Forum Discussion

CZARNYKOX2115's avatar
3 years ago
Solved

BATTLEFIELD 2042 - gra się nie pobiera "przygotowywanie"

Witam,

Mam problem z grą Battlefield 2042.

Od kiedy trzeb było przenieść się na EA APP, gra nie chce mi się pobrać. Wszystkie inne gry się pobierają.

Próbowałem już wielu sposobów z innych forum, lecz żaden nie działa.

Problem wygląda następująco. Po wybraniu lokalizacji, zaczyna się przygotowanie. 

Przygotowanie po 15/20 minutach się wyłącza i wyskakuje błąd: "wystąpił problem z pobieraniem, daj nam kilka minut i spróbuj ponownie".

Próbowałem już włączać jako administrator, próbowałem odzyskiwania aplikacji i czyszczenia plików EA, włączałem pobieranie innych gier, 

przerywałem i znowu próbowałem battlefielda i nie działa dalej. Proszę o pomoc, na żadnym forum nie znalazłem rozwiązania. 

• CZARNYKOX2115's avatar
    CZARNYKOX2115
    3 years ago

Problem po części rozwiązany, połączyłem konto epic games z innym kontem Ea app i nagle da się pobrać grę.

7 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @CZARNYKOX2115  

Często w takich przypadkach program antywirusowy lub zapora system może blokować pobieranie i instalację gry. Podobny błąd został rozwiązany w tym wątku. 

Dodaj grę i aplikację EA do wyjątków programu antywirusowego oraz zapory systemu Windows i sprawdź ponownie. 

Wyłącz też inne aplikacje działające w tle lub uruchom system  w trybie czystego rozruch

Daj znać jak poszło. 

EA_Pulsar

• Witam,

wyłączyłem całkowicie zabezpieczenia windowsa, łącznie z zaporą (innego antywirusa nie mam). Dodałem aplikację do wyjątkowych, lecz niestety dalej nie chce się pobrać.

Wczoraj też próbowałem czystego rozruchu i niestety też nie zadziałało.

Próbowałem pobrać gre jak i aplikacje na różnych dyskach i dalej nic. Wszystkie inne części się pobierają. Wcześniej grałem na xbox series x, gdzie wykorzystałem

prawie cały 10h dostęp do gry w ramach xbox game pass (zostały 4 minuty), lecz wczoraj kupiłem wersje podstawową na Epic game żeby zagrać na PC.

Odłączałem również konto xboxa od EA APP, lecz to też nic nie zmieniło.

Pozdrawiam   

• CZARNYKOX2115's avatar
    CZARNYKOX2115
    3 years ago

@CZARNYKOX2115Dodatkowo zauważyłem, że nad ikonką Bf'a jest znaczek ea play, gdzie nad innymi kupionymi grami go nie ma. Sprawdziłem też, że nie mam kupionej gry fifa 23 tylko mam dokładnie taki znaczek ea play a 10h accessu i też nie mogę jej pobrać (tam mam ponad 10h, wcześniej grałem na ea play pro).

EDIT: Gdy w bibliotece klikam w grę, jest napisane że ją posiadam w edycji stanadrowej, więc to raczej nie jest problem EA PLAY

• CZARNYKOX2115's avatar
    CZARNYKOX2115
    3 years ago

Problem po części rozwiązany, połączyłem konto epic games z innym kontem Ea app i nagle da się pobrać grę.

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

@CZARNYKOX2115  Dzięki za potwierdzenie rozwiązania, które pomogło. Takie informacje zawsze są przydatne. 

Daj znać w razie dodatkowych pytań. 

Pozdrawiam, 

EA_Pulsar

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,404 PostsLatest Activity: 2 hours ago