Forums
Featured Places
FUT CHAMPIONS
Witam, podczas meczu strzelam bramkę na 5:3 w meczu, po czym gra freezuje się na animacji cieszynki zawodnika który bramkę strzela, pokazuje trybuny po czym boisko z góry i gra się crashuje wychodząc do pulpitu. Gra nie jest zawieszona ponieważ mogę normalnie zakolejkować pauze, mogę przejść do pulpitu i internetu też nie wywala w tym czasie. Po wejściu do gry pokazuje mi ze się rozłączyłem i nalicza porażkę, ale w ludziach z którymi ostatnio grałem nie ma danego przeciwnika. Da się temu zaradzić, czy EA nie daje rady ogarnąć gry na PC i trzeba zmienic platformę gdzie mają mniej wywalone na stan techniczny? Bo spadki klatek po rozpoczęciu meczu na Ryzenie 7 5700x3d i rtx 4070 występują cały czas mimo zmiany ustawien graficznych2Views0likes0Comments"directx function get devieRemovedReason gpu rtx 2080 super"
jak w tytule odpalam grę nie minie pare minut i crashuje i wywala ten błąd, dodatkowo załączam zdj. Każda inna edycja działała bez problemów tu nagle owy się pojawia aktualizacje sterowników nie pomagają jak i również inne rozwiązania z poradników33Views1like1CommentFC26 - crashuje na PC
Jak w tytule gra crashuje bez informacji na temat błędu jak przy ALT + F4. Reinstall EAapp, Reinstall Gry, Naprawa javelin, reinstall javelin, uruchom jako administrator, izolacja rdzenia, wlaczania wylaczania vsync, zmiana ustawien graficznych. Nic z tego nie pomoglo.Solved5.6KViews8likes158CommentsGra nie zalicza osiągnięć
Witam i zgłaszam kolejny problem z grą. Otóż nie zaliczyło mi 3 osiągnięć: Spec od stałych fragmentów Styl gry + Strzał w dziesiątkę W trybie UT, konkretnie squad battles zdobyłem bramkę bezpośrednio z rzutu wolnego z użyciem Daniela Parejo, który ma styl gry "stałe fragmenty +" co powinno zaliczyć osiągnięcia "Spec od stałych fragmentów" i "Styl gry +". Dodatkowo zdobyłem dwie bramki podcinką przy pomocy Lewandowskiego, który ma z kolei styl "specjalista od podcinek +". Tymczasem osiągnięcia nie zostały zaliczone. Dodatkowo w ustawieniach mam wspomaganie strzałem ustawione na "precyzja" i włączony efekt wizualny dla tych strzałów, mimo zdobycia około 10 bramek, przy których efekt strzału precyzyjnego był ewidentnie widoczny, tego osiągnięcia również nie zaliczyło. Proszę o informacje czy wbicie powyższych osiągnięć wymaga gry w jakimś konkretnym trybie, czy w dowolnym, jeżeli dowolny to proszę o ich zaliczenia.17Views0likes1CommentBłąd CE-108255-1
Elo sprawa wyglada tak wbijam do ea fc 26 na ps5 jestem w niej 10 sekund i wyskakuje podany wyżej błąd. Po zaktualizowaniu gra działała kilka dni po czym bład się powtarza proszę i pomoc dzięki pozdro. Jeszcze dodatkowo błąd występuje tylko w tej grze pozdro siema elo.33Views0likes3CommentsXbox x Fc26
Witam mam problem fc 26 na Xbox x . Mianowicie gra mi się ciągle wyłącza nagle wyrzuca mnie z gry. Tracę przez to mnóstwo punków i coinsow . Nie wiem co mam zrobić dzieje się to tylko fc 26 w rivals . Wszystko spr polaczenie sieciowe ok konsola ok i dalej sie wyłącza . Gra staje sie dla mnie nie do zniesienia bo nie mogę rozegrać całego meczu . Proszę pomóżcie4Views0likes0CommentsNie dzialajacy web app fc26
Od poczatku gry fc26 nie dziala mi web app, gram na amazon luna na steamie, mam odblokowany rynek transferowy a aplikacja web app nie dziala wyskakuje komunikat "Logowanie niemozliwe obecnie wystepuja problemy z logowaniem ale pracujemy juz nad ich rozwiazaniem..." chce dodac ze na moje poboczne konta fc26 normalnie moge sie zalogowac na web app tylko na glowne konto nie moge wiec problem w koncie a nie sprzecie. Po wielu probach rozwiazaniu problemu przez pomoc ea juz chyba w niemocy kazali mi rozpoczac dyskusje tu na forum. Prosze o pomoc2Views0likes0CommentsFatalna optymalizacja i input lag – gra niegrywalna na sprzęcie za 30k zł!
