Forum Discussion

ANATOMYop's avatar
ANATOMYop
Rising Newcomer
3 months ago

Rivals - parę sekund opóźnienia, nie da się grać

Witam serdecznie, nie jestem w stanie grać meczów w RIVALS, pierwsze 3 minuty meczu jest w miarę ok, natomiast w okolicy minuty 5 meczu zaczyna się zabawa, wszystkie moje akcje na kontrolerze, np. podanie, jest oddawane po paru sekundowej obsuwie. Dotyczy to każdego ruchu, podania strzału, nie da się grać w ogóle, w przypadku utraty gola, wszystko wraca do początku i przez parę sekund niby działa, żeby za chwilę się zepsuć, analogicznie w przypadku gdy proszę o przerwę. Próbowałem stworzyć nowy skład, taktykę, grałem zawodnikami pierwszy raz, bawiłem się również opcjami graficznymi w grze, panelu Nvidia itp. Nadmienię, że inne tryby np. Battle SQ działa bez zarzutu (no może oprócz nachalnego utrzymywania piłki przez SI, ale nie o tym teraz). Gram na PC, internet po kablu - światłowód. Nvidia 5060, INtel i9. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie.

5 Replies

• sikora69's avatar
    sikora69
    Rising Newcomer
    1 month ago

Witam. FC26 nabyłem 10 stycznia na platformie Steam i zainstalowałem na PC. Do dnia 21 stycznia kiedy nastąpiło pobranie aktualizacji wszystko było ok. Od tamtej pory w meczach online tzn. Rivals i Sezonach nie da się grać ponieważ występują duże opóźnienia w działaniu pada. W trybie Rush działa dobrze. Próbowałem reinstalacji gry ale nie pomogło. Zainstalowałem grę na innym kompie, też  to samo. Dodam że w FC25 wszystko działa dobrze. Dlatego uważam iż powodem zaistniałej sytuacji jest wyżej wspomniana aktualizacja. Proszę o podjęcie kroków w celu naprawienia problemu, tym bardziej że zauważyłem jak dużo osób na tym i na innych forach uskarża się na ten problem. Nie po to płacimy jednak duże pieniądze za produkt z którego nie możemy w pełni korzystać. Pozdrawiam.

• elbendero85's avatar
    elbendero85
    Rising Novice
    3 months ago

EA_Kalina tu wina leży po Waszej stronie bo wszystko było dobrze do czasu ostatniego patcha od tego momentu pojawiły się lagi na PC w rivalsach. Także proszę nie męczcie ludzi, żeby szukali winy po swojej stronie, tylko naprawcie wreszcie tą grę. Wy nie robicie tego charytatywnie tylko ktoś Wam płaci i to nie mało za kupno niegrywalnej gry. To jest skandal. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Dzięki za DxDiag ANATOMYop​ 

Pierwsza sprawa – Twój laptop ma przełączaną grafikę (Intel UHD + RTX 5060). W DxDiag widać, że system potrafi w trakcie gry zmienić aktywny układ lub tryb oszczędzania energii. W Rivals, gdzie animacje są bardziej dynamiczne, takie przełączenie może dać efekt jak u Ciebie.

Druga sprawa – masz kilka wpisów LiveKernelEvent i BlueScreen 9f, które wskazują na krótkie „przywieszenia” sterowników, głównie tych związanych z kartą sieciową lub zarządzaniem energią. To też potrafi przeciąć na moment połączenie gry z serwerem i potem przywrócić je z opóźnieniem.

Na start zrób prosty test: zamknij FC, uruchom laptop ponownie z podłączonym zasilaczem, ustaw tryb zasilania na Najwyższa wydajność i w panelu NVIDIA upewnij się, że FC 26 ma wymuszoną kartę RTX. Dodatkowo sprawdź spójność systemu pod kątem błędów za pomocą kontrolera plików systemowych.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej ANATOMYop​ 

Dzięki za twój post oraz listę kroków, które masz już za sobą. Jeśli to nie problem dorzuć jeszcze swój aktualny DxDiag.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 13 minutes ago
1,327 Posts