluzywnej i zróżnicowanej wspólnoty, w której mile widziani są przedstawiciele każdej rasy, płci, orientacji seksualnej, wyznania, kultury oraz pochodzenia etnicznego. Właśnie z tego powodu stworzyliśmy Kartę Społeczności, by opisać nasze oczekiwania wobec członków społeczności, którzy dołączą do nas w Battlefield: Traktujcie innych tak, jak chcielibyście być sami potraktowani – połączcie siły w drużynach i walczcie razem o osiągnięcie celu. Nie będziemy tolerować graczy, którzy negatywnie rozgrywkę lub przejawiają krzywdzące zachowanie wobec innych. Bądźcie uczciwi – bądźcie zawsze po właściwej stronie walki. Jeśli zobaczysz, że gracze łamią zasady, zgłoś ich. Dzielcie się odpowiednią zawartością – nie zadawajcie ciosów poniżej pasa. Upewnijcie się, że udostępniana przez Was zawartość jest odpowiednia dla graczy Battlefield. Zachowajcie honor – brońcie swojej drużyny. Nie łamcie prawa w Battlefield i nie bierzcie udziału ani nie zachęcajcie do podejmowania niebezpiecznych lub nielegalnych działań. Traktujemy nasze zaangażowanie na rzecz przyjaznej i uczciwej gry na poważnie i nie będziemy tolerować w Battlefield osób, które przejawiają negatywne zachowania. Jako społeczność skupiamy się na wspólnej realizacji celu. Odwiedź naszą stronę internetową, aby zapoznać się z pełną Kartą Społeczności Battlefield. POZYTYWNE GRANIE Pozytywne Granie ma na celu umożliwienie Wam udoskonalania swoich doświadczeń towarzyskich podczas gry w Battlefield 2042. Ma ono postać kilku narzędzi i funkcji, które pomogą Wam samodzielnie zdefiniować te doświadczenia z rozgrywki. Znajdziecie tu możliwość blokowania lub odblokowywania graczy w grze, z zapewnieniem, że nie będą mogli wysyłać Wam wiadomości lub rozmawiać z Wami na czacie. Zintegrowany filtr niedozwolonych słów będzie zawsze aktywny podczas rozgrywki. Będzie dostępna opcja wyciszenia tekstu lub rozmowy. Możecie wybrać, czy wyciszyć poszczególne osoby, wszystkich graczy lub cały czat. Możecie zgłosić gracza bezpośrednio z poziomu gry, aby nie trzeba było przenosić się do innego ekranu. Battlefield™ Portal oferuje graczom również kilka narzędzi administracyjnych, takich jak możliwość nakładania stałych blokad we wszystkich stworzonych przez nich rozgrywkach społecznościowych. Zgłaszanie Prosimy, byście walczyli po słusznej stronie, jeśli chodzi o sprawiedliwe zachowanie i fair play. Jeśli zobaczycie, że gracze łamią zasady, zgłoście ich, abyśmy mogli to sprawdzić. To pomaga nam utrzymać społeczność na odpowiednim poziomie. Dziękujemy za pomoc. W Battlefield 2042 usprawniliśmy proces zgłaszania graczy, by uczynić go skuteczniejszym. Możecie zgłosić gracza i od razu wrócić do gry. Aby mieć pewność, że znasz dostępne narzędzia służące do zgłaszania, które będziesz mieć do dyspozycji, przedstawiliśmy je tutaj: W grze Zgłaszanie graczy jest szybsze niż w poprzednich tytułach serii Battlefield i można to zrobić bezpośrednio w grze w następujący sposób: Wybierz gracza z listy graczy, drużyny lub menu społecznościowego, którego pragniesz zgłosić. Wybierz „Zgłoś” Wybierz powód zgłoszenia „Obrażanie na czacie”, „Obrażanie na czacie głosowym”, „Oszukiwanie/wykorzystywanie luk”, „Sabotowanie rozgrywki”, „Obraźliwa nazwa gracza”, lub „Nękanie” Wybierz „Wyślij raport” W razie potrzeby możesz dodać opcjonalny komentarz Pomoc EA Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie możesz dokonać zgłoszenia w grze lub musisz zgłosić coś, co wydarzyło się w sieci, możesz przekazać nam