Forum Discussion

FranekM123's avatar
FranekM123
New Novice
5 months ago

EA Javelin Anticheat - error. (7) (2) Internal error #4: C0000210

dzień dobry,

proszę o pomoc, bo już wykorzystałem wszystkie pomysły - łącznie z odinstalowaniem i zainstalowaniem Javelin Anticheat i FC26.

Cały czas wyświetla mi się poniższy komunikat:  

problem pojawił się wczoraj i dotyczy FC24, FC25, FC26.

23 Replies

• ouazazazaz's avatar
    ouazazazaz
    New Novice
    5 months ago

mam identyczna sytuacje jak ty, tez probowalem wszystkiego i nie dziala, gdzies wyczytalem ze problemem moze byc windows 10, tylko u mnie problem jest taki ze mam za stary procesor aby zainstalowac 11, sprobuj zainstalowac 11 i zobacz czy zadziala

EA_Kalina​ FranekM123​ 

• FranekM123's avatar
    FranekM123
    New Novice
    5 months ago

cześć EA_Kalina​ 

zainstalowałem ponownie Javelina. Zrobiłem też aktualizację (zdjęcia poniżej):

Oczywiście idąc za Twoimi radami wyłączyłem i po 5 minutach włączyłem komputer. Niby wszystko zakończyło się sukcesem, ale dalej mam ten sam komunikat i gra dalej nie działa.

• Mam Windows 10;
    • Nie mam antywirusa (zdjęcie poniżej);
    • Nie kojarzę abym miał jakakolwiek aktualizację (co nie znaczy, że nie było - mogłem przeoczyć).

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Hej FranekM123​ 

Problem leży po stronie usługi systemowej Javelina, która została zablokowana lub nie może wystartować. Możesz spróbować jednej rzeczy, która najczęściej pomaga przy błędzie C0000210:

Uruchom ponownie komputer, ale w sposób pełny – wyłącz go całkowicie i zostaw na około 2–3 minuty.
    Pozwoli to Javelinowi załadować usługę od zera, a nie z pamięci szybkiego startu Windows.

Jeśli po uruchomieniu dalej widzisz ten sam błąd, daj proszę znać:
    – jaki masz system (Windows 10 / 11),
    – czy używasz dodatkowego antywirusa,
    – czy problem pojawił się po aktualizacji Windows lub sterowników.