4 months ago
Delay
Witam, czas reakcji pada na xbox series s jest strasznie opóźniony. Mam włączoną podwójną nakładkę pada i tam wszystko jest idealnie zgrane. Inaczej już zachowują się sami zawodnicy, większość zwodó...
@9bagins Dziś chciałem zagrać w squad battles i mam identyczne opóźnienia jak w grze online. Odbiór nie działa, wszystko wolno, a podania ledwie się toczą. Nie można skonstruować żadnej akcji z racji że wszystko jest bardzo wolno wykonywane, mozolne.
@Greg2327 u mnie wygląda identycznie, mam tak od fify19, od tego czasu:
- zmieniłem internet na światłowód 600m\s
-zmieniłem router na dużo droższy (testowałem wszystkie ustawienia, otwierałem porty)
-kupiłem nowy monitor
-zmieniłem konsole z ps4 na ps5( też testowane wszystkie ustawienia, grafika, rozdzielczość, pad z przewodem i bez)
-kupiłem nowy telewizor(hdmi2.1, tryb gier itp)
- testowałem nowe kontrolery
- kupiłem nowy kabel HDMI
- resetowałem konsole, zakładałem nowe konta
Coś na pewno pominąłem, a od moderatorów (jak już w ogóle odpiszą) słyszę jedynie: "damy znać jak coś będziemy wiedzieć" i cisza parę miesięcy. Nowa edycja i wszystko od początku
Też mam światłowód 600Mb/s symetryczny. Z otwieraniem portów tez próbowałem, ale to wszystko nic nie daję. Problem widocznie nie jest po naszej stronie. Admini mają takie tematy w głębokim poważaniu z tego co widać. Ignorując je, ale z drugiej strony co mają powiedzieć. To nie od nich zależy tak naprawdę. Winę ponosimy my, że co roku dajemy się na ciągnąć niestety.
Co mają powiedzieć? Na pewno nie zachowywać się tak jak teraz to robią, przekazać jakie odpowiedzi dostali z góry, wykazać chociaż odrobine zainteresowania problemem, próbować zrozumieć z czym się zmagamy. Przecież nie wykluczam, że problem jest gdzieś po mojej stronie. Mam wrażenie, że w ogóle nie mają pojęcia o co nam chodzi i wrzucają wszystko do jednego worka z problemami z połączeniem. Nie zmagam się ze zwyczajnym opóźnieniem związanym z przeciążonym serwerem, a z bardzo wolnym gameplayem w każdym trybie gry o każdej porze. Zawsze nazywałem to opóźnieniem, ale teraz wydaje mi się, że gra rejestruje ruch w odpowiednim czasie ale każda animacja trwa dużo dłużej niż u rywala
Zmieniłem internet na inny światłowodowy. Ping 6-8ms ale gra jest dalej niegrywalna. Ledwo co się ruszają, wpadają na siebie. Wybiegają na spalone, dosłownie wciśniesz lb a ten jak głupi biegnie na 20m spalony, za nim mój poda to trwa wieki. Może jakieś rady? Konsola xbox series s podłączona do monitora 24 cale 165hz
to nie wina internetu. Dyskutujemy sobie w tym wątku od tygodnia, dzielimy się swoimi spostrzeżeniami a żaden z moderatorów nawet nie spróbuje się zainteresować? Pewnie nawet nie czytają tego tematu, sprawę olewają od dawna. W innym temacie rzucą jakąś kosmetyczną poradę która niema prawa działać i zadowoleni 🙂
