Forum Discussion

Buildntt's avatar
Buildntt
Seasoned Newcomer
2 days ago

Perm ban?!

Dostałem według mnie niesłusznego permbana, 3 tygodnie temu miała miejsce sytuacja, dodał mnie na ea appie gracz, z którym grałem mecz w eafc26 i skończyło się na kilku wyzwiskach. Dostałem za tę sytuację bana na 7 dni i tę karę odbyłem, skończyła się około półtora tygodnia temu. Grałem przez ten czas w ea, ani razu nie złamałem regulaminu i dziś przyszła mailem informacja iż jestem permamentnie zbanowany w ea appie. Jest tam mowa, że to jest spowodowane wielokrotnym naruszeniem regulaminu, co jest nieprawdą, ponieważ jedyne naruszenie jakiego się dopuściłem, to to, które się skończyło zawieszeniem na 7 dni. Już abstrahując od moim zdaniem zerowego sensu banowania czy to na 7d czy to permamentnie za wyzwiska na prywatnym chacie, bo kara jest moim zdaniem wielce nie adekwatna do czynu. Problem z tym perm banem jest o tyle uciążliwy, że pomimo wysłania odwołania nie dostałem żadnej odpowiedzi, dodatkowo kontakt z supportem z mojego konta z banem jest zablokowany tak samo jak chat z konsultantem, nawet to forum jest wyłączone z użytku dla zbanowanego konta. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Pierwszą karę odbyłem w całości a po niej ani razu nie dopuściłem się złamania regulaminu. Jak mogę się ubiegać o jakieś rozpatrzenie czy też o to żeby ktoś sprawdził czy ten perm to nie błąd systemu itp. Ubiegam pytania/odpowiedzi: w obu informacjach o banach tj. 7d i perm, powód to jest JEDNA I TA SAMA WIADOMOŚĆ. Z taką różnicą, że dzisiejszy komunikat zawiera słowo "multiple" w kwestii łamania zasad. Co jak już mówiłem jest kompletną bzdurą.

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej Buildntt​ 

Rozumiem, że sytuacja jest dla Ciebie bardzo frustrująca.

Na forum nie mamy wglądu w historię sankcji ani w szczegóły sprawy i nie możemy cofnąć ani zmienić bana. Jedyną drogą w przypadku blokady konta jest oficjalne odwołanie do zespołu, który zajmuje się weryfikacją naruszeń.

Rozumiem, że wysłałeś już odwołania do zespołu zajmującego się weryfikacją blokady i zawieszenia. Za każdym razem niezależny zespół zweryfikuje historię twojego konta, nawet jeśli otrzymasz podobną odpowiedź. Jeśli uważasz, że Twoja sytuacja jest wynikiem nieporozumienia i posiadasz dodatkowe informacje, które nie zostały podane we wcześniejszych odwołaniach, wykonaj kroki opisane tutaj, aby skontaktować się z naszym zespołem odpowiedzialnym za pilnowanie przestrzegania Regulaminu EA.   

• Buildntt's avatar
    Buildntt
    Seasoned Newcomer
    1 day ago

Tak, złożyłem odwołanie ale odpowiedź jest negatywna (mój błąd bo napisałem że mam zablokowany tylko webapp a nie całą sprawę, chociaż teraz wysłałem drugie odwołanie) Jaka jest zasadność tego permbana skoro karę za złamanie regulaminu (pierwsze i jedyne) odbyłem. Jedyna aktywność na moim koncie jaka miała miejsce to zagranie fut champions gdzie zgłosiłem cheatera (znany cheat przez który nie można sterować zawodnikami) Druga sprawa to z jakiej racji została mi zabrana możliwość komunikacji z supportem ze zbanowanego konta? Jedyna droga żeby to wyjaśnić to ToS ale tam na odpowiedź czeka się bardzo długo, dla mnie jest to oczywista pomyłka, która jest frustrująca z uwagi na to że za jeden wybryk dostałem i odsłużyłem karę i wygląda na to że z automatu dostaje drugą. Czy jest jakaś opcja żeby ktoś z polskiego forum z administracji po wglądzie w to jak sytuacja wygląda pomógł mi, dając gdzieś wyżej znać, że taka sytuacja ma miejsce? Bardzo liczę na pomoc bo jak widać system nie jest perfekcyjny, jeżeli gdziekolwiek w ostatnim okresie po upływie pierwszej kary w jakikolwiek sposób naruszyłem regulamin, chciałbym wyjaśnienia, ale ToS takich wyjaśnień nie składa.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 hours ago

Buildntt​ 

Na forum nie mamy dostępu do historii sankcji, szczegółów decyzji ani danych dotyczących konta. Nie możemy też cofnąć bana, przyspieszyć sprawy ani przekazać jej „wyżej”. Decyzje w sprawach blokad podejmuje wyłącznie zespół odpowiedzialny za egzekwowanie Regulaminu EA.

Jeśli wysłałeś już drugie odwołanie i doprecyzowałeś sytuację, to właśnie ta droga jest właściwa.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 hours ago
1,273 Posts