informacje na stronie pomocy EA: Kliknij Skontaktuj się z nami na dowolnej stronie pomocy EA. Zalecamy zalogowanie się na swoje konto EA. Wybierz swój produkt. Wybierz platformę. Na liście „Wybierz temat” zaznacz opcję „Zgłoś problemy lub nękanie”. Jako „Problem” zaznacz „Groźby poza światem wirtualnym”, „Zgłoś gracza” lub „Zgłoś stronę”. Następnie na stronie otworzy się formularz, w którym będzie można szczegółowo opisać nam zgłaszaną sytuację. Xbox i PlayStation® Jeśli inny gracz wysłał ci wiadomości nękające w czacie lub głosie na Xbox lub PlayStation®, możesz zgłosić je bezpośrednio na PlayStation i Xbox. Dowiedz się, jak to zrobić na ich stronach: PlayStation™ Network – jak zgłosić niewłaściwe zachowanie. Xbox Live – jak wypełnić skargę, aby zgłosić gracza. Oszust został zgłoszony. Co dalej? Dowiedzieliśmy się od Was, że nie wiecie, co się dzieje po zgłoszeniu oszusta. Z tego powodu wprowadziliśmy kilka zmian w Battlefield 2042, aby zapewnić Wam dostęp do bieżących informacji na temat wysłanego zgłoszenia: Jeśli zgłosisz oszusta, poinformujemy Cię w grze, że otrzymaliśmy twój raport. Jeśli w oparciu o niego podejmiemy działania wobec oszusta, powiadomimy Cię o nich za pomocą poczty elektronicznej. FAIR PLAY W DICE poważnie traktujemy zapewnianie ducha fair play każdej osobie, która wkracza do świata Battlefield. Mówiąc krótko: nie tolerujemy oszustw. Mamy zespoły, których celem jest zapobieganie oszustwom, identyfikacja ich i wyciąganie konsekwencji wobec osób je stosujących. W Battlefield 2042 pierwszą rzeczą, która ma zapewnić uczciwą grę, jest wykorzystywanie wybranego przez nas narzędzia do wykrywania oszustw Easy Anti-Cheat (EAC). EAC ma już sprawdzone osiągnięcia w identyfikacji oszustów w takich grach, jak Apex Legends czy STAR WARS™: Squadrons. Dowiedziono też, że narzędzie to skutecznie dba o Waszą prywatność i bezpieczeństwo. Kolejną zmianą w Battlefield 2042 jest to, że dzięki funkcji cross-play ukaranie oszusta spowoduje natychmiastowe rozłączenie go w trakcie rozgrywki i zablokowanie na stałe na wszystkich platformach. Tak jak poprzednio, nadal możemy zastosować blokady IP i sprzętu, jeśli okaże się to konieczne. Aby nasza społeczność kierowała się uczciwością, wprowadziliśmy politykę „zero tolerancji”. Za oszustwa nie będzie żadnych ostrzeżeń ani warunkowych zawieszeń. Jeśli nie grasz zgodnie z zasadami, to wypadasz z gry. Od wszelkich działań dokonanych wobec Twojego konta można odwołać się za pośrednictwem pomocy EA. Ponadto zapewnienie uczciwej gry i walka z nowoczesnymi rozwiązaniami w zakresie oszustw wymusza nasze ciągłe zaangażowanie, które nie kończy się w dniu premiery. Mimo że nie zawsze jest to widoczne dla graczy, oznacza to, że po premierze będziemy nadal inwestować w rozwój wewnętrznych możliwości i technologii, które uzupełnią rozwiązania innych firm stworzone do walki z oszustwami, zapewnią wiele poziomów obrony przed nimi i pozwolą wszystkim na uczciwą i przyjemną zabawę. System Easy Anti-Cheat będzie zaimplementowany zarówno w otwartej becie w dniach 6-10 października, jak i w pełnej wersji Battlefield 2042 w listopadzie. Konsola – obsługa myszy i klawiatury Otrzymaliśmy Wasze pytania na temat wsparcia dla myszy i klawiatury na konsolach. Możemy potwierdzić, że nie będziemy wspierać tych kontrolerów na konsolach w dniu premiery Battlefield 2042, ale nadal badamy różne możliwości udostępnienia tej funkcjonalności i tego, w jaki sposób może ona wpłynąć na cross-play. Jeśli sytuacja się kiedykolwiek zmieni, dowiecie się o tym od nas. Na koniec chcemy powtórzyć, że będziemy w sposób ciągły zaangażowani w rozwój koncepcji Przyjaznej Gry po premierze Battlefield 2042 19 listopada. Jeżeli macie jakieś uwagi i komentarze, z ogromną radością się z nimi zapoznamy. Dbajcie o siebie, Bezpaci.EA_Kuba4 years agoCommunity Manager4.9KViews4likes0CommentsBF 2042 nie włącza się
