Forum Discussion

bodyguardOfJesu's avatar
4 years ago

czy MOD Hazard Zone bedzie "kiss of death" dla Escape from Tarkov

Mam pytanie o MOD Hazard Zone (inspirowany EFT), czy jest już jakieś forum dotyczące tego trybu lub możliwy kontakt z dev?

Zasadniczo to bardzo dobry kierunek, zupełnie nowy segment Targetu, sam pomysł mający duży potencjał o ile oczywiście zostanie zrealizowany w szerokim zakresie (podobnie jak zrobiło Activision z PUBG - mam taka nadzieję ale nie ma żadnych informacji o zakresie tych inspiracji). Obecnie EFT umiera, podążają drogą dokładnie donikąd, wielkie aspiracje poparte znikomym doświadczeniem, błędnie wybrany engine (do czego sami obecnie już się przyznają) i cała długa lista problemów które częściowo usuwają ale są też takie które w ogóle nie będą rozwiązywane. Społeczność EFT ma dość braku kompetencji nieogarniętych DEV  którym kończy się hajs i czas Bata od ponad 4 lat (zawracanie uwagi Dev na problemy kończy się banami na forum), producent opera swoje zyski na przychylności TTV oraz przymyka oczy na cheat'y, trochę to szokujące, serwery pustoszeją, końca prac nie widać, ciągle przesunięcia terminów patch'y a na deser należy też pamiętać o takich nowych możliwościach jakie daje np. Unreal Eengine 5 tak więc  już teraz cały świat EFT już nie szokuje jakością grafiki a co dopiero w dniu premiery - o ile w ogole to za być może kilka lat?. Natomiast sama idea połączenia czegoś stylizowanego na ala Fallout z ogromną bazą modyfikacji broni, jakimś uproszczonym trybem ekonomii w tym giełdy ala ebay, systemu produkcji a ponadto i to co tworzy chyba największą różnice oraz jakość zabawy czyli dreszczyk emocji wynikający z możliwości utraty wnoszonych na raid rzeczorków, stylu błyskawicznych i w miarę realistycznych starć, systemu obrażeń i leczenia,questy itd.  warty jest podtrzymania przez jakiś lepiej zorganizowany i kompetentny team (opina moja i kilkunastu osób z którymi spędziłem masę czasu w EFT, takich opinii jest tez bardzo dużo na forum i kanałach graczy). Owszem według części ludzi EFT jest trudne ale moim zdaniem właśnie to jest świetnym wyzwaniem, to powoduje ze np. ponad 3k godzin spędzanych bez znudzenia nie jest wyjątkiem w tym tytule. Pomimo braku szczegółów HZ może być prawdziwym "kiss of death" dla EFT za co już teraz trzymam kciuki.

g0d

12 Replies

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.625 PostsLatest Activity: 6 days ago