Forum Discussion

PuNeK_Official's avatar
PuNeK_Official
Rising Newcomer
30 days ago

Brak rekompensaty za problemy w dniu premiery Battlefield 6

Dzień dobry,

Podczas premiery Battlefield 6 na EA App wystąpił globalny problem z serwerami, za który EA zapowiadało rekompensaty (boostery + przepustka sezonowa).

Niestety do dziś nic nie otrzymałem. 
EA ID: PUNEK_DUTY
Platforma: PC (EA App)
Wersja: Phantom Edition
Dowód: premierowy stream – https://youtu.be/3eY51ZseSzs

Nie dało się grać na oficjalnych serwerach, więc użyłem jedynego realnego obejścia - Portalu, żeby cokolwiek pokazać Widzom. Lobby były wadliwe (respy pod mapą itp), co uniemożliwiało normalną rozgrywkę i zepsuło transmisję (spadek zasięgów, negatywne komentarze widzów).

Gdybym nie streamował, nawet nie próbowałbym grać – bo to, co gra oferowała w dniu premiery, nie było rozgrywką, tylko męczarnią.

Proszę o przyznanie rekompensaty.

Jeśli sprawa zakończy się pozytywnie, chętnie wspomnę o uczciwej reakcji supportu EA w moich transmisjach.

Dziękuję i proszę o informację, kiedy sprawa zostanie rozpatrzona.

6 Replies

• OFFik's avatar
    OFFik
    Rising Vanguard
    13 days ago

Dostałem swoją rekompensatę. Wiadomość gdzieś wisiała w skrzynce między starszymi wiadomościami - jestem jednak przekonany, że pojawiła się dopiero po patchu bo wcześniej sprawdzałem wielokrotnie :D

• OFFik's avatar
    OFFik
    Rising Vanguard
    25 days ago

Są nas setki, ale EA ma to gdzieś. Dali rekompensaty tym co w ogóle nie pograli w dniu premiery albo pograli po fixie i tyle. Też mi się to nie podoba, nie miałem tzw. "pełnego experience" i męczyłem się ponad 1.5h żeby znaleźć rozwiązanie a potem kolejny czas spędzony w kolejkach na serwery itd.

To w jaki sposób EA podchodzi do nas jest karygodne, ale to wielkie korpo, więc mogą sobie widocznie na to pozwolić.

• PuNeK_Official's avatar
    PuNeK_Official
    Rising Newcomer
    25 days ago

Hej EA_Kuba

Niestety ta odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje.
    Podesłałem wszystkie szczegóły, w tym link do transmisji na YouTube, na której widać dokładnie, że w dniu premiery nie dało się grać na oficjalnych serwerach i byłem zmuszony korzystać z obejścia przez Portal, które działało wadliwie.

Zależało mi na uczciwym rozpatrzeniu sprawy – nie na ogólnej regułce o przeglądzie aktywności. Mój przypadek jest udokumentowany materiałem wideo, który jasno pokazuje, że gra w dniu premiery była niemożliwa, a ja – mimo problemów – prowadziłem transmisję, ponosząc realne straty w zasięgach i odbiorze widzów.

Proszę więc o indywidualne rozpatrzenie mojego zgłoszenia, a nie ogólną odpowiedź systemową.
    Z góry dziękuję i liczę na konkretną informację, kiedy mogę spodziewać się właściwej rekompensaty.

Pozdrawiam!

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    30 days ago

Hej PuNeK_Official​ 

Informację na temat opisanego przez Ciebie problemu znajdziesz tutaj

Otrzymaliśmy potwierdzenie że za zończony został  przegląd aktywności i czasu w tym okresie  kiedy wystąpił problem. Nagrody zostały przyznane wszystkim kwalifikującym się graczom którzy nie otrzymali zawartości wcześniej z powodu pominięcia w pierwotnej dystrybucji.

• Ty sądzisz, że dadzą jakąś rekompensatę przecież to jest biznes kupiłeś grę i już ich nic nie obchodzi, że były jakieś problemy wersja beta już lepiej działała, a to, co jest teraz to masa błędów.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 7 hours ago
186 Posts