100% obciążenia procesora podczas gry
Witam, chcę się poradzić co robić bo już mnie szlag zaczyna trafiać. Grę kupiłem z tydzień temu i przed aktualizacją chodziło przyjemnie lecz gdy wczoraj pobrałem ostatniego updejta to ciągle mam 100% zużycia procesora. Śmieszna sprawa bo karta graficzna przez to nie chodzi na pełnych obrotach i taka sytuacja robi po prostu bottleneck dla niej.
By rozjaśnić sprawę wypiszę podzespoły. (
Intel Core i5 6400 + SilentiumPC Grandis II XE1436
MSI B250 Gaming M3 LGA1151
Asus GTX 1050Ti Strix 4GB
8GB HyperX Fury DDR4 2133mhz
SSD Samsung 850Evo 120GB
HDD Seagate Barracuda 1TB
SilentiumPC Aquarius X70W
SilentiumPC Vero M2 600W
a system to Windows 10 Pro 64 bit
Temperatura procesora podczas gry to zaledwie około 35 stopni.
Próbowałem różnych tricków z youtuba czy z plikiem user.cfg i o ile ten drugi coś zmienił to i tak niewiele bo zużycie podskakuje co jakiś czas do 100% i łapie konkretnego laga a testowane było to na trybie dla 24 graczy.. Tak gdy nie było skoku do 100% to cały czas 60fps bo gram na VSYNC. (z tym czy bez i tak problem występuje)
Używałem też opcji napraw grę ale również nic nie pomogła.. Co ciekawe gdy zapytałem na serwerze czy komuś też ten problem po ostatniej aktualizacji dał się we znaki to odezwał się gracz posiadający również i5 lecz starszej generacji a dokładnie i5 4590.
Przechodząc do sedna, co zrobić bym mógł sobie komfortowo pograć? Sprzęt spokojnie ciągnie i bardziej wymagające gry a ta sprawia mu jakiś problem po ostatnim update. 😞