Forum Discussion

Ja_Ed_88's avatar
Ja_Ed_88
New Novice
22 days ago

Włamali mi sie na konto FC 26 prawdopodobnie handel monetami w UT

Witam. Nie korzystałem z konsoli ok 3mc. W tym czasie ktoś mi sie włamał na konto i handlował monetami w nie legalny sposób....  Jak to jest wogole możliwe?? Czemu EA nie ma żadnych zabezpieczeń? Czemu robią problemy z odblokowaniem transferów? 

Miał ktoś kiedyś taki problem? Odblokowali Wam? 

Dodam ze zgłosiłem to i moja sprawa jest rozpatrywana...

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    21 days ago

Hej Ja_Ed_88​ 

Rozumiem, jak stresująca jest taka sytuacja, zwłaszcza gdy problem pojawia się po dłuższej przerwie od gry. Dobrze, że zgłoszenie jest już w trakcie rozpatrywania.

Na ten moment najważniejsze jest upewnienie się, że wszystkie zabezpieczenia są aktywne - zarówno na koncie EA, jak i na kontach powiązanych (PSN, Xbox, Steam). W praktyce dostęp do gry i trybów online opiera się na kilku połączonych usługach, więc bezpieczeństwo całości zależy od najsłabszego ogniwa.

Warto więc:

• sprawdzić, czy weryfikacja dwuetapowa jest włączona na koncie EA,
    • upewnić się, że konto e-mail powiązane z EA jest odpowiednio zabezpieczone,
    • zweryfikować ustawienia bezpieczeństwa na koncie konsolowym lub platformie, z której korzystasz.

Podsumowujac:

Jeśli doszło do naruszenia bezpieczeństwa Twojego konta, skontaktuj się z nami bezpośrednio poprzez czat a w międzyczasie wykonaj jak najszybciej te kroki. 

• Ja_Ed_88's avatar
    Ja_Ed_88
    New Novice
    20 days ago

Nic nie jest rozwiązane!!! Ile trwa cofnięcie tego? 

Jestem gotów sprzedać FC 26 Ea i nigdy nie wracać do serii FC 

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 11 minutes ago
1,686 Posts