Forum Discussion

Luk4sPL's avatar
Luk4sPL
Seasoned Newcomer
2 months ago

Rozłączenie konta EA z Xboxem

Mam konto EA, które zakładałem na adres mailowy do którego nie mam już dostępu (skrzynka pocztowa została zlikwidowana). To konto jest połączone z kontem Xbox. Założyłem nowe konto EA, ale nie mogę go połączyć z kontem Xbox. Do starego konta EA też nie mam dostępu, bo jeśli bym miał to bym się zalogował i usunął powiązanie z kontem Xbox. Maile weryfikacyjne oraz resetujące zostają wysyłane na już nie istniejącą skrzynkę. Zgłaszałem już problem na Pomoc EA, ale nie otrzymałem żadnej wiadomości. Bez rozłączenia kont nie mogę grać w Battlefield 6 Beta ponieważ przy logowaniu na konsoli zostaje wysłany mail weryfikacyjny z kodem. 

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Sprawdźcie czy możecie zalogować się do konta EA za pomocą danych konta Xbox. Jeśli tak sprawdźcie czy macie możliwość zmiany adresu email na koncie EA czy też odłączenia konta platformy Xbox od konta EA.

• Logowanie za pomocą danych konta Xbox:

W przypadku jeśli zmiany te okażą się niemożliwe, potrzebna będzie dodatkowa weryfikacja własności konta - w tym celu skontaktujcie się z doradcą EA za pośrednictwem czatu.

• Luk4sPL87's avatar
    Luk4sPL87
    Rising Newcomer
    2 months ago

Przy logowaniu za pomocą danych konta Xbox, system EA również wysyła kod weryfikacyjny na tego nieistniejącego już maila. Gdybym wiedział, że takie będą problemy przez tą dwuetapową weryfikację, to bym jej nie włączył. Czat spróbuję, chociaż ostatnie próby to czas oczekiwania ponad 140 minut, a po 40 pojawia się błąd i trzeba się łączyć od nowa. 

• Luk4sPL87's avatar
    Luk4sPL87
    Rising Newcomer
    2 months ago

Po 4h oczekiwania na czat oczywiście zostałem potraktowany szablonem pytań m.in. o dane karty kredytowej. No fajnie, tylko konto było zakładane KILKANAŚCIE lat temu więc nawet jakbym chciał podać te dane, to już dawno nie mam tej karty. Po serii pytań dostałem odpowiedź że prawie się udało i że mogę spróbować ponownie w nowej sesji czatu, no żart jakiś. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Luk4sPL87​ Weryfikacja konta jest niezbędna, abyśmy mogli upewnić się, że to Ty jesteś właścicielem konta, który próbuje uzyskać dostęp do informacji lub dokonać zmian. Jest to kluczowy krok w celu zapewnienia bezpieczeństwa wszystkich naszych użytkowników i ochrony ich danych osobowych oraz informacji o koncie przed nieautoryzowanym dostępem.

Pamiętaj, że pytanie dotyczące np. karty kredytowej nie dotyczy karty, która była podana przy zakładaniu konta lata temu. Być może w ostatnim czasie była wykorzystywana inna  karta. Z dodatkowych wskazówek, chciałabym dodać, że odpowiedź na pytanie weryfikacyjne powinna być jednoznaczna.

Trzymam kciuki!

• Luk4sPL's avatar
    Luk4sPL
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Rozumiem, że musi być jakaś weryfikacja, ale czas oczekiwania na doradcę to ok 3-4h po czym następuje ta sama seria pytań, która wcale nie pomaga w odzyskaniu konta. Np pytanie o ostatnie logowanie. Skąd mam niby wiedzieć kiedy było ostatnie logowanie skoro utraciłem do niego dostęp grubo ponad kilkanaście lat temu. Skoro nie mam dostępu do konta więc logiczne że nie były dokonywane żadne zakupy od strony EA. Do tego pytania o subskrypcje, jak pytam o szczegóły to dostaje odpowiedź jak od bota. Macie w systemie informacje że konto od kilkunastu lat jest nieaktywne więc tymbardziej usunięcie takiego konta lub usunięcie samego połączenia z kontem powinno być prostsze. Nie zależy mi na tym starym koncie EA. Skoro wolicie stracić klienta, który nie kupi Battlefielda 6 ani innej gry spod znaku EA, bo nie będę mógł w nią zagrać przy próbie uruchomienia, to słabo o was świadczy. Prosiłem doradcę żeby spróbował przekazać moją sprawę do kogoś wyższego rangą to chamsko rozłączył czat. 

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,358 PostsLatest Activity: 2 days ago