Nie wiem, kto w EA testował tę grę przed premierą, ale EA SPORTS FC 26 to techniczna katastrofa. Na sprzęcie za 30 tysięcy złotych, który bez problemu ciągnie gry typu Cyberpunk 2077 w 4K, nie jestem w stanie utrzymać nawet stabilnych 60 FPS w tej produkcji — i to na najniższych ustawieniach graficznych. Po kilku animacjach lub przejściach do menu gra nagle zaczyna działać o 99% gorzej, jakby odpalał się jakiś "Ultimate temat" w tle — wtedy latencja skacze do 300–600 ms, a klatki spadają do 5–15 FPS, niezależnie od limitu FPS (30/60/90). Próbowałem dosłownie wszystkiego: reinstalacja gry, naprawa plików, downgrade i upgrade sterowników GPU, usunięcie/usługa GameInput od Microsoftu, wyłączenie wszystkich możliwych usług w tle Zmiana ustawień w NVIDIA control panel zmiana GPU na inny ŻADNE z powyższych nie pomaga. Nie ma żadnych aktualizacji optymalizacyjnych, żadnego komunikatu od EA, że problem jest znany lub rozwiązywany. To już nie jest frustracja – to brak szacunku dla graczy, którzy rok w rok płacą pełną cenę, a dostają produkt, który nie jest gotowy do gry. Nie zamierzam już wracać do tej gry, dopóki nie zostanie naprawiona. Zbieramy też grupę graczy, którzy mają dość bycia oszukiwanymi – rozważamy pozew zbiorowy przeciw EA za brak działań i powtarzające się problemy techniczne z każdą nową edycją. Naprawdę, to wstyd Spec PC (high-end, niegrywalne mimo tego): CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D MOBO: X670E (ASUS ROG Crosshair X670E Hero / MSI MEG X670E ACE) GPU: NVIDIA GeForce RTX 5090 32 GB (12V-2x6) RAM: 128 GB DDR5 (2×64 GB 6000 EXPO COOLING: AIO 360 NZXT Kraken 360) PSU: 1300 W 80+ Titanium Be quiet! Dark Power Pro 13 1300W) STORAGE: NVMe Gen4 2 TB (Samsung 990 PRO) + NVMe Gen5 2 TB CASE: Lian Li O11D EVO OS: Windows 11 Pro (najnowsze sterowniki chipset/GPU)113Views0likes5CommentsProblem z płynnością EA FC 26 na PC
Mam problem z płynnością ea fc 26 na pc. Czasami gdy odpale gre, działa ona bez problemu w 60 fpsach, a czasami po odpaleniu menu działa płynnie, natomiast po odpaleniu meczu zaczyna strasznie się zacinać, po wyjściu z meczu w menu również występują lagi. Dopiero czasami po wielu próbach odpalenia gry i testowego meczu na bota, jeśli nie gra nie laguje to mogę spokojnie pograć. Mam ustawienia wszystkie na niskie, wyłączony vsync i inne opcje typu dynamiczne skalowanie czy dynamiczne pasma włosów, samo skalowanie ustawione na 90, rozdzielczość próbowałem zarówno 1920x1080, 1600x900 jak i 1280x720 i w każdej występuje ten sam problem, w panelu nvidia wszystkie ustawienia pod kątem wydajności, wyłączony geforce experience, nie mam żadnych działających programów w tle. Gram na laptopie Asus TUF A15, więc też zawsze upewniam się że używam karty nvidia (w panelu również mam ustawione domyślne używanie RTX-a). Próbowałem również skorzystać z tipa, który mówi o wyłączeniu usługi gameinput ale nie pomogło. Wiem, że mój sprzęt raczej spełnia minimalne a nie zalecane wymagania, ale wystarczy mi w miare płynna gra (celuje chociaż w te 40-60fps) na najniższych detalach. Dodam, że z EA FC 25, która miała identyczne wymagania, nie miałem żadnych problemu z płynnością. Mój komputer: -Ryzen 7535HS -RTX 3050 4gb -16 gb RAM -dysk SSD 1TB (400gb wolnego miejsca) -Windows 11 na bieżąco aktualizowany -zawsze gram na laptopie podłączonym do zasilania -do komputera podłączone są myszka roccatt burst, klawiatura kfa stealth03 i kontroler od xboxa firmy powerA -gram na monitorze xiaomi g27i105Views0likes4CommentsKupowanie EA FC 26 na PC nie ma sensu.
Witam, już drugą lige weekendową z rzędu grając na PC trafiam na cheaterów, steruje 1 zawodnikiem on sobie strzela brameczki i wygrywa mecz, jakie to urocze że w 4 z 15 meczy dostaje takiego gagatka i zrobienie 11/12/13/14/15 wygranych graniczy z cudem , w Rivals na wysokiej lidze czy w drafcie to samo. Może jeśli EA nie ma zamiaru nic z tym robić to poprostu nie grać na PC, edycja ultimate 400zł + jakies 2k na FP i grać się nie da, normalnie firma jak gameforge pod względem stosunku do graczy. może jakis community menadżer lub admin odpowie co ma na swoją obronę, prosze o komentarz i bump dla zasięgu, niech wkońcu zobaczą że zawodzą graczy na każdej linii.20Views0likes0Comments
About EA SPORTS FC™
Kochasz piłkę nożną? Dołącz do społeczności i porozmawiaj o swojej pasji do serii EA SPORTS FC™, Ultimate Team™ i nie tylko.