Forum Discussion

AugustoMorales's avatar
AugustoMorales
Rising Novice
3 days ago

Lagi, opóźnienia, brak reakcji

Gram w to **bleep** od premiery wczesnego dostępu (ultimate). Od początku nie miałem żadnych problemów, gdyż od EA FC 24 stosuje te ustawienia -> NVIDIA 

NO WŁAŚNIE ALE ⬇️

Od wtorku mam niewyobrażalne problemy z grą. Lagi, opóźnienia, reakcje po 2-4 sek, slow motion gameplay i inne przypadłości nie z tego świata

Robiłem wszystko co możliwe, cofałem sterowniki grafiki do poprzednich wersji, wszystkie możliwe ustawienia w grze, w plikach, w configu i gdzie jeszcze można, antycheat, naprawa gry. Dosłownie wszystko.

Do cholery, ludzie mają z tym ogromny problem

EA_Kalina​ nawet nie pisz mi o żadnym dxdiagu, nie wstawiaj żadnych rozwiązań itd. Wy powinniście tam góry poruszyć, dać sygnał, że jest TRAGEDIA z tą grą i ludzie z PC mają mega problemy. ŻEBY takie jaja były z jedną produkcją to jeszcze świat nie widział, inne gry śmigają bez zarzutu a to **bleep** ma problemy. I nie ważne czy sprzęt za 4k, 7k, 12k czy 20k. NON STOP SĄ PROBLEMY, gdzie ludzie wymieniając się własnymi solucjami, poruszając pół systemu nie mogą sobie poradzić.

KPINA.

4 Replies

• Z ciekawości sprawdziłem gameplay dziś o 5 rano. Całkowita inna gra, wszystko chodziło perfecto, zwłaszcza po tych turbo ustawieniach całej grafy i systemu 😂. Czyli co, wina śmiesznie beznadziejnych serwerów? Strzelam, że premiera Battlefielda 6 ma tam priorytet i przez to EA FC muli w dzień i tworzą się anomalia. Świetna firma, świetna technologia 😂

• MrEdveee's avatar
    MrEdveee
    Seasoned Newcomer
    3 days ago

Kupilem dzisiaj EA FC 26 i mam taki sam problem. Menu, wszystkie intra, cutscenki w jakiejś chorej jakośći chodzą mi płynnie lecz gdy włączę jakikolwiek mecz to mam wszystko w slow-motion. Gdy rusze gałką, zawodnik zrobi zamierzony ruch dopiero po jakichś 2-3 sekundach. Wszystkie mecze są niegrywalne i nie da się rozegrać żadnego meczu bez delay'a. Zróbcie coś z tym.

• Za niedługo minie 50 dni od premiery gry, od tego czasu nie zostało poczynione nic z delayem na pc. Od ostatniego update nie potrafie wygrać meczu, nawet nie wygrać, a strzelić bramki czy bronić. Odbiory czy podania/strzały z opóźnieniem rzędu kilku sekund to normalka od początku gry. Prosiłbym (bardzo profesjonalny) support o jakąkolwiek normalną odpowiedź inną niż to co słyszymy od kilku tygodni "włącz vsync, wyłącz inne urządzenia usb, odkurz komputer, zaktualizuj sterowniki" bo zaczyna przeradzać się to w nieśmieszny żart. Jedyna rzecz, która w jakikolwiek sposób poprawiała ten problem to sugestia jednego z użytkowników anglojęzycznego forum. Tak, gracz musiał znaleść jakikolwiek quick fix, który jakkolwiek mógł pozwalać grać w tą gre. Developerzy najwyraźniej umywają ręce, ważne że liczy sie sprzedaż fp.

• Nichitsuu's avatar
    Nichitsuu
    Rising Novice
    3 days ago

Najlepsze ze po premierze bylo ok, pozniej to popsuli. Wyglada jak celowe dzialanie aby gracze konsoli nam odjechali. Wtedy kupisz nowsze karty.