@Greg2327 spróbuj w menu głównym przed wejściem do ultimate wejść w konfiguracja\profil\usuń tam będziesz miał ustawienia osobiste z datami kiedy je zapisywałeś i usuń wszystko. Na razie zagrałem kilka przyjemnych meczy. Gampley nie był idealny ale dużo lepszy, przede wszystkim nie czułem, że rywal jest szybszy, bardzo dobrze grało mi się w obronie. Przetestuj i daj znać jak jest u Ciebie. Ja nie kupiłem gry mam nadal testowe godziny z ea play na drugim koncie i 9 liga nie jest miarodajna, na razie testuje dalej
@9baginsSprawdzałem nie działa niestety. Dziś np fajnie się grało online, a z kolei mecze squad Battles spowolnione. W eliminacjach do ligi bilans 4;1. Są takie przebłyski tej gry, że działa kila meczy dobrze np. wbijesz ligę wyżej bez żadnej przegranej, a później masakra obrócić się nie możesz, celnie podać. Dosłownie nic
dzisiaj gra wróciła do "normy". Nie da się biec do piłki, zawodnicy bez szybkości. Wczoraj gra pierwszy raz od 13 miesięcy działała znośnie. Nie mam pojęcia skąd ten przebłysk
Ja od siebie dorzuce "magiczne" zmiany pingu. Gram sobie z typem ogrywam go lekko 3:0 i "nagle" moi pilkarze dostaja wylewu. Nie blokuja podan, 0 przechwytow, nie potrafia biegac, przyjmowac - no dno, a kolesiowi siada wszystko (nie mowiac o odbiciach wprost pod nogi). Efekt? 4:3 w tylek patrze na miernik pingu z 3/4 ms (do mojej trzeciej bramki) zrobilo sie 23-30ms (gdzie za taki ping w niejednej gierce dali by sie pokroic). Ostatni gwizdek i ping magicznie wraca do 4ms. I dziwnym trafem mam tak ZAWSZE:
- gdy jade kogos lekko 2-3:0
- gdy gram o wyzsza range
- gdy gram o wyzsza dywizje
NON stop gdy mam mecz o cos, gra nie daje mi grac "bo ping". W testach wszystko git, nastepny mecz juz elegancko po 3-4ms...
Dzis z kolei moja Watt z pacem 94 zostala dogoniona na luzie przez Rodriego z cieniem (pace 74...). Co tam playstale do biegania i speed o 20 punktow wiekszy. Nie mowiac o akcji numer dwa gdzie leci gorna pilka leci do niej Messi przeciwnika, na przeciwko moj van dijk, mysle sobie "luzik, mozesz skakacz gdzie messi do van dijka" - nic bardziej mylnego, messi wygrywa glowke z van dijkiem o.0...sa dni gdzie gra sie bosko a potem - nope...a najlepiej jak grasz mecz z d...y no totalne dno i na koniec sie okazuje, ze typ dopiero co zalozyl konto...(No wiadomo, musi wygrywac...). Ludzie jaraja sie niektorymi kartami jakie to sa zwinne, szybkie etc. Mam je u siebie - pace -10, zwinnosc ciezarowki z weglem - NO JAK?!
UWIELBIAM to, ze w tym roku EA juz nie kryje sie z robieniem graczy w balona. Odpalam mecz Mistrzostw. Ping 3-4ms (cudenko). Pierwsze 20min meczu - kosmos, ilosc farta przeciwnika i mojego pecha porazajaca. "No jak mozna miec tyle szczescia" - myslalem i bylem blisko wyjscia przy 0:0 zeby nie osiwiec. Zaczalem grac na posiadanie pilki, przejalem kontrole, zaczelo cos trybic i ...OCZYWISCIE. Ping "magicznie" skacze na 23ms i nie da sie zrobic nic (a wiec jak nie jednym sposobem to zrobimy Cie drugim). Tylko i wylacznie dzieki temu, ze przeciwnik nie ogarnial na Totalnym spoceniu wbilem 3 bramki, gosc wzial pauze, ping spadl na 4ms i rage quit. Na koniec patrze na date zalozenia klubu....ofc. Pazdziernik 2024. Porazka....
