Forum Discussion

sirAlibab4's avatar
sirAlibab4
Seasoned Newcomer
3 months ago
Solved

NETWORK DISCONNECTED - ERROR CODE 1:8600 1S:5 100 1S: 16054882630:-2146631680Q

I was playing fine. Suddenly it kicked me out of the game and this warning shows ever since... I tried different DNS (Google DNS), Verified integrity of game files, router off/on (wired connection), restarted PC, added firewall exception, Secure boot is enabled from the beta,  
but still shows this.

NETWORK DISCONNECTED
An error occured while trying to connect to EA servers. Check your internet and make sure your launcher or platform is online. 
ERROR CODE - 1:86001S:51001S:16054882630:-2146631680Q

• I tried "Cloudflare WARP" and it worked.

But using WRAP or VPN is not permanent solution as this slows my internet. But this helped me identify the issue.

I called my ISP provider and tell them about the the issue, my work around with WRAP and exact time (as I was in the middle of a game when it happened 1st).
    My ISP provider understood the issue and changed my IP channel or upstream (i'm not sure)... Now it works. ✅

Another solution I got from steam coommunity - that he disabled NAT in his internet setting and it fixed his problem.

26 Replies

• crooklast's avatar
    crooklast
    Rising Newcomer
    2 months ago

Arkadaşlar gunlerdir ayni sorunu yaşıyorum. Gunduzleri oyuna girebiliyorum saatlerce oynuyorum hicbir sorun yok, hatta bazen geceleri de sorunsuz sekilde oynuyorum. Ama özellikle son 3 5 gundur bu hatayi alıyorum. Her yolu denedim internette bu konuyla alakali ne kadar baslik varsa hepsini denedim ve sakin bosa uğraşmayın. Turkcell superonline kullaniyorsaniz ve bu hatayi aliyorsaniz mecburen statik ip almak zorundasiniz baska caresi yok. Ya da Ipv6 destekleyen bir internet alt yapiniz olmak zorunda ve yine ayni sekilde bunu destekleyen bir modeminiz olmak zorunda. Ipv6 destekleyen bi altyapiniz ve modeminiz varsa internetten gerekli adımları takip edip ipv6 aktif ederseniz de sorununuz çözülecektir. Ben statik ip aldim sorundan kurtuldum 1 ay sonra iptal edip tekrar deneyecegim. Oe play yine yaptin yapacagini..

• crooklast's avatar
    crooklast
    Rising Newcomer
    2 months ago

Ve ek olarak, Turkiyede yaşıyorsaniz statik ip almak zorundasiniz çünkü asla ve asla aradiginiz hicbir musteri temsilcisi size yardimci olamayacak arkadaslar. Aslinda bu internet saglayicisi tarafından dakikalar icinde çözülebilecek basit bir sorun. Fakat karsinizda asla ve asla anlattiklarinizi anlayacak teknik yeterlilikte birisi olmayacak. O yüzden kendinizi yormayin gidin statik ip alın. Çözüm olarak isaretlenen arkadas da bunu yapmis saglayicisini aramis sorunu anlatmis ve onlar da anlayip çözmüş. Ne yazik ki bizlerin muhattabi olan insanlar bilgisiz insanlar o yuzden musteri hizmetlerini aradığınizda size soyleyecekleri tek sey yardimci olamayacaklari.

• Hocam selamlar, en son superonline konuştuğumda cgnattan çıkmak istediğimi söylemiştim. 1 saat içinde bilgi vermek için geri döneceklerini söylediler, geri dönüş olmadı fakat şu anda IP'mi kontrol ettiğimde CGNAT'tan çıkmış gözüküyorum ve uzun bir süredir de sorun yaşamadım. Umarım şanslıyımdır ve bir şekilde isteğim ciddiye alınmıştır.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Technical Issues

Battlefield 6 Technical Issues

Having issues with Battlefield 6? Join here to find help with connectivity, performance issues, crashes and more.Latest Activity: 11 minutes ago
5,612 Posts