Forum Discussion

EA_Kalina's avatar
EA_Kalina
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
3 years ago

Re: BF1 nie działa Origin -> EA app

Hej @RedFury92

Zakładam, że w EA app jesteś zalogowany tymi samymi danymi jak w Origin.

Czy po przeinstalowaniu EA app widzisz BF1  swojej Bibliotece? Jeśli tak uruchom grę bezpośrednio z tej lokalizacji nie zaś np. ze skrótu na pulpicie.

Proszę napisz nam jeszcze w jakiej wersji została zakupiona BF1 np. Steam/ Epic/ Origin/, wersja pudełkowa; wersja cyfrowa w innym sklepie.

Podeślij także zrzuty ekranu z każdym błędem, który Ci się wyświetla.

Pozdrawiam,

_Kalina

11 Replies

• @EA_KalinaTe same dane, nie widze w bibliotece, już nie mam bo próbowałem odinstalować(bez efektów).

Gra zakupiona przez origin(abonament) ale dodatki na jakieś promce kupiłem.
    Błąd jaki mi wywala to "wystąpił problem podczas pobierania
    Podczas pobierania coś poszło nie tak. Daj nam kilka minut i spróbuj ponownie" i tylko ten

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @RedFury92 Cześć👋

Odrazu na wstępie z rozwiązania nie będziesz zadowolony które ci zaproponuje. Format to jedyna droga do poprawnego działania. Ewentualnie utworzenie konta lokalnego w systemu Windows. Możesz spróbować odinstalować wszystkie gry EA i programy, programem Wise, ale nie wiem czy to rozwiąże problem. Dzieje się tak dlatego że BF1 był zainstalowany przez Origin a teraz musisz korzystać z EA App gdzie pliki rejestru są zapisane na uruchomienie Origin a nie EA App. U niektórych zmiana platformy działa bez problemu. Naprawdę z całym szacunkiem zrób format i oszczędź sobie nerwów. Zainstaluj EA App i grę. Pamiętaj nie używaj polskich anie specjalnych znaków podczas utworzenia nazwy użytkownika w systemu Windows.
  • @Chytrooki Kontaktowałem się i jaki cyrk.
    Nie mogą mi dodać gry XD zdają sobie sprawę, iż nie jestem jedyny i wielu graczy na całym świecie ma ten sam problem.
    Pracują nad rozwiązaniem tego problemu i kazali mi śledzić ich twittera aby dowiedzieć się o rozwiązaniu problemu
  • @ChytrookiNadal tego nie ogarnęli, a trochę mnie to wkurza bo płacę abonament.
    Jeszcze jakby napisali kiedy to zrobią czy, że przyjęli zgłoszenie.

Ręczne mi dodali BF1 , ale problem nadal występuje. Od razu mi pobieranie wstrzymuje

@Edit
    Założyłem nowe konto i kupiłem abonament na miesiąc, gra się pobiera...
    Ten sam komputer
    Ten sam użytkownik windows
    Ten sam dysk
    Ta sama aplikacja
    ALE za każdym razem twierdzili, że to wina mojego komputera.

• Problem rozwiązany
    Rozpoczęcie pobierania z drugiego konta odblokowało możliwość pobrania na głównym. Gra odpala

To jest chore
    6 razy do nich pisałem i oni mają to w ....
    za każdym razem musiałem tłumaczyć 15 min, że wszystko co kazali to robiłem

Taka była rozmowa
    "- mam problem z pobraniem gry
    - proszę uruchomić grę"

• Odświeżam temat nadal to samo co mi się uda kombinowaniem uruchomić to momentalnie ten sam błąd wywala

- Raz gościowi z EA się udało to znowu mam ten problem
    - Polecali ściągnąć Apex - nic nie dało
    - Dodałem grę do Steam to pomogło, ale potem znowu problem

Poratujecie

- Czyszczenie pamięci podręcznej nie pomaga
    - format nie pomoga, problem jest na dwóch komputerach

Najgorsze jest to, że założyłem drugie konto, opłaciłem na miesiąc abonament
    No i CUD gra odpala bezproblemowo
    Tylko tu mam 1 lvl i wszytko do odblokowania
    A tam 150 lvl i wszystko odblokowane

• kot19732's avatar
    kot19732
    3 years ago
    @RedFury92 pytanie ile masz dysków (PARTYCJI) nie wgrywaj na ten sam dysk wykasuj wszystko co związane z grą z dysku C i w tedy spóbuj na innym dysku(PARTYCJI)

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,123 PostsLatest Activity: 12 hours ago