Forum Discussion

pioterOG's avatar
pioterOG
Seasoned Newcomer
1 day ago

Problem z wydajnością

Witam. Mam problem z wydajnością gry. Cały czas zmienia mi się ustawienie ograniczenia liczby klatek na sekundę. Nieważne czy wchodzę do meczu, czy restartuje gre, cały czas się zmienia to ustawienie, tak samo jak i synchronizacja pionowa. Nie wiem czy to jest powód tego, że gameplay jest bardzo opóźniony, ale jest to uciążliwe

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    15 hours ago

Hej pioterOG​ 

To, że limit FPS i synchronizacja pionowa same się zmieniają, zwykle nie jest przypadkowe - najczęściej coś nadpisuje ustawienia gry.

Najczęstsze przyczyny:

• Panel NVIDIA - jeśli masz tam ustawiony V-Sync albo limit klatek dla FC 26, sterownik będzie nadpisywał ustawienia z gry. W Panelu NVIDIA ustaw dla FC 26: V-Sync = Wyłączona, Tryb zarządzania energią = Maksymalna wydajność (i usuń ewentualny limit FPS)
    • GeForce Experience / nakładki
      Automatyczna optymalizacja potrafi zmieniać profil gry przy każdym uruchomieniu, dlatego wyłącz optymalizację w GeForce Experience.
    • Uszkodzony plik - przejdź w menu gry do Konfiguracja> Profil > Usuń i usuń Ustawienia osobiste a następnie utwórz nowe (nie zmieniaj nazwy pliku).

Daj znać: grasz na monitorze 60 Hz czy wyższym?

• ziapka21's avatar
    ziapka21
    Seasoned Traveler
    1 day ago

czy chodzi ci o to że twoi piłkarze tak jakby biegali z workiem cementu na plecach bo jak tak to też to mam jeśli nie to mam problem 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 6 hours ago
1,308 Posts