Od poprzedniego tygodnia mam wielki kłopot.Nie mogę nic udostępnić w galerii,ani zapisać w bibliotece.Nie mam żadnych modów ani cc. Wcześniej od czasu do czasu były z tym problemy,ale teraz nie mogę wcale zapisać ani udostępnić wybudowanych domków i parcel.Czy ktoś też miał taki kłopot i znalazł rozwiązanie? Bardzo proszę o odpowiedź.W simsach jestem głównie budowlańcem, choć przy ostatnich dodatkach wciągnęła mnie też rozgrywka,ale ostatnio zaczęłam przebudowywać parcele na światach i chciałabym móc je zapisywać.Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Za mało podałaś informacji i brak czytelnych zdjęć z gry . Przyczyn błędu związanego z wysyłaniem do Biblioteki/Galerii domów, może być wiele, na przyklad problem z związany z twoim internetem/routerem. Jeżeli używasz Wi-Fi to takie łącze jest niestabilne, lepiej używać stałego łącza.
Też jestem budowlańcem i przyznam, że nigdy nie miałam problemu z zapisywaniem domów do Biblioteki. Galeria może czasem mieć błędy, ale zazwyczaj po ponownym uruchomieniu gry wszystko wraca do normy.
Nie zawsze przebudowywanie oryginalnych parceli EA jest dobrym pomysłem, gdyż domy te mogą zawierać ukryte błędy (nigdy nie przerabiam domów.). Lepiej zburzyć taki dom i zbudować go od nowa.
Spróbuj też tych kroków:
Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA - https://help.ea.com/pl/articles/technical-issues/clear-cache/
Witam.Domy też zazwyczaj burzę,a potem buduję na czystej parceli.Jednak problem dotyczył nie tylko domów EA.Także budując na pustej parceli nie mogłam nic zapisać.To znaczy zapis gry był dostępny,ale przy próbie zapisu parceli w bibliotece,lub udostępnianiu w galerii następowało długie ładowanie,a potem jeden z komunikatów które umieściłam na dołączonym zdjęciu.Ponowne uruchomienie gry nie pomagało.Czyszczenie i naprawianie gry to dla mnie zawsze pierwszy krok.Potem sprawdzam w sieci czy nie istnieje inne rozwiązanie, i dopiero zgłaszam błąd dalej,na forum, lub na support.Błąd występował przez kilka dni,wczoraj w końcu udało mi się coś zapisać i udostępnić w galerii,i jak na razie problem nie powraca.Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.
Napisałam że sprawa załatwiona,okazuje się że tylko z zapisem w bibliotece,udostępnianie parceli i rodzin nadal niemożliwe,już się cieszyłam że naprawili błąd.Łącze mam szybkie i w innych grach nie ma żadnych problemów,więc już nie wiem co robić.
Mam bardzo podobny problem: parę dni temu stworzyłam w cas'ie rodzinkę, mogłam ją zapisać w bibliotece, ale udostępnić galerii już nie - wyświetla mi się identyczny komunikat jak tobie. W dodatku, gdy chciałam wprowadzić owych simów na parcelę i zacząć nimi grać, miałam ekran ładowania, po czym wracało mi do zarządzania światami i wyskakiwał taki komunikat (blad.png). Nie ważne ile razy od nowa wchodzę w simsy, non stop mam te same błędy, do tego, gdy najeżdżam na zamieszkane parcele, zamiast rodzin są zglitchowane niebieskie kwadraty. Mam nadzieję, że ktoś będzie wiedział, jak to naprawić...
Powodem błędu zapisu domu/rodziny do galerii może być przeładowana Biblioteka gry. Drugi powód to błąd wynikający ze starych zapisów gry. Jeżeli długo gracie na jednym zapisie gry, i zapisujecie grę według opcji "zapisz", lub/i "zapisz i wyjdź" oraz zapisujecie grę w trybie okolicy to te zapisy często psują grę. Grę zawsze trzeba zapisywać, gdy jesteście na działce i wedłig opcji "Zapisz jako".
W takiej sytuacji:
Wyczyść folder Tray (zrób to w Bibliotece gry) ze wszystkich domów oraz rodzin, w tym z domów i rodzin EA (może zostać w nim kilka najważniejszych rodzin/domów, ale nie więcej > w tym te, które udało się wam ostatnio zapisać do Biblioteki).
Zapisz grę według opcji "zapisz jako" i wyjdź z niej.
