Forum Discussion
Hej Pitunio_Pit
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Przykro mi z powodu pojawiających się u Ciebie problemów związanych z płynnym działaniem gry i rozumiem Twoją frustrację. Jeśli chodzi o problem związany z działaniem kontrolera, to niedawno została wydana aktualizacja gry mająca na celu rozwiązanie opisanego przez Ciebie problemu. Otrzymaliśmy potwierdzenie, że u części graczy problem z responsywnością kontrolera został rozwiązany.
Nie mniej problem ten jest nadal analizowany przez nasze zespoły i jeśli tylko pojawią się dodatkowe informacje na pewno o tym poinformujemy. W tym celu warto śledzić główny wątek na forum - Pad nie działa w trybie online - PC, oraz oficjalną tablicę Trello gry EAS FC 26, ,gdzie również znajdziesz informację na temat analizowania problemu związanego z zapamiętywaniem ustawień.
We wcześniej wspomnianym wątku znajdziesz również tymczasowe obejścia tego problemu z kontrolerem zaproponowane przez społeczność forum:
Tymczasowe rozwiązanie I
- przejdź w Konfikuracja> Profil> Usuń
- usuń Ustawienia osobiste i wyłącz grę
- podłącz pad za pomocą kabla
- przy ponownym uruchomieniu gry wykorzystaj tylko pad do zatwierdzania menu
- nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste
Tymczasowe rozwiązanie II
- Wejdź w ustawienia ekranu.
- Ogranicz FPS do 60 Hz.
- Włącz VSync.
- Wtedy kontroler powinien działać poprawnie.
W kwestii FPS i działania menu zauważyłem, że podobny problem pojawiał się u Ciebie również w poprzedniej edycji gry. Czy problem po pewnym czasie ustąpił czy udało Ci się go rozwiązać w inny sposób?
Jeśli dotychczas zostały przez Ciebie wykonane jakiekolwiek kroki mające na celu rozwiązanie problemu - daj nam znać jakie. Prześlij nam również plik DxDiag.
[Info] Jak wygenerować raport DxDiag
Odpowiadając na Twoje pytania zadane w otwierającym poście:
Premiera gry EA Sports FC 26 miała miejsce 26 września i jeśli nie korzystasz z niej w ramach EA Play to posiadasz pełnowartościowy (nie ograniczony czasem) produkt. Informacje na temat prac nad rozwiązaniem błędów w grze znajdziesz na oficjalnej tablicy Trello podlinkowanej wcześniej. Obawiam się jednak że nie jestem w stanie podać konkretnej daty. Nie jest mi również nic wiadomo na temat jakiegokolwiek zadośćuczynienia. Jeśli takie zostanie przyznane, odpowiedni komunikat i ewentualna nagroda pojawi się bezpośrednio w grze.
Kończąc, edytowałem tytuł Twojego postu tak by lepiej oddawał treść napotkanego przez Ciebie problemu, tak by inni użytkownicy forum mogliby na tym skorzystać. Edytowałem również treść Twojego postu usuwając z niego naruszającą zasady forum treść:
- Uwagi lub groźby prawne: Forum nie jest idealnym miejscem na takie rozmowy. Uwagi lub groźby prawne będą usuwane.
- xOlas7217 hours agoNew Veteran
a co z losowym crashem w 1 /2 połowie?
- EA_Kuba15 hours ago
Community Manager
Hej xOlas72
Informacje na temat prac nad tym problemem znajdziesz w tym wątku na forum.
Aby pomóc w analizie tego problemu, możesz odpowiedzieć w obecnym, lub w podlinkowanym wątku z poniższymi informacjami:
- Platforma: PC
- Kiedy i gdzie występują crashe? Podczas uruchamiania gry czy w konkretnym trybie?
- Komunikat błędu: Jeśli pojawia się jakakolwiek informacja o błędzie, zapisz ją i prześlij.
- Specyfikacja systemu: Dołączysz pełny raport DxDiag
About FC 26 Problemy techniczne
Community Highlights
Recent Discussions
- 6 hours ago
- 7 hours ago
- 7 hours ago
- 7 hours ago