Forum Discussion
13 Replies
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @icemystoo
Powiedz nam proszę jakie kroki zostały przez Ciebie dotychczas wykonane, aby problem ten rozwiązać. Zazwyczaj podobne problemy spowodowane sa przez blokowanie gry przez inny program na komputerze, lub sam system operacyjny.
- @EA_Kuba zaktualizowałem sterowniki , sprawdziłem aktualizacje win 10 , sprawdziłem wymagania gry , uruchomiłem ea app osobno poprzez administratora , sprawdziłem dirext x i virtual studio, poprzez nvidia dałem grze więcej uprawnien jak dostęp do karty wybranej a nie automat . sprawdzałem gre na steam decku ,tam się uruchamia ale na pc pojawia się apka i znika
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź @icemystoo.
Upewnij się zatem, że do do zapory sieciowej Windows oraz do programu antywirusowego na Twoim komputerze zostały dodane odpowiednie wyjątki.
Następnie uruchom EA app oraz grę jako administrator wcześniej modyfikując ustawienia kontroli konta użytkownika:
Jak włączyć lub wyłączyć funkcję Kontrola konta użytkownika - Microsoft Community
- @EA_Kuba sprawdziłem w zaporze , wszystko jest ok , używam antywirusa kaspersky i jak go wyłączyłem to dalej nic się nie zmienia , wyłączyłem funkcje kontroli i też to nic nie dało ☹️
tak to wygląda [edytowane przez EA_Kuba]
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @icemystoo
Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków.
Musiałem usunąć zamieszczony przez Ciebie link - jeśli chcesz przesłać nam filmik prześlij nam go w postaci linku do YouTube.
Prześlij nam proszę w takim razie raport DxDiag, możliwe że tam znajdziemy wskazówki. 🙂
- https://youtu.be/RdnMgVV6Cr8 tu jest to jak to wyglada
a tu dx diag
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź, przesłanie pliku DxDiag i filmiku @icemystoo
W pliku DxDiag znalazłem:
Nazwa zdarzenia: PCA2
Odpowiedź: Niedostępny
Identyfikator pliku CAB: 0Podpis problemu:
P1: NeedForSpeedUnbound.exe
P2: 1.0.6.24400
P3: Need for Speed™ Unbound
P4: Need for Speed™ Unbound
P5: Electronic Arts
P6: 100
P7: 0
P8:
P9:
P10:Wygląda na to, że zdarzenie to jest związane z uprawnieniami na komputerze. Na filmiku zauważyłem również, że pojawia się komunikat odnośnie uruchomienia programu jako administrator.
Znajdź proszę na dysku plik uruchamiający grę (z końcówką .exe), kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Właściwości. W zakładce kompatybilność znajdziesz funkcję "uruchom aplikację jako administrator". Sprawdź czy problem będzie pojawiał się z włączoną i wyłączoną opcją.
Ponadto sprawdź również czy problem pojawi się kiedy do komputera będzie podłączony jeden monitor.
- @EA_Kuba niestety ale zmiana uruchamiania nie przyniosła poprawy i sprawdzenie działania osobno na jednym jak i potem drugim monitorze także nic nie pomogło
About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 15 days ago
Język w nfs unbound
Solved18 days ago- 24 days ago