Dzień dobry ostatnio z nienacka dostałem bana według moich badań tematu prawdopodobnie ban dotyczy działania procesorów AMD X3D (nigdy nie używałem cheatów) proszę o wyjaśnienie sytuacji.
wiele bezpodstawnych banów prawdopodobnie pochodzi od tego problemu.
EA_Kalina Co firma zamierza zrobić z tym procederem ?
Dokładny opis problemu:
AntiCheat od EA wykrywa działanie procesorów X3D od firmy AMD jako cheat. i automatycznie nakłada Perm-Bany.
okazuje się że program JAVELIN ingeruje bardzo mocno w jądro systemu i sterowanie naszym komputerem, między innymi częściowo blokuje możliwości procesorów X3D
kiedy nieświadomie zrobimy coś co odblokowuje procesor mamy wielką szanse na wyłapanie bana o treści ,,USPRAWNIANIE ROZGRYWKI”
w moim przypadku wystarczyło załadować z aplikacji Nvidia sugerowane ustawienia dla gry BF6
Problem jest globalny,
Wysłałem dość konkretny spam odwołań, ale odpisują tylko boty które w algorytmie widzą to jako oszustwo. Nie ma szans na odwołanie. A w moim przypadku nie wiem czy wogóle mogę jeszcze liczyć na odwołanie ponieważ po 2 przeprowadzonych dochodzenia EA z automatu zaczyna odrzucać apelacje.
Jestem strasznie zawiedziony obecną postawą firmy. Kiedy możemy liczyć na jakieś działanie w tej sprawie ?