Forum Discussion

Re: Problem z konfiguracją gry. Zainstaluj grę ponownie.

Po próbie zainstalowania instalatora i włączenia go jako administrator oraz zaakceptowania warunków wyświetla się następujący błąd: "Instalacja nie powiodła się. Jeden lub więcej problemów spowodowało niepowodzenie instalacji. Napraw błędy, a następnie uruchom ponownie instalację. 0x80070666 - Inna wersja tego produktu jest już zainstalowana na tym komputerze. Nie można kontynuować instalowania tej wersji." 

18 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @larsso0 

Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków. Wspomniany przez Ciebie błąd (0x80070666) może dać nam jakiś trop odnośnie rozwiązania, ponieważ może wskazywać on na to, że jedna z bibliotek jest uszkodzona. 

Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy najpierw odinstalujesz aktualizacje Visual C++ z komputera (możesz je odinstalować jak każdy inny program na komputerze), po czym zacznij od nowa, rozpoczynając od najstarszej w górę. 

Odnośnie DxDiag. Plik ten zawiera tylko podstawowe informacje na temat Twojego komputera, zainstalowanych sterowników oraz aktualizacji (ich numery). Nie podaje on żadnych prywatnych informacji na temat zawartości Twojego komputera, lub np. adresów IP. 

• W takim razie podsyłam DxDiag. Po odinstalowaniu z komputera wszystkich aktualizacji vc, zainstalowaniu ich ponownie z folderu _Installer (2012, 2013, 2015, 2017 oraz 2019) problem pojawia się nadal.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @larsso0 

Dzięki za przesłanie pliku DxDiag. 

Wygląda na to, że sterowniki Twojej karty graficznej nie są zaktualizowane do najnowszych: 

Card name: NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER

Driver Date/Size: 13.11.2022 02:00:00, 772496 bytes

Najnowsze sterowniki dla Twojej karty oraz dla Twojego systemu operacyjnego pobierzesz stąd

Podczas instalacji wybierz proszę "czystą instalację". 

Ponadto w pliki DxDiag zauważyłem:

Podpis problemu:
    P1: wuauclt.exe
    P2: 10.0.19041.3031
    P3: 35946a52
    P4: KERNELBASE.dll

Wymienione pliki są jednymi z głównych bibliotek na Twoim komputerze (odpowiednio za automatyczne aktualizacje systemowe, oraz komunikację pomiędzy aplikacjami a systemem). Sugerowałbym zatem, abyś sprawdził spójność plików systemowych za pomocą kontrolera plików: 

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

W niektórych przypadkach programy typu malware podszywają się pod plik wuauclt.exe. Sugerowałbym również na wszelki wypadek przeskanować komputer pod kątem niechcianego oprogramowania i malware. 

Istnieje również możliwość, że będziesz musiał ponownie zaktualizować VC++, wedle kroków powyżej (z racji instalacji nowych sterowników).

@Fabiannno Dzięki za Twoje zgłoszenie. Jak pewnie zauważyłeś w wątku pojawia się kilka sugestii oraz próśb. Zatem daj nam znać jakie kroki wykonałeś dotychczas oraz prześlij nam proszę plik DxDiag.

[Info] Jak wygenerować raport DxDiag - Answer HQ

• Dzień dobry,
    u mnie też występuje problem opisany w temacie.

Chciałbym zaznaczyć z góry, że mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej, wszystkie możliwe wersje VC++, uruchamiam EA App z pozycji uprawnień administratora, instalowałem grę ponownie 4 razy bez skutku, naprawiałem uszkodzone pliki korzystając z dims i src.
    Chyba spróbowałem już wszystkiego co zobaczyłem na tym forum.
    Przesyłam mój plik DxDiag w załączniku.

• Hej @EA_Kuba ,

Sterowniki karty graficznej - nie wiem dlaczego DxDiag pokazuje poprzednią wersje, podczas gdy mam zainstalowana najnowsza. Tak czy siak przeinstalowałem sterownik i na pewno mam zainstalowany najświeższy.

Naprawianie plików - przeszedłem cala procedurę (narzędzie DISM dokonało jakiejś aktualizacji, narzędzie SFC przeszło bez problemu).

Wszystkie VC++ ponownie przeinstalowałem.

