Usunięte gry z biblioteki
Zostały usunięte dwie gry z mojej biblioteki pod pretekstem, że ktoś włamał się na moje konto.
Po kontakcie na EA Help dowiedziałem się że gry zostały usunięte ponieważ kupiłem je u "osób trzecich". Zadałem pytanie czy jeśli zakupie produkt EA w np. Supermarkecie (weźmy na przykład Media Markt) zaliczają się oni do osób trzecich i mogą sprzedawać używane/fałszywe kody (co???). Kodu zwrócić nie mogą ponieważ został już on użyty i działał ale EA same usunęło gry i EA nie chce (nie może?) rozwiązać tego problemu.
Podsumowując. Jeśli nie kupicie gry przez stronę albo aplikacje EA, mogą ją sobie po prostu usunąć i nic z tym nie zrobią. Niewyobrażalne rozczarowania prawda?
Nie jestem gołosłowny więc poniżej zamieszczam kawałek rozmowy z asystentem na EA Help.
Chciałbym też zaczerpnąć pomocy tutaj, co mogę z tym zrobić jeśli nie mogę odzyskać pieniędzy za użyty kod, a EA ma mnie gdzieś? Czy próbować dalej u oficjalnej pomocy EA czy muszę kierować się już drogą sądową lub zaczerpnąć pomocy gdzieś indziej?