Forum Discussion

ouazazazaz's avatar
ouazazazaz
Seasoned Newcomer
2 months ago

Problem z opoznieniem(delay) w grach online na PC z podlaczonym padem

Witam,

Chciałbym już zapytać czy dałoby radę coś z tym zrobić. Pierwszy tydzień, bez zastrzeżeń lecz po aktualizacji 1.0.3 wszystko sie zmienilo i mam 5 sekundowe opoznienie w kazdym meczu online. Zastosowałem się do każdych poleceń na PAŃSTWA STRONIE i jasne na chwilkę pomaga, ale potem jest znowu to samo i piłkarze reaguję z opóźnieniem w stosunku do ruchów na padzie. Poprzednio gdy ustawiałem VSync na 33% i skalowanie na 83 to było to grywalne, jedynie po stałych fragmentach gry był problem, ale po chwili znikał. Posiadam pada od PS5, który jest podłączony na kablu. Z każdą rozgrywką z innym graczem online tak się dzieje oprócz trybu Rush.

Próbowałem już naprawdę wszystkiego, mój komputer powinien wystarczyć na niskie wymagania, więc naprawdę już składam ręce i się poddaje. Odnośnie początku poprzedniego zdania eksperymentowałem z FPS'ami, Vsync, dynamicznym skalowaniem, Hz, w oknie w ramce, na pełny ekran - no dosłownie wszystkiego. 

Proszę mi powiedzieć co mam zrobić. Proszę Państwa obudźcie się i wymyślcie coś, bo naprawdę jest ciężko czerpać przyjemność z tej gry, jeśli większość czasu siedzi się w ustawieniach i poddaje mecze w Sezonach...

4 Replies