Forum Discussion
Tak jak wspomniałem wcześniej, problem jest aktualnie analizowany. W tym jednak konkretnym przypadku kiedy parametry komputera wypadają poniżej minimalnych wymagań, problem może mieć inne podłoże. Nie mam informacji odnośnie rozwiązania problemu na tę chwilę.
@mlodytomasz21 napisał/a:
Ja naprawdę wszystko rozumiem ale skoro gra wcześniej była w stanie działać normalnie to czemu nagle po waszej kolejnej aktualizacji się tak dzieje?
Jeśli chodzi o mój procesor to odrazu po uruchomieniu ma 1/0 % uźycia, więc wątpię zeby była to jego wina skoro tak jak napisałem wyżej wcześniej normalnie dawał radę
kolejna sprawa to zauważyłem wysokie zużycie pamięci przez fc 25
back roll sterownika? jakiego ?
@mlodytomasz21 moje niedopatrzenie - chodzi o sterownik karty graficznej. Edytowałem moją wcześniejszą odpowiedź.
Odnośnie działania gry - specyfikacja podana przy minimalnych wymaganiach zaplanowana jest na cały okres wypuszczania aktualizacji gry. Choć parametry Twojego procesora są niewiele niższe, może to rzutować na działaniu gry.
W swoim opisie sprzętu nie podałeś informacji na temat posiadanej karty graficznej. Prześlij nam proszę plik DxDiag, może tam znajdziemy dodatkowe wskazówki.
Podrzucam jeszcze zdjęcie z menadżera zadań, przy takim czymś żaden procesor nie będzie dobrze działał a tym bardziej mój który jest nie najnowszy. Słyszałem że wiele osób ma to samo, możliwe że to po prostu jakiś plik z FC wpływa na działanie komputera
- EA_Kuba3 months agoCommunity Manager
Hej @mlodytomasz21
Dzięki za przesłanie pliku DxDiag i zdjęcia.
Ponownie chciałbym zaznaczyć, że forum AHQ to przede wszystkim forum społeczności skupionej wokół gier EA. Oznaczanie mnie, lub innego pracownika EA w każdym poście nie przyspieszy rozwiązania, lub odpowiedzi z naszej strony i jest niezgodne z regulaminem forum.
Na przesłanym przez Ciebie zrzucie ekranu widzę aplikację Mem Reduct.
Na czas uruchomienia gry, zamiast korzystać z tej aplikacji uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.
Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?
Jeśli uważasz, że problem może być powiązany z ostatnią aktualizacją gry, która objawia się u niektórych graczy niestabilnością podczas meczy widzę, że aktualnie posiadasz zainstalowaną najnowszą wersję sterownika dla Twojej karty graficznej 566.14.
Wykonaj czystą instalację starszych sterowników i sprawdź czy problem będzie pojawiać się ponownie.
Aktualizacje na temat rozwiązania tego problemu znajdziesz tutaj.
Ostatecznie, zauważyłem również, że wygląda na to że dla Twojej płyty głównej dostępna jest aktualizacja BIOS. Sądząc po wymienionej przez Ciebie usłudze powiązanej z kernelem komputera może być to potencjalnie powiązane. Chciałbym jednak, żebyś miał na uwadze, że aktualizacja BIOS jest dość zaawansowanym krokiem i jeśli nie czujesz się na siłach w jego wykonaniu - omiń go.
- 3 months ago
Nie pomoże to nic. Zrobiłem to już, nie dalo nic.
- 3 months ago
I jak by coś: i5-6500. NVidia GTX 970 4GB, 16BG RAM 3000Mh
Minimalny procesor - i5-6600K.
Geekbench 5 multi core:
i5-6500 stock: 3268
i5-6600k stock: 4034
mój i5-6500 podkręcony 3807.
I w przypadku kiedy NT kernel (system) obciąża procesor na 50-60% i gra stabilnie 60-70% zjada, to te 5% na które i5-6600K mocniejszy od mojego procesora, coś pomoże? A mimo tego uruchomiony EA launczer, anticheat (5-25% obciąża). I wychodzi już ponad 30-50% ponad możliwości procesora.
