mrio44n2
2 months agoRising Novice
fc 26
Po wejściu do gry fc 26 po chwili zacina mi cały laptop i pomaga tylko restart laptopa proszę o pomoc
Po wejściu do gry fc 26 po chwili zacina mi cały laptop i pomaga tylko restart laptopa proszę o pomoc
to wszystko nie pomaga proszę o pomoc
mrio44n2 Zrestartuj ustawienia gry poprzez zmianę nazwy folderu z FC 26 na np. FC 26 _old. Folder ten znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26 (folder AppData jest folderem ukrytym)
W przypadku dalszych komplikacji utwórz nowe konto administratora i z jego poziomu uruchom grę.
nadal gra mi się zawiesza to nie pomaga
Dzięki za nowy DxDiag mrio44n2
W czasie, gdy laptop się zawiesza, w systemie pojawiają się konkretne błędy dokładnie w tych momentach:
To tłumaczy objaw, który opisujesz: zmiana ustawień grafiki > chwilę później zawiesza się cały system, a nie tylko gra.
Na tym etapie (pracuj na nowym koncie admina):
Wyłącz SteelSeries Sonar całkowicie (nie tylko w trayu) i ustaw w Windows zwykłe głośniki Realtek jako domyślne.
Zamknij lub tymczasowo odinstaluj Logitech G Hub, żeby sprawdzić, czy zawieszanie ustąpi.
Nie zmieniaj ustawień grafiki w trakcie działania gry - uruchom grę, zostaw jedne ustawienia i wejdź w mecz testowy.
Graj wyłącznie na zasilaczu i z planem zasilania Wysoka wydajność.
nadal się tak robi jak zacząłem zmieniać ustawienia grafiki to mi się tak robi
Dzięki za info. mrio44n2 Skoro po wykonaniu wcześniejszych kroków laptop dalej się zawiesza, zróbmy jeszcze jeden test, żeby wykluczyć problem po stronie systemu. Utwórz nowe konto administratora w Windows. Zaloguj się na to konto i uruchom grę kilka razy, najlepiej wejść do meczu i zobaczyć, czy laptop znów się zawiesza. Chodzi o sprawdzenie, czy problem pojawia się także na „czystym” profilu systemu.
Jeśli na nowym koncie administratora problem nadal wystąpi, podeślij proszę aktualny DxDiag wykonany właśnie z tego nowego konta.
nadal się zawiesza po zrobieniu tego
mrio44n2 dzięki za DxDiag. Na początek całkowicie zamknij grę i EA App, wyłącz laptopa na około 3 minuty i uruchom go ponownie.
Potem w Ustawieniach Windows > System > Ekran > Grafika przypisz EA SPORTS FC 26 ręcznie do Wysoka wydajność (RTX 3060).
Następnie wykonaj czystą instalację sterownika NVIDIA (bez zachowywania starych ustawień). Jeśli masz najnowszy sterownik, warto też przetestować jedną starszą wersję.
Wyłącz wszystkie nakładki i dodatkowe aplikacje w tle, szczególnie GeForce Experience i SteelSeries Sonar, i sprawdź, czy gra nadal zawiesza system.
Na koniec upewnij się, że grasz na zasilaczu i masz ustawiony plan zasilania Wysoka wydajność.
Jeśli po tych krokach laptop nadal będzie się zawieszał, daj znać.
Proszę o pomoc
to jest ten plik