Forum Discussion

MrPander666's avatar
MrPander666
Rising Rookie
3 months ago
Solved

Battlefield 6 wywala do pulpitu bez żadnego komunikatu.

Cześć mam problem  w trakcie gry wywala mnie do pulpitu bez żadnego komunikatu czasem po 5 minutach gry czasem po kilku rundach a niekiedy również w menu gry gdy dostosowuje swoje wyposażenie.

Zrobiłem update BIOS nie pomogło  czysty reinstall z pendrive'a Windowsa 11 Home też nie pomógł .

Nie wiem co dalej robić.

Mam laptopa Asus rog strix R9 8940hx z 5070ti karta 32gb ram

https://www.x-kom.pl/p/1332981-laptop-15-16-asus-rog-strix-g16-r9-8940hx-32gb-1tb-win11x-rtx5070ti-165hz.html

Proszę o pomoc 

Pozdrawiam

• Cześć wszystkim rozwiązałem swój problem 

A właściwie serwis Asusa. oddałem powyższego laptopa na gwarancję 

Napisałem w zgłoszeniu o przegrzewaniu się CPU i podejrzeniu niestabilnego ramu na który zwrócili uwagę niektórzy komentujący na tym forum. (Choć żaden test tego nie wykazywał) 

Serwis wymienił płytę główną laptopa oraz pamięć RAM na inną kość .

Od tego czasu nie występuje już wyrzucanie do pulpitu bez żadnego komunikatu albo jak to pisało w eventviewer fsr2 null pointer. 

24 Replies

• Witam, Mam problem z BF6 nie mogę grać w multi, wywala do pulpitu bez żadnego błędu, gra nie działa poprawnie, na steam działa normalnie a na EA nie. Proszę o pomoc

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    27 days ago

Hej czacholino_0000​ 

Dzięki za przesłany plik DxDiag. 

Z racji tego, że nie wiem jakie kroki masz za sobą to poproszę Cię o wykonanie: 

• Ponownej instalacji sterownika karty graficznej przy pomocy aplikacji DDU, najnowszy sterownik dla Twojej karty znajdziesz tutaj
    • Stosunkowo niedawno zostały również wydane aktualizacje dla Twojego chipsetu - jeśli nie pobrałeś i nie zainstalowałeś ich dotychczas pobierzesz je tutaj
    • Z racji tego że posiadasz laptop Asus sprawdź czy problem będzie pojawiać się również po przestawieniu MUX w Armoury Crate - dGPU /Optimus

Przed ponownym uruchomieniem gry wyłącz również aplikacje wykorzystujące nakładki ekranowe oraz te do ulepszania dźwięku. 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 35 minutes ago
197 Posts