W takim przypadku coś się wam EA popi**doliło z cyferkami, nie?
- mlodytomasz213 months agoRising Traveler
Sterowniki nie pomogły :D , kto by się spodziewał
tak jak kolega wyżej napisał chodzi o waszego antycheata. Mogę zaktualizować tą płytę główną ale jestem pewien że nic to nie zmieni skoro gra działa wcześniej a po aktualizacji nagle antycheat wpływa na jądro systemu. Przejrzałem już tyle forum, redditów i chyba się poddaje. Jest to po prostu bez sensu. Żałuje tylko że wyjebałem 400 zł na grę, która nie jest zooptymalizowana.
szkoda czasu na szukanie rozwiązania skoro i tak napiszą ci że masz za słaby komputer, na którym gra wcześniej chodziła normalnie
- 3 months ago
Kanadyjczycy mają wszystkich w *, i tak będą kupować to g*wno grę.
@ihm31 daj znać jakbyś znalazł jakieś rozwiązanie
- 3 months ago
Ustawiałem priorytet na większy - nie miałem tych mega statorów, ale zostały małe obniżenia FPS. Najlepiej działało przez program bill 2 process.
- 3 months ago@EA_Kuba Może lepiej nie róbcie aktualizacji która zaburza działanie całej gry, brak czatu na żywo czy kontaktu telefonicznego do Państwa to też kpina. Taka firma a co roku wydajecie gorszy produkt z wyższą ceną, a na jakąkolwiek pomoc z państwa strony czekamy po parę dni tylko poto żeby państo nas odesłali to jakiegoś poradnika który i tak nie rozwiązuje p[roblemu. To że Państow mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem nie oznacza że gracze również taki mają. Na przyszłość może lepiej sprawdzcie jak wasa nowa aktualizacja wpłynie na działanie gry a potem ją wydajcie. Od lat ten sam problem: w poprzednich fifach po aktualizacji crush gierki przy otweiraniu paczek, bład z paczkami i messi toty u co 2 osoby, co chwila błędy z tłumaczeniem paczek na dane języki i ciągłe rekompensaty, a teraz jeszcze to. Mija 2 tydzień od aktualizacji a wy dalej nic z tym nie robicie. Jak nie jesteście poważni w stosunku do graczy to czemu oni maja być poważni w stosunku do was.
- 3 months ago
Ten sam problem od ostatniej aktualizacji, żadne moje działania nie przynoszą sukcesu, a kontakt z supportem to jakaś kpina, każde zgłoszenie jest zamykane bez żadnej informacji z ich strony.
@ihm31 wytlumaczysz jak to zrobiłeś? bo chciałbym spróbować jako pograć
a no pomoc ze strony ea chyba nie ma co liczyć zbytnio
- 3 months ago
Tutaj jakieś rozwiązanie z anglojęzycznego forum może komuś coś da
https://youtu.be/Y0s8M5wXhCg?si=YXtFwJkfPFCUCUlN
ja coś takiego znalazłem też może pomoże
- 3 months ago
Przy uruchomionej grze można zrobić przez menadżera zadań -> szczegóły-> wybrać plik FC25 prawym przyciskiem myszy i priorytet na powyżej normalnego, i tak każdy raz po ponownym uruchomieniu gry.
Przez ten program co pisałem można zrobić regułę, ale powoduje to czas od czasu po meczu zacinanie gry, po czym ponownie gra nie uruchomi się, trzeba kompa restartować, i wtedy działa. - 3 months ago
Jak może zadziałać zmiana rozdzielczości na procesor?
U mnie tylko takie ustawienia i stoją, ale nie działa, bo piszę tutaj. - mlodytomasz213 months agoRising Traveler
Wydaje mi się ze to może pomóc
Może komuś udało się to naprawić?
About FC 25 Problemy techniczne
Recent Discussions
- 9 minutes ago
- 6 hours ago
- 24 hours ago