Antywirus nie wykrył problemów.

Gra nadal się nie uruchamia (po ekranie Anticheata nic się dalej nie pojawia) ☹️

Co dalej/gdzie dalej szukać przyczyny?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @larsso0 

Dzięki za odpowiedź. 

Czy mógłbyś przesłać nam nowy plik DxDiag, po wykonaniu powyższych kroków? 

@2547686 

Przykro mi, specyfikacja Twojego komputera jest poniżej minimalnych wymagań gry. 

• @EA_Kuba rozumiem, że wykorzystałem limit udzielonej mi pomocy? Czekam już półtora tygodnia, brak jakiegokolwiek odzewu, nie wiem co robić dalej, to co miałem zrobić zrobiłem. Gra dalej nie działa, nie ma także żadnej informacji od EA.

Nie pozdrawiam

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @larsso0 

Dzięki za przesłanie pliku DxDiag i wybacz późną odpowiedź. 

Jednocześnie chciałbym zwrócić Twoją uwagę na fakt, że forum Answers HQ jest przede wszystkim forum społeczności skupionej wokół gier EA. Jeśli chcesz porozmawiać z jednym z naszych przedstawicieli - skontaktuj się z nami bezpośrednio. 

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ

Sarkastyczne odpowiedzi i podbijanie wątku nie przyspieszy niczyjej odpowiedzi i jest również niezgodne z regulaminem forum. 

Przeanalizowałem Twoje poprzednie odpowiedzi i wygląda na to, że udało Ci się uporać z komunikatem odnośnie aktualizacji VC++ i teraz problem polega na tym, że gra nie uruchamia się po oknie EA anticheat. 

Poproszę Cię w takim razie o uruchomienie komputera w trybie czystego rozruchu. 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

Podczas uruchamiania aplikacji, oraz gry uruchamiaj ją jako administrator akceptując wszystkie monity odnośnie wprowadzania zmian na dysku. Możesz również wcześniej zmienić ustawienia kontroli konta użytkownika, by ten komunikat nie pojawiał się wcale:

Jak włączyć lub wyłączyć funkcję Kontrola konta użytkownika - Microsoft Community

Ponadto upewnij się, że upewnij się, że do wyjątków w zaporze sieciowej i programie antywirusowym dodany jest plik uruchamiający program, oraz grę (*.exe).

Jeśli problem nie ustąpi sprawdź czy będzie powtarzał się na nowo utworzonym koncie administratora. 

Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10

@somaticharbor90 Dzięki za przesłany przez Ciebie DxDiag. W tym wątku znajduje się wiele wskazówek odnośnie rozwiązania tego problemu. Powiedz nam jakie kroki masz już za sobą. 

• @EA_Kuba ja pobrałem najnowsze sterowniki, ja jeszcze ponownie zainstalowałem vcredist_x64 i vcredist_x86 i dałem to tez jako administrator i nic nie pomogło, nie pamietam co jeszcze robiłem ale duzo i wszystko robiłem zeby to wkoncu sie odpaliło. Ja naprawde walcze z tym długo od kiedy wyszła ta gra, i nic nie pomaga mozesz prosze mi w tym pomuc, nawet te filmy na yt  nie pomagają 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @somaticharbor90 

Wybacz późną odpowiedź. 

Odnośnie dodatkowych rozwiązań, to jeśli potrzebne biblioteki VC ++ zostały zainstalowane z poziomu folderu gry, upewnij się, że nie są one blokowane przez system. Poniżej znajdziesz instrukcję dla Windows 10, nie mniej możesz postępować analogicznie z systemem Windows 11. 

1. Otwórz Panel sterowania.
      • Jeśli nie możesz go znaleźć, wyszukaj w menu Start frazę „panel sterowania”.
    2. W sekcji Programy kliknij odsyłacz Odinstaluj program.
    3. Wybierz opcję Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows.
    4. Kliknij + przy wszystkich widocznych pozycjach dotyczących .NET Framework (zwykle są to wersje 3.5 oraz 4.6), po czym zaznacz wszystkie pola wyboru.

Jeśli podczas instalacji pojawiają się jakiekolwiek błędy związane z pomyślnym zakończeniem tego procesu - zainstaluj je ponownie. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 3 days ago