Forum Discussion

DarkNOV3's avatar
DarkNOV3
Rising Traveler
25 days ago

Losowy crash DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG

Witam, 

Dwa podejścia ten sam problem w losowym momencie gra się wysypuje. Zainstalowany najnowszy sterownik 25.8.1, w żadnej innej grze nie mam tego problemu. Wyłączone wszelkie monitorowanie msi afterburner, sterownik GPU na stockowych ustawieniach bez OC/Undervolt. Nie ma problemów z płynnością gry, po prostu wywala ten błąd w losowym momencie.

DirectX function "GetDeviceRemovedReason" failed with DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG ("The GPU will not respond to more commands"), GPU AMD Radeon RX 6800, Driver: 25.8.1 (25.10.25.01-250724a-417878c-AMD-Software-Adrenalin-Edition. This error is usually caused by the graphics driver crashing; try installing the latest drivers

• Procesor: AMD Ryzen R5 5600X
  • Pamięć: 2x16GB DDR4 Kingston Fury RGB 3600MHz CL16
  • Karta Graficzna: XFX Radeon RX 6800 Core Speedster SWFT319 16GB GDDR6 256-bit
  • MOBO: MSI B450 Tomahawk
  • Zasilacz: MSI MPG A850G ATX 3.0 Gold 850W

5 Replies

• Ishimura92's avatar
    Ishimura92
    Rising Newcomer
    24 days ago

Mam tak samo. Czasem uda się pograć 2 godziny bez błędu, czasem 10 minut. Temperatury w porządku, w żadnej innej grze tak nie mam.
    Grafika Radeon RX 6800XT

• Witam spróbujcie poniższego sposobu. Po wykonaniu tych kroków, Windows Defender będzie ignorował ten folder podczas skanowania, co może zapobiec potencjalnym problemom.

1. Otwórz Zabezpieczenia Windows. Możesz to zrobić, wpisując "Zabezpieczenia Windows" w polu wyszukiwania na pasku zadań.
    2. W oknie aplikacji wybierz opcję Ochrona przed wirusami i zagrożeniami.
    3. W sekcji "Ustawienia ochrony przed wirusami i zagrożeniami" kliknij Zarządzaj ustawieniami.
    4. Przewiń w dół do sekcji Wykluczenia i kliknij Dodaj lub usuń wykluczenia.
    5. Kliknij Dodaj wykluczenie i wybierz Folder.
    6. Znajdź i wskaż folder z grą BF6, a następnie kliknij Wybierz folder.
  • DarkNOV3's avatar
    DarkNOV3
    Rising Traveler
    22 days ago

Póki co wygląda na to, że zmniejszyłem zegar gpu o 100mhz od fabrycznego i idzie... Ale i tak uważam, że to błąd gry.

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    20 days ago

Dziękujemy za Twój wpis. Battlefield 6 jest teraz w fazie testów Beta, więc wszelkie uwagi, opinie oraz problemy techniczne możesz zgłaszać na dedykowanej tablicy battlefield-6-beta-en. Zebrane informacje podczas testów pomogą nam udoskonalić finalną wersję gry.
    Doceniamy Twoje wsparcie i zaangażowanie! 

About Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.54 PostsLatest Activity: 23 days ago