Forum Discussion

APOLLON1R's avatar
APOLLON1R
Seasoned Newcomer
2 months ago

Usunięte gry z biblioteki

Zostały usunięte dwie gry z mojej biblioteki pod pretekstem, że ktoś włamał się na moje konto.

Po kontakcie na EA Help dowiedziałem się że gry zostały usunięte ponieważ kupiłem je u "osób trzecich". Zadałem pytanie czy jeśli zakupie produkt EA w np. Supermarkecie (weźmy na przykład Media Markt) zaliczają się oni do osób trzecich i mogą sprzedawać używane/fałszywe kody (co???). Kodu zwrócić nie mogą ponieważ został już on użyty i działał ale EA same usunęło gry i EA nie chce (nie może?) rozwiązać tego problemu.

Podsumowując. Jeśli nie kupicie gry przez stronę albo aplikacje EA, mogą ją sobie po prostu usunąć i nic z tym nie zrobią. Niewyobrażalne rozczarowania prawda?

Nie jestem gołosłowny więc poniżej zamieszczam kawałek rozmowy z asystentem na EA Help.

Chciałbym też zaczerpnąć pomocy tutaj, co mogę z tym zrobić jeśli nie mogę odzyskać pieniędzy za użyty kod, a EA ma mnie gdzieś? Czy próbować dalej u oficjalnej pomocy EA czy muszę kierować się już drogą sądową lub zaczerpnąć pomocy gdzieś indziej?

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej APOLLON1R 

Tu na forum nie jesteśmy w stanie sprawdzić twojego konta, aby potwierdzić co dokładnie się stało, ale podsyłam dodatkowe informacje:

• Jeśli otrzymujesz powiadomienie w EA app, że "Gra została usunięta z Twojej biblioteki", pragniemy zapewnić, że funkcja ta działa zgodnie z przeznaczeniem a więcej na ten temat znajdziesz TUTAJ.
    • W kwestii zakupu gier polecam nasz artykuł dotyczący zaufanych sprzedawców czy też ryzyka zakupu gry w nieautoryzowanym sklepie: Gdzie można kupić gry EA w formie cyfrowej i wirtualną walutę
  • APOLLON1R's avatar
    APOLLON1R
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Support sprawdzał już stan mojego konta podczas rozmowy. Czytałem ten artykuł przed napisaniem na Forums i do Support.
    Dziękuje za pomoc, straciliście jedynie klienta, a Ja po prostu spirace gre.
    Pozdrawiam.

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,250 PostsLatest Activity: 14 days ago