Forum Discussion

borson9610's avatar
borson9610
Seasoned Newcomer
2 days ago

Błąd CE-108255-1. Przy poczatku meczu w trybie kariery. Fc26 ps5

Gra zawiesza się i crashuje podczas wczytywania meczu  w momencie, gdy zawodnicy wychodzą na murawę.
Pojawia się błąd CE-108255-1.
Próbowałem już odbudowy bazy danych, reinstalacji gry i wyczyszczenia pamięci podręcznej — bez skutku. Dziś tj. 23 pazdziernika byla aktualizacja która nic nie naprawiła. Wydałem na grę ponad 400 zł a dostaje niedopracowany produkt w który nie da się grać z radością. Kiedy można spodziewać się naprawy tego uciążliwego problemu ?

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    11 hours ago

Hej borson9610​

Warto przetestować grę z nowym aktywnym składem.

Przejdź do Web App lub Companion i utwórz zupełnie nowy skład. Nie edytuj już istniejącego, ale dodaj do listy składów nowy i ustaw jako aktywny. Usuń także dotychczasowe taktyki i dodaj 1 nową. Zalecam także zmienić obecną formację i stroje zawodników. 

• Nie sprzedawaj zawodników z poprzedniego składu 
    • Do nowego składu nie przypisuj zawodników, którzy byli w poprzednim składzie ani kart specjalnych np. EVO

W przypadku dalszych problemów zajrzyj do wskazówek SONY Jak naprawić błąd CE-108255-1.

• borson9610's avatar
    borson9610
    Seasoned Newcomer
    3 hours ago

Cześć, dzięki za odpowiedź. Mój problem dotyczy trybu Kariery na PS5 o ktorym napisałem , a nie Ultimate Team, więc tworzenie nowego składu w Web App/Companion nie ma zastosowania.

Crash (CE-108255-1) pojawia się podczas wyjścia zawodników na murawę przed meczem. Załączyłem screeny.

Co już zrobiłem bez efektu: odbudowa bazy danych PS5, reinstalacja gry, wyczyszczenie pamięci podręcznej, nowe zapisy kariery , offline/online składy, reset ustawień gry.

Proszę o wskazówki konkretnie dla trybu Kariery menadżerskiej albo o przekazanie sprawy do zespołu technicznego i rozwiązanie jej. 

Ps. Czekam na konkretną odpowiedź i rozwiązanie tego problemu tak jak należy.