Witam Grałem 12h w 2042 bez żadnych przeszkód, odpaliłem grę na nowo i przestał działać V-sync, zrobiłem reinstall gry i po tym gra przestała się odpalać, zresetowałem router i teraz pojawia się błąd - w ostatnim czasie zbyt wiele komputerów uzyskiwało dostęp do gry BF 2042 Gold powiązanej z tym kontem. Spróbuj ponownie później3.9KViews1like9Comments#FRIDAYNIGHTBATTLEFIELD
CZYM JEST #FRIDAYNIGHTBATTLEFIELD? #FridayNightBattlefield to cotygodniowe wydarzenie, podczas którego społeczność ma okazję do wspólnej gry w nowe, ekscytujące rozgrywki Battlefield™ 2042 udostępniane w Battlefield Portal. Przygotuj się na wojnę totalną w atmosferze dobrej zabawy i w przyjaznym otoczeniu. KTO MOŻE WZIĄĆ UDZIAŁ WE #FRIDAYNIGHTBATTLEFIELD? W wydarzeniu może wziąć udział każdy gracz Battlefield 2042, na każdej platformie. To wydarzenie jest dla Was, społeczności (do zabawy dołączają także niektórzy twórcy Battlefield 2042). JAK DOŁĄCZYĆ DO #FRIDAYNIGHTBATTLEFIELD? Wydarzenie #FridayNightBattlefield jest dostępne przez 24 godziny i można je znaleźć w menu głównym gry. KIEDY #FRIDAYNIGHTBATTLEFIELD STAJE SIĘ AKTYWNE? W każdy piątek! Mówiąc konkretniej, od każdego piątku godz. 14:00 czasu CEST do każdej soboty godz. 14:00 czasu CEST. JAK MOGĘ BARDZIEJ ZAANGAŻOWAĆ SIĘ WE #FRIDAYNIGHTBATTLEFIELD? Jednym ze sposobów jest udanie się na oficjalny serwer Discord Battlefield. Zapewniamy tam szereg kanałów dostępnych w kilku językach. Skorzystaj z tego narzędzia, by dołączyć do społeczności, znaleźć nowych znajomych z Battlefield 2042, a może nawet zasugerować jakiś tryb gry do wypróbowania podczas #FridayNightBattlefield?EA_Kuba4 years agoCommunity Manager3.5KViews4likes0CommentsGrafiki z Battlefield 2042 od użytkownika Drozdek
Siemka! Jako, że zajmuję się Concept Art'ami i Cinematic'ami w szczególności z serii Battlefield, to jakiś czas temu zrobiłem przeróbkę tapety wersji Ultimate z motywem trybu Hazard Zone. Dajcie znać jak Wam się podoba i czy macie ochotę na więcej. A jeśli macie też jakieś pomysły to również piszcie tutaj lub na prywatna wiadomość na Twitterze Oraz wersja z logiem Widzimy się na polu bitwy!!!I_Drozdek_I4 years agoNew Scout3.5KViews7likes21CommentsWyrzucanie z serwera do menu głównego
Tak jak w temacie po około minucie wyrzuca mnie do menu głównego i tak za każdym razem po czym od razu próbuje dołączyć na ten sam serwer. Jedna gra na 20 jest normalna ( nie wyrzuca) Po wyrzuceniu do menu nie wyświetla się żaden błąd ani nic Posiadam wersje na STEAM.3.3KViews0likes6CommentsWersja gry Battlefield 2042
Cześć Wszystkim, Chce zakupić Battlefielda w jednej z sieci sklepów tylko mam problem, którą wersje wybrać: wersja Xbox Series X lub Xbox ONE/Series X. Problem w tym, że posiadam Xboxa One ale w najbliższym czasie będę przesiadać się na Series X. Czy wersja gry tylko na Series X odpali się na konsoli Xbox ONE ? Z góry dzięki za pomoc.Solved3.2KViews1like9CommentsWitam nie mogę uruchomić gry batllefield 2042
