Forum Discussion

Kaktus323's avatar
Kaktus323
Rising Newcomer
21 days ago
Solved

Crash podczas łączenia z serwerem

Cześć 1 lipca kupiłem FC 26 na steamie i po zainstalowaniu mam problem z zagraniem ponieważ gdy wyświetla się komunikat podczas ładowania że łączę się z serwerem EA gra na jakieś 2 sekundy się zapętla i wyrzuca do pulpitu i nie pokazuje żadnych błędów jednak po odpalaniu Event Viewera znalazłem następujące błędy:

Crash #1

The game fc26.exe exited unexpectedly, exit code: 0x186AA

Crash #2

The game fc26.exe exited unexpectedly, exit code: 0xC0000409 Exception code: 0xC0000005 Exception address: 0x7FFF55108B5E Faulting module name: C:\Windows\System32\ucrtbase.dll Base address: 0x7FFF550C0000 Fault offset: 0x48B5E

Crash #3

Failed retrieving service path

Nie wiem co już zrobić bo już straciłem na to dużo czasu i nic mi nie pomogło z metod z Pomocy EA ani reddita.

https://www.reddit.com/r/EASportsFC/comments/1ukyfmt/anyone_know_how_to_fix_this/ Przesyłam filmik z reddita od innej osoby u której wygląda to tak samo jeżeli ktoś by chciał zobaczyć.

• Skoro na nowym koncie administratora Windows gra działa poprawnie, oznacza to, że sama instalacja FC 26, EA app i sterowniki najprawdopodobniej są w porządku. Bardziej wskazuje to na problem związany z konfiguracją Twojego głównego profilu Windows - mogą na niego wpływać ustawienia użytkownika, uprawnienia lub oprogramowanie uruchamiane tylko na tym koncie.

Na początek spróbuj wykonać czysty rozruch systemu Windows na swoim głównym koncie i sprawdź, czy problem nadal występuje. Warto również porównać programy uruchamiane automatycznie na obu kontach.

Zwróciłam też uwagę, że w DxDiag znajdują się wpisy dotyczące awarii EASteamLauncher.exe oraz acs.exe, co może wskazywać na konflikt występujący wyłącznie na głównym profilu użytkownika.

Daj znać, czy po wykonaniu czystego rozruchu uda się uruchomić grę również na głównym koncie.

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    20 days ago

Hej Kaktus323​ 

Na początek podeślij proszę raport DxDiag. Dzięki niemu będzie można sprawdzić, czy w systemie nie ma błędów związanych ze sterownikami lub bibliotekami, zwłaszcza że w Podglądzie zdarzeń pojawia się wpis dotyczący ucrtbase.dll.

Jeżeli jeszcze tego nie robiłeś, spróbuj również uruchomić grę na nowym koncie administratora Windows. Pozwoli to sprawdzić, czy problem nie jest związany z profilem użytkownika.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    20 days ago

Skoro na nowym koncie administratora Windows gra działa poprawnie, oznacza to, że sama instalacja FC 26, EA app i sterowniki najprawdopodobniej są w porządku. Bardziej wskazuje to na problem związany z konfiguracją Twojego głównego profilu Windows - mogą na niego wpływać ustawienia użytkownika, uprawnienia lub oprogramowanie uruchamiane tylko na tym koncie.

Na początek spróbuj wykonać czysty rozruch systemu Windows na swoim głównym koncie i sprawdź, czy problem nadal występuje. Warto również porównać programy uruchamiane automatycznie na obu kontach.

Zwróciłam też uwagę, że w DxDiag znajdują się wpisy dotyczące awarii EASteamLauncher.exe oraz acs.exe, co może wskazywać na konflikt występujący wyłącznie na głównym profilu użytkownika.

Daj znać, czy po wykonaniu czystego rozruchu uda się uruchomić grę również na głównym koncie.