Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
7 months ago

Re: spadki FPS, duże zużycie procesora

Hej @essaikolenda 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy uruchomisz komputer w trybie czystego rozruchu. 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

Upewnij się również, że w trakcie gry nie jest aktywne oprogramowanie do nagrywania rozgrywki (Steam, SteelSeries, Xbox etc)

7 Replies

• Wykonalem wszystko co napisales u tego goscia z linku. Sprawdze czy mi czasem nic nie nagrywa ale czytajac inne posty wiele osob ma ten sam problem z lepszym sprzetem ode mnie ;/

• essaikolenda's avatar
    essaikolenda
    7 months ago

Dodam, że ta gra od premiery nie chodziła na PC mega płynnie ale przez ostatnie 2 tyg dalo sie grac. Teraz mam to samo co reszta graczy na PC czyli dziwne spowolnienia gry szczególnie w srodku boiska, a nastepnie przyspieszenia, gra potem chodzi plynnie (w miare), a za 5 minut meczowych znowu to samo;/ Mam wrażenie, że pomimo zażaleń graczy nic w tym temacie nie jest robione. Moim zdaniem chodzi o złą optymalizacje gry na PC. Jakim cudem gra na konsolach chodzi plynnie, gdzie umowmy sie konsole nie maja tak silnych podzespolow jak niekotrzy gracze PC, ktorzy maja komputery po 10k+, graja w najnowsze tytuly na ustawieniach 4k itp.

@EA_Kuba jesli macie jakis realny wplyw na poinformowanie kogos kto rozwiazuje problemy z grea zgloscie to im i niech cos zrobnia bo gra traci graczy z dnia na dzien...

• DrHero77's avatar
    DrHero77
    7 months ago

@essaikolenda zmartwie cię, ale problem występuje u setek graczy i EA z tym nic nie robi i nie ma zamiaru zrobić. Poczytaj na anglojęzycznym forum ile ludzi to ma, a community manager zaznacza temat jako rozwiązany. Założysz kolejny post będziesz dociekał nikt z community managerów nie będzie ci odpisywał tak jak mi i innym graczom z całego świata. 

• @EA_Kuba widać, że odpisujecie wolno bo wolno ale odpisujecie. Nikomu nie odpowiadacie na pytania tylko prosicie o parametry PC, jakies configi czy inne.

Sprawa jest prosta, po patchu gra zaczela chodzic tak, że wielu graczy przestalo grac w tym ja bo po 1 nie ma przyjemnosci z gry, a po 2 nie jestem w stanie wygrac z osobami slabszymi ode mnie ze wqzgledu na scinianie gry. Od czegos tu jestescie, nie od klepania tych samych rzeczy kazdemu w kolo tylko ma to byuc support. 

Dowiedzcie sie czy i kiedy ktos sie tym zajmie, a jesli juz to zrobiliscie to powiedzcie to graczom, ktorzy czekaja na jakiekolwiek informacje...

To jest wyrazny brak szacunku wobec nas

• @essaikolenda oni potrafia tylko pisac caly czas to samo, bla bla bla, pluja nam w twarz, po co oni tu sa, jak nic z tym nie robią, nie zglaszaja itp
  • ewelinkaaoou's avatar
    ewelinkaaoou
    7 months ago

To nie jest ani problem Twojego PC'ta ani problem z prockiem, problem wystepuje bo szanowne EA ma NAS GRACZY, którzy wydaja ciezko zarobione siano na gre, fc points czy cokolwiek innego zwiazane z ich uslugami, a dostajemy * w worku rok do roku. Dziesiatki tysiecy graczy ma ten problem a oni maja *, w zeszlym roku byl ten sam problem, nie dalo sie grac przez dobre 3-4 dni. Jak zmiana kodu gry moze wplynac na spadki fps i zuzywanie procka na poziomie 15 odpalonych gierek u TYSIECY GRACZY? 

Nie dostaniesz odpowiedzi, ja zamowilem wczoraj PS5 i od tego czasu bede gral na PS5 bo zero przyjemnosci z grania przeciwko cheaterom i gry na 35fps i 100% zuzyciu procka. 

• USARZ's avatar
    USARZ
    Seasoned Adventurer
    7 months ago

Te odpowiedzi z ustawieniami "kopiuj, wklej" typu: "sprawdź to, sprawdź tamto" nie działają. Dajcie sobie spokój. Nikt z nas nie jest aż tak nie kumaty by tego nie zrobić. Dajcie znać ludziom od gry by to co spaprali naprawili i tyle bo zaraz ludzie zaczną odpływać od tej gry ale z tego co wiem to już się dzieje. To nie jest dobra reklama a premiera UFL już blisko i wielu patrzy na ten tytuł z ciekawością.

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,509 PostsLatest Activity: 3 hours ago