Otwórz folder rozgrywki - ścieżka: Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4 i do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np stara gra, lub przenieś ten folder na pulpit komputera
Włącz grę >uruchomi się całkiem nowa gra, wejdziesz do niej przez CAS, tam wybierz jakiegoś Sima i wybierz dla niego dom ( gdy będziesz wybierała Sima w CAS, wtedy otwórz opcje gry i zaznacz lub odhacz potrzebne do gry lub zbędne opcje, gdyż później gra tego nie czyta.
Gdy będziesz z Simem na działce, zapauzuj grę i otwórz Bibliotekę gry > usuń z niej wszystkie domy/rodziny EA.
Teraz zapisz grę według opcji "zapisz jako" i wyjdź z niej.
Wejdź do Dokumentów>EA i tworz ten nowy folder The Sims 4, a następnie obok otwórz stary folder gry.
Ze starego folderu gry skopiuj po kolei następujące foldery:
* folder Tray;
* folder saves > i zamień je z tymi samymi folderami w nowej grze.
Z powrotem włącz nową grę > powinnaś zobaczyć stary zapis gry i wszystkie swoje rodziny, oraz domy.
Wejdź do Biblioteki i spróbuj wysłać Simy/domy do galerii.
Jeżeli nadal będzie występował błąd to spróbuj przenieść domy na inne działki, następnie zapisz je do Biblioteki i wyeksportuj do galerii.
kittygirlpl nie przenosi się Simów w sposób, jaki pokazujesz na filmie.
Jeżeli chcesz przenieść z Simów z jednego domu do drugiego, to w trybie świata/okolicy klikasz na dom, w którym znajduje się ta rodzina, a następnie eksmitujesz ją > następnie wchodzisz do skrzyni rodzin, pobierasz stamtąd rodzinę i przenosisz ja do nowego domu. Tak przeniesiona rodzina zawsze zostawia meble w starym domu, więc zawsze ma wystarczającą ilość funduszy na zakup nowego domu.
Przed chwilą zapisałam jeden z moich domów oraz jedną rodzinę do Biblioteki, a następnie wysłałam je do Galerii > i nie miałam z tym problemu.
Oto kilka zdjęć :
Zapisywanie domu/rodziny do Biblioteki i wysyłanie ich do Galerii:
Dom w Bibliotece:
Dom w Galerii:
Rodzina > jeżeli znajduję się na działce to zawsze najpierw wysyłam ją do CAS, lub wychodzę do świata/okolicy, a następnie wybieram rodzinę ze skrzyni rodzin i edytuję ją w CAS> stamtąd zapisuję rodzinę do Biblioteki:
Rodzina w Bibliotece:
Rodzina w Galerii:
Eksmisja i przenoszenie Simki do innego domu:
Wchodzę do skrzyni rodzin i wybieram Simkę, którą przed chwilą eksmitowałam:
Chcę połączyć ja z jej siostrą i siostrzenicą, więc wybieram dom, w którym znajdują się tamte Simki:
Wchodzę na parcelę i jeszcze raz sprawdzam, czy rodzina się połączyła i dopiero na parceli zapisuję grę> według opcji "zapisz jako":
akurat tam na filmiku byłam już bardzo zdesperowana i próbowałam każdego możliwego sposobu, by wprowadzić tych simów. Nie mogłam ich umieścić na parceli od razu po zakończeniu tworzenia ich w cas'ie, bo ciągle mnie wywalało z powrotem na zarządzanie światami i byłam dosłownie zrozpaczona, bo już któryś dzień z kolei walczyłam z simsami, próbowałam wyłączyć mody itp. Nigdy tymi simami nie grałam, a moja skrzynia rodzin z niewiadomych przyczyn jest pusta :(
Po każdej aktualizacji gry wszystkie modyfikacje ze skryptami oraz niektóre CC są zepsute i trzeba pozbyć się z gry.
Nie wystarczy wyłączyć modów w grze, bo gra nadal je pamięta. Dlatego przed każdą aktualizacją trzeba wyjąc z gry folder Mods i nie wkładać go do gry, dopóki nie zaktualizujesz w nim wszystkich zepsutych modów/CC.
Zastosuj te kroki:
Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!). 2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery: - cache, - cachestr, - onlinethumbnailcache, - localthumbcache, 3. Jeżeli w folderze The Sims 4 masz pliki o nazwie: - lastException .txt, - LastUIException.txt - LastCrash.txt to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry. 4. Napraw grę w aplikacji EA. 5. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.
Ponadto jeżeli masz konto OneDrive to ono wybiórczo przechwytuje pliki programów z twojego komputera ( w tym niektóre pliki gry) i nie da się ich już odzyskać. Jedynym wyjściem jest zamkniecie takiego konta.
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 7 hours ago7,582 Posts