Forum Discussion

bawawa3487's avatar
23 days ago

BF 2042. EAAntiCheatService Failed to obtain Origin directory

Kupiłem Battlefield 2042.

Pobrałem grę, ale nie da się grać.

Po uruchomieniu chwilę pokazuje planszę z uciekającymi wojakami, a następnie komunikat: "Problem z konfiguracją. Zainstaluj grę ponownie" i przycisk "Ok".

BF2042-zonk

Tyle.

W logach Windows'a odnajduję komunikat jak w temacie "EAAntiCheatService Failed to obtain Origin directory".

Do tej pory rozwiązania z zagranicznych forów nie pomogły.

Może ktoś tu coś wie i pomoże mi i innym fanom BF'a?

2 Replies

• Cześć.

Po dwóch tygodniach walki ogłaszam zwycięstwo głupoty EA nad moją chęcią zagrania w Battlefield 2042.

Próbowałem. Ani w przypadku Twojej, ani innej instrukcji - nie zadziałało! To jak walka z pożarami w Hollywood.

Wielokrotna instalacja samego BF'a, EA-app jak i innych dodatkowych aplikacji czy bibliotek, zmiana uprawnień, badanie spójności systemu (niedorzeczne), zakładanie nowego konta w systemie, antywirusowe reguły i edycja zapory - to wszystko na nic. Ilu użytkowników, tyle problemów, tyle rozwiązań, a żadne nie działa. Mój Windows 10 jest w miarę świeży i bez żadnych wodotrysków.

A tyko chciałem zagrać w grę.

Po za tym nie chcę instalować gry w domyślnej lokalizacji lecz tam gdzie ja decyduję i gdzie mam na to miejsce.

Jeżeli Wasz instalator na to pozwala, no to nie jest mój problem.

Jak powszechnie piszą w intrenecie, takie problemy to Wasz standard.

Rozumiem walkę z oszustami w grach, ale utrudnianie życia zwykłym graczom nie może być polityką firmy.

Ale wiadomo, kasa się zgadza i to najważniejsze. A dla minie to pieniądze wyrzucone w błoto.

No trudno EA - żegnam. Krótka to była znajomość. Pora poszukać czegoś bardziej kompatybilnego ze zwykłym użytkownikiem. 

Żegnam bez nadziei na lepsze (Wasze) jutro.

PS. To nic osobistego, to EA jest do   d u p y!

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,096 PostsLatest Activity: 4 months ago