kielanek
2 days agoSeasoned Novice
Wysoki ping
Ea czy ktoś ma zamiar w końcu naprawic problem który jest od prawoe 2 miesięcy? Na stronie ping pokazuje okolo 19ms a w grze sredni 35ms+ a normalny przed aktualizacja byl okolo 20-26ms
Ea czy ktoś ma zamiar w końcu naprawic problem który jest od prawoe 2 miesięcy? Na stronie ping pokazuje okolo 19ms a w grze sredni 35ms+ a normalny przed aktualizacja byl okolo 20-26ms
oj chłopie, po prostu połączyło cię z kimś z dalszej lokalizacji. Widziałeś że ping wysoki przed rozpoczęciem meczu, było wyjść i spróbować znaleźć innego przeciwnika, Gdybyś miał problem z trasą jak u innych osób to ani razu byś nie grał z pingiem poniżej 30ms, a jak na zdjęciach miałeś 3 mecze z pingiem 30ms, a następne 18ms. Sam niski ping nie ratuje przed opóźnieniami gdy serwery obciążone, chcesz mieć dobrą rozgrywkę to musisz grać od 23 do 8 rano. Ja mając ping 7ms potrafiłem mieć opóźnienia jeśli grałem w innych godzinach, ale to było w każdej fifie i nic w tym aspekcie się nie zmieni. Sprawdź sobie ewentualnie trasę do serwerów w Warszawie.
Tylko ze ten ping ponizej 20ms to nie u mnie tylko brat gra na moim koncie jak bys zauwazyl jest dwóch innych dostawcow internetu brat jest w polsce a ja w norwegi od 2 miesiecy nie trafiam na mecz z pingiem ponizej 30
Jakoś przed aktualizacja bylo w miare ok 22ms dalo sie grać teraz takie lagi że szok wszystko zmulone I ping podczas meczu 38-40ms to raczej nie jest normalne
Ja przed aktualizacja miałem ok 15-18 ms, teraz nie schodzi mi poniżej 38 ms, da się to jakos naprawić ?
w takim razie dlaczego pytasz się na forum polskim, skoro przebywasz w Norwegii....ale postaram ci się pomóc. Z jakim serwerem się łączysz? Pewnie nie wiesz....patrząc po mapie to najbliżej masz do serwera w Amsterdamie, sprawdź trasę i będziesz wiedział którędy biegnie. Jeśli w routerze masz geofiltr ogranicz do graczy którzy znajdują się w Twojej lokalizacji. Podaj wyniki trasy to ci postaram się pomóc
z jakiej sieci masz Internet dzobik1993? Jeśli Play/UPC to jedynie możesz zgłosić do operatora, który zapewne nic nie zrobi, bo problem trwa już 2mc
Fijal7891 a jak mogę to sprawdzic ta trasę? W ruterze nie mam geofiltru
Dokładnie upc/play
w wierszu polecenia wpisz: tracert 155.133.248.41
czyli jesteś w tej samej sytuacji co ja. Najszybszym sposobem jest zmiana operatora. Inna opcja to zgłaszanie non-stop w play problemu z trasą do serwera w Warszawie, ale kiedy i czy problem zostanie rozwiązany nikt nie wie.