Forum Discussion
19 Replies
- YetiPLLL3 months agoSeasoned Traveler
No to jest jakiś hit, preorder kupiony żeby być tydzień przed wszystkimi. Tymczasem jesteśmy 3 tygodnie do tyłu xd
- Sufrator3 months agoNew Novice
Dokładnie to samo u mnie 400 zł w plecy. Jakaś rekompensata będzie? Jak nie pad to teraz opóźnienie.W takim tempie do do końca ea 26 nie uda mi się zagrać normalnego spotkania
- vi2q842obqsq2 months agoNew Traveler
Aktualizacja - Nadal nie da się grać w Rivals przez kosmiczne opóźnienie w sterowaniu.
- Dzdzoondroo2 months agoNewcomer
mam ten sam problem a rozwiazania brak...
Aktualizacja - nadal nie da się gra w Rivals. Jutro kolejne nagrody których nie odbiorę. Wczesniej na starych sterownikach było w miarę dobrze, raz czy dwa się pojawiało kilkusekundowe opóźnienie. Dziś jest tak samo tragicznie jak na aktualnych sterownikach - od początku input delay kilkusekundowy.
EA_Kuba EA_Kalina - można prosić o Wasze stanowisko? produkt jest wolny od wad?
Aktualizacja - nadal nie da się grac online. W środę zastosowałem się wskazówek z tematu poniżej i podziałało to na jeden wieczór, udało się wbić najniższa rangę w jakiejś wysokiej dywizji. Dziś chciałem zagrac FC i w pierwszym meczu od pierwszej minuty kosmiczne opóźnienie.
EA_Kuba EA_Kalina - czy was na prawdę nie obowiązują żadne przepisy kodeksu cywilnego? Wykupiłem abonament ea play pro żeby mieć pełen dostęp do FC26, wczesny dostep i wszystkie bonusy aby rywalizować na równi z innymi, a efekt jest taki że zamiast wczesnego dostępu mam miesiąc w plecy przez brak możliwości grania. Jeśli to nie jest wada produktu, to co nią jest? Przecież nawet jeśli jutro to naprawicie (co jak wiemy się nie wydarzy) to nie mam już możliwości równej gry z innymi. Piękny Alba jest teraz w SBC, jako fan Barcy bym go sobie zrobil, no ale za co skoro nie moge odbierać nagród gdyż.... NIE DA SIE GRAĆ.
Ponownie, po raz 5 chyba proszę o zwrot środków. W ramach rękojmi można:
-wymienić towar na nowy - co w tym przypadku jak wiemy nic nie zmieni. Produkt cyfrowy jest wadliwy, nie da się wymienić
-usunięcia wady, np. poprzez naprawę towaru - o co prosiłem już z 15x, na forach zgłaszają to tysiące osób i jako sprzedawca nie jesteście w stanie usunąć wady.
- obniżenia jego ceny - UT to podstawowy tryb gry dla mnie, brak możlwości rywalizowania online redukuje wartośc produktu prawie, że do zera, ale ok - jestem otwarty na propozycję.
- zwrotu ceny poprzez odstąpienie od umowy - O TO WNIOSKUJE.
https://forums.ea.com/discussions/fc-26-technical-issues-pl/op%C3%B3%C5%BAnienie-w-grze-/12765961-
Aktualizacja - nadal nie da się grać online. Odpaliłem właśnie mecz toru przeszkód 3 i od początku są kilkusekundowe kosmiczne opóźnienia.
EA_Kuba EA_Kalina można prosić o Wasze stanowisko? Czy takie opóźnienia są waszym zdaniem poprawne, a produkt jest wolny od wad i moje zgłoszenia w trybie art. 494 kc są bezzasadne?
Aktualizacja po patchu - pierwszy mecz i nadal kosmiczne opóźnienia. Totalnie bez zmian. Kolejny fajny turniej gdzie można zdobyć sporo nagród, którego nie rozegram gdyż już od pierwszej sekundy w grze są kilkusekundowe opóźnienia.
Ponawiam pytanie - EA_Kuba EA_Kalina Czy takie opóźnienia są waszym zdaniem poprawne, a produkt jest wolny od wad i moje zgłoszenia w trybie art. 494 kc są bezzasadne?
- EA_Kalina2 months ago
Community Manager
Hej vi2q842obqsq
Zacznę od krótkiego wyjaśnienia – EA Forums to przede wszystkim miejsce stworzone dla społeczności graczy EA, gdzie możesz wymieniać się doświadczeniami, zadawać pytania i otrzymywać pomoc od innych użytkowników oraz moderatorów. Jeśli jednak chcesz porozmawiać bezpośrednio z przedstawicielem EA, skontaktuj się z nami przez EA Help. Dodatkowo, wszystkie informacje dotyczące polityki zwrotów EA znajdziesz TUTAJ.
Dzięki za przesłanie DxDiag. Po jego przeanalizowaniu mam dla Ciebie kilka wskazówek – wygląda na to, że problem przypomina input lag po stronie komputera.
Najpierw wyłącz wszystkie nakładki i „pomagacze” > Discord/Steam Overlay/Xbox Game Bar/GeForce Experience nagrywanie, w Steam dla gry wyłącz Steam Input, a usługę EA AntiCheat zostaw w spokoju.
Wyłącz EA App i samą grę a następnie uruchom je jako administrator. Następnie zrób aktualizację sterownika NVIDIA (zalecam czystą instalację), ustaw monitor na 144 Hz zamiast 165 na próbę i daj stały limit FPS 120-144, V-Sync OFF, G-Sync/VRR OFF.
Kolejna rzecz to kontroler i USB > odłącz wszystko poza padem i myszką, przełącz pada na kabel (podłącz go do tylnego USB), w FC 26 usuń Ustawienia osobiste. Przy ponownym uruchomieniu gry wykorzystaj tylko pad do zatwierdzania menu i nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste.
Pamiętaj o dysku > na C: masz mało miejsca, zwolnij przynajmniej 30-40 GB. Na koniec tryby Windows > włącz Tryb gry, w Ustawienia > System > Grafika wyłącz na test harmonogram GPU z akceleracją sprzętową, a plan zasilania ustaw na Wysoka wydajność.
EA_Kalina Dziękuję za odpowiedź, do większości wskazówek zastosowałem się już tygodnie temu. Sterowniki zmieniałem kilkukrotnie, ustawień grafiki próbowałem chyba wszystkich możliwych. Generalnie grę odpalam w trybie czystego rozruchu nie otwierając wczesniej nic innego, więc nie mam już co wyłączać (discord, steam itp.) Zwolnione miejsce na dysku i nadal to samo. Jeden mecz dziś ok, w drugim od ok. 60 minuty zaczął się znów input delay.
Dziękuję za załączony link, ale dobrze wiesz że zasady zwrotów nie opisują sytuacji, o której w dziesiątkach komunikatów piszę od kilku tygodni, czyli sytuacji w której zakupiony produkt jest wadliwy a jako sprzedawca nie jesteście w stanie go naprawić.
Dziś kolejne fajne nagrody za LW których nie odbiorę, ale to nic nowego bo nie da się grać też w Rivals. Jesteśmy póltora miesiąca po premierze, minęło... ok 15% takiego realnego cyklu życia produktu i nadal produkt jest wadliwy.
Po raz kolejny żądam zwrotu środków w ramach rękojmi, zgodnie z polskim prawem
Featured Places
FC 26 Problemy techniczne
Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 17 days agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar3 months ago
Community Manager