Forum Discussion

Ant00ni's avatar
5 months ago

EA FC 25 utyka na splash screenie po czym wracam do ea app

!! Pomocy !!
Nie wiem co zrobić ponieważ kupiłem EA FC 25 i po pobraniu i odpaleniu gra utyka mi na splash screenie i nic dalej nie moge zrobić (reinstallowałem ją i sprawdzałem spójność plików) nic to nie daje cały czas coś jest nie tak i nie wiem co zrobić (kupiłem ją ze steam) mam najnowsze sterowniki i wymagania sprzętowe etc. więc nie wiem co jest z grą nie tak że utyka na splashscreenie i wywala mnie do ea app.
Edit: Załączam DxDiaga

6 Replies

• a i jeszcze za każdym razem jak robie sprawdź spójność plików na steamie to mi pokazuje 3 pliki które nie zostały poprawnie zweryfikowane (mam nagrany pełen proces odpalania się gry i cały czas ląduje na splash screenie)

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    5 months ago

@Ant00ni  Hej 🙂

Problem jest po stronie Twojego CPU - Jest dużo poniżej minimalnych wymagań gry. Gra FC25 nie obsługuje procesorów starszej generacji z linii Pentium.

FC25 obsługuje linię Intel Core i5 lub zalecany i7. Wymagania gry znajdziesz tutaj - Wymagania systemowe FC25 

• mam pytanie polecasz jakiś konkretny procesor? taki żeby nie kosztował dużo i żeby gra na nim chodziła w sposób normalny

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    5 months ago

@Ant00ni 

Raczej samego procesora nie wymienisz na płycie obsługującej CPU Pentium, tutaj byś musiał właśnie taką płytę wymienić, aby obsługiwał CPU Intel i5 lub i7.

Polecałbym ci to skonsultować ze sklepem komputerowym lub serwisem, aby dobrali dla Ciebie płytę główną kompa wraz z w/w procesorem + pamięć ram (16GB dla pewności) oraz kartę graficzną wymienioną w wymaganiach dla gry, a najlepiej lepszą.

• czyli w ogólnym rozrachunku cały sprzęt musi zostać wymieniony na nowszy bo jest przestarzały i niezdatny do gry

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    5 months ago

@Ant00ni 

Mówiąc krótko - Tak, zainwestować trzeba w nowszy sprzęt. FC25 ma spore wymagania systemowe.

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,472 PostsLatest Activity: 2 hours ago