Witam nie mogę uruchomić gry batllefield 2042,gra zakupiona na steam,po wciśnięciu graj gra niby się uruchamia włącza sie ea app , anticheat nakładka z gry i wczytuje i nagle wszystko sie wyłącza. Jeśli chodzi o oczyszczenie dysku,weryfikacji plików,czyszczenie pamięci podręcznej,reinstalacji ea app,reinstalacji gry,wszystko wykonałem i nic nie pomaga. Dodam że inna gra od ea też przez steam odpala normalnie. Może ma ktoś jakiś pomysł co by mogło pomóc? Dodam tylko że konsultant z EA nie dał rady jedyna rada jaką dostałem to reinstall vc++ też nie pomogło ☹️Solved2.8KViews0likes10CommentsProblem z odpaleniem gry Battlefield 2042 platforma steam PC
Witam Mam problem z grą Battlefield 2042 na platformie steam gdy klikam uruchom odpala mi się EA App po czym automatycznie sie wyłączą jest napis na steam uruchamianie lecz on znika jest przycisk graj i tyle w menadżerze zadań nic nie ma by bf sie odpalał w tle czy jest jakaś możliwość by mi pomoć jest tak od początku zakupu (pierwszy sezon) szukamłem wiele inforamci na internecie (spójność plików, reinstall, odłączanie padów, myszek, słuchawek itp lecz nic nie przynosi skutku. Pozdrawiam i prosze o szybką pomoc 😢Solved2.6KViews0likes6CommentsCzarny ekran po wybraniu trybu i cofanie do menu głównego
Witam Mam problem z grą Battlefield 2042. Wszystko odpala się i jest ładnie do wybrania trybu gry. Powiedzmy, że wybiorę tryb portal czy jakikolwiek inny po wybraniu trybu normalnie odpala się czas oczekiwania w kolejce oraz po znalezieniu meczu odliczanie od 10 do 0. Po czym gdy włącza się gra robi się czarny ekran ładowania i jakby nigdy nic cofa mnie spowrotem do menu bez żadnego komunikatu. Problem nie ustępuje po aktualizacji wszystkich sterowników, naprawy i aktualizacji gry.2.6KViews2likes12Commentsgra jest super ale...
biega sie i strzela bardzo przyjemnie, ilosc pojazdow i broni jest wystarczajaca, gra wyglada rewelacyjnie (zmiany pogody. wybuchy. 128 graczy itd) ale: -jest zle zoptymalizowana i ma duzo bledow (przez co na razie nie bede w nia gral) -moj ulubiony tryb przeląmanie jest zepsuty bo 128 graczy walczacych tylko o 2 punkty to za duzo i jest chaos -w ramach przeprosin mogliby dodac pare map ZA DARMO bo jest ich malo a tryb portal mnie nie interesuje2.6KViews0likes8CommentsKonfiguracja sprzętu a fps
Konfiguracja sprzętowa a FPs witam posiadam R5 2600 wcześniej miałem gtx 1070 teraz włożyłem rtx 3070 i zdziwienie bo na takich samych ustawieniach na gtx miałem średnio 60-80 fps a przy rtx ledwie co 60 fps maxie jakiś pomysł. plyta aorus b450 procek r5 2600 gpu aour rtx 3070 master ddr4 2x8 corsair pro dyski ssd zasialcz vero Gold 650wSolved2.5KViews0likes9CommentsBattlefield 2042 błąd na starcie. Problem z konfiguracją gry. Zainstaluj grę pon
Battlefield 2042 otwarta beta ściągnięta przez ORIGIN na Windows 10 x64 wersja 1703, grę uruchamiam i piszę komunikat : Problem z konfiguracją gry. Zainstaluj grę ponownie. Rozkładam ręce. Microsoft Visual C++ 2015, 2013 też zainstalowany w wersji x86 i x64 nie pomaga. POMOCY bo do jutra można tylko sprawdzać bętę a potem wyłączają. PomozcieGregBFV-PL4 years agoRising Traveler2.5KViews1like4Comments
Featured Places
Battlefield
Sprawdź społeczność EA Forums dla serii Battlefield.Battlefield 6
Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach dotyczących gry Battlefield 6 na forach społeczności.Battlefield Centrum informacji o grze
Znajdź wszystkie potrzebne informacje o Battlefield tutaj!Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Battlefield 2042
Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.