@JJ_Joe_PLU mnie nie ma skoków pingu, cały czas w granicach 5-8 ms. Ale co się wyprawia to głowa mała. Moi zawodnicy nic nie ważą. Odbiór piłki i mój się tylko chwiej, w drugą stronę w moim polu karnym po prostu przesuwają moich obrońców. Zobacz tak się nie da nic wygrać, do tego te spalone, w jednym meczu mam po kilka bramek ze spalonego, w czasie gdy wciskam lb i podanie zawodnik jak głupi leci na kilkumetrowy spalony za nim ten kopnie piłkę
https://www.youtube.com/watch?v=CPx0wphxAT8
Albo tutaj, ewidentny karny, spalony może na styku Ta gra jest bardzo zła wczoraj rano w mistrzostwach miałem 4;1 a skończyłem 6;9 Po południu w ogóle nie dało się w to grać
Doskonale Cie rozumiem...u mnie tez czesto jest tak, ze gram szybka akcje, moj zawodnik wybiega na wolne pole i zawodnik z 90+ podaniami nie moze kopnac pilki "akurat w tej sytuacji" (bez krycia etc.). Bo gra ewidentnie czeka az wybiegajacy zawodnik spali. Wyglada to przekomicznie. Zwlaszcza w kluczowych sytuacjach. Mam typa na sam na sam - nope. Podajacy sie potknie, odbije mu sie pilka, przelozy pilke, zamuli....to jest paranoja. Ja zaczynam juz siebie o masochizm podejrzewac. Nie mowiac dalej o meczach jak dzis. Goscia nie wypuscilem z jego polowy 30 strzalow na bramke - jak w mur. Od dostal 1 odbicie od seka vam dijka - gol, dziekuje...xd
@UNLUCKYo0o już nie pamiętam, chyba ustawienia gry. Nie ważne i tak nie pomogło, przez jeden dzień przez przypadek chyba gra chodziła mi dobrze. Dziwne bo przez rok nie miałem takiej sytuacji
@JJ_Joe_PL wydaje mi się, że mamy inny problem. Ping mam stały przez cały czas, żadnych skoków. Natomiast zawodnicy reagują bardzo wolno, wszystko robią dłużej i nie mają szybkości
@9bagins no wlasnie ja mysle, ze jest to powiazane. U mnie dzieje sie tak dokladnie wtedy kiedy ping w grze skacze na powyzej 10ms. Tak "normalnie" jest git, ale w pewnym momencie jak ping skoczy - padaka dokladnie tak jak opisujesz. Osobiscie uwazam, ze te "mierniki" pingu to sciema...jak moze byc tak kosmiczny delay przy 23ms pingu? W sumie najprosciej spowodowac, zeby Twoi zawodnicy przestali ogarniac i wyswietliv ze ping wyzszy "no sorry to siec, to nie my". Ja mam wrazenie, ze to jest tak jakbys gral na poziomie Ultimate w SB. Kiedys o tym pisali, ze dziala to tak, ze nie tylko AI gra madrzej, ale przede wszystkim Twoi pilkarze maja obnizane skille, zeby bylo Ci trudniej. Wiec skoro moga to zrobic "offline" to na bank dzieje sie to tez online. Pytanie tylko o przyczyne czemu niektorzy gracze "lapia" to czesciej.
ale u mnie nie ma, że jest raz lepiej raz gorzej. Mam zamulony gameplay cały czas. Nie ważne czy online czy offline, rano czy wieczór, wrzesień czy sierpień
To już nawet nie jest śmieszne, przegrywa się ponieważ zawodnicy boja się dotknąć piłki. Lekki kontakt i się przewracają, jakby nic nie ważyli.. Strzały wyglądają jakby w balon kopali, ledwo leci. Tu filmik, że powinienem przejąć piłkę, al mój obrońca nad nią przeskakuję. Takich sytuacji jest dużo, przegrywa się mecze, gdzie rywal strzelał 3 razy i trzy gole a Ty 20 i wszystko słupki, niecelne, albo bramkarz wszystko broni.
Ten sam problem jest na pc od dłuższego czasu. To nic z waszymi konsolami, po prostu optymalizacja leży
Coś musi być na rzeczy. Praktycznie nic nie mogę wygrać. Nowy sezon rivals 4 liga. Teraz miałem mecz gdzie oddałem 28 strzałów na bramkę, przeciwnik 4. Wynik meczu 2:3. Przeważnie wszystkie strzały na moją bramkę kończą się golem, bramkarz nic nie broni, a obrona jak w poprzednim poście działa.
Witaj
Mam dokładnie takie same problemy jak Ty odpisujesz w tym wątku
Konsola ps5 ostatnio wymieniany światłowód na nowy 1gb
Nowe kable
Router gamingowy netduma r2
Ustawione wszystkie konfigurację sieciowe
I co?
Dramat...
Może ktoś to przetłumacz na Polski. Bardzo proszę.