Forums
Gole z rożnych.
grając w Rivals/wydarzenia na żywo/squad battles przez ostatnie miesiące nie da się strzelić gola z rożnego. Literalnie raz udało mi się to zrobić, ale to głównie zasługa przeciwnika, który wyszedł bramkarzem. Gdy bramkarz jest na linii nie ma praktycznie żadnej możliwości strzelenie gola, bo albo bramkarz obroni(co jest w sumie dosyć realne) albo w większości przypadków gdy piłka leci w okienko albo w dolny róg zawsze ale to zawsze obrońca wybiją ją tuż z linii czasem w bardzo ekwilibrystyczny sposób(np tzw szczupakiem) co jest naprawdę frustrujące. Nie chodzi mi przecież o to, żeby każdy różny zamieniać na bramkę ale naprawdę na 1000 rożnych(bo myślę, że tyle ich już było 1 bramka to trochę mało) i ten realizm jest tutaj naprawdę równy zeru. I wcześniej przed aktualizacjami było to normalne nie wiem raz na 20 rożnych jakiś wpadł może częściej ale teraz tak na prawdę wrzutka z rożnego to pewny kontratak/kolejny rożny albo piątka, bo niestety na pewno nie gol. A patrząc jak często w prawdziwej piłce po rożnych padają bramki można się za głowę złapać.2Views0likes0CommentsRozgrywka FC26
Może mi ktoś wytłumaczyć, najlepiej z EA, w jaki sposób dzialaja podania i odbiory w tej grze? Wlasnie grałem mecz, w ktorym 70% podań nie dochodziła celu, tylko dochodziła do przeciwników, dodatkowo, to juz jest przesada, że kazdy odbior kończy sie piłką tak czy siak (mimo odbioru) u przeciwnika. Nie mowie ze kazdy mecz tak wygląda, ale ¾ meczy jest awykonalne do wygrania przez głupawe podania mojej drużyny, ktore idą do przeciwnika, albo odbiorami, ktore tez idą do przeciwnikami. Tak sie nie da grać. Juz pomijam tą głupotę ze przeciwnik kopie w mojego gracza piłkę, a ten zamiast to przyjąć, albo chociaz zeby odbiło sie w strone sojusznika, to tak czy siak idzie do przeciwnika, za każdym razem odbija sie w dziwny sposób i leci do twojego przeciwnika. EA, o co chodzi? Jest tak od początku FC26 i jest tragedia, wiele osob to zglasza, ba, nawet pro Playerzy to widzą. Dlaczego to nie jest naprawione?2Views0likes0CommentsProblem z zawodnikami koncepcyjnymi
Mam problem z wyszukiwaniem zawodników koncepcyjnych. Chce sobie zrobić skład i np. jak chce znaleźć zawodników koncepcyjnych z Serie A: widzę 2 strony zawodników i jak chce dać na 3 to pokazuje mi że wystąpił problem z połączeniem z serwerami i wywala do menu - w premier league widzę tylko Hallanda pomimo że wyszukałem wszystkich zawodników koncepcyjnych. Co mam zrobić???10Views0likes0CommentsDelay/Lagi?
Mam dziwny problem a mianowicie jak zaczynam grać mecz to wszystko chodzi normalnie ale po chwili wydaje sie jakbym mial delay Grając z kolegą okazalo sie ze w meczu jest juz 21' a u mnie dopiero 15' Co mogę zrobić w takiej sytuacji, połączenie internetowe mam bardzo dobre i gra sama w sobie też nie laguje więc nie do końca wiem co moglbym zrobić aby zaradzić temu problemowi7Views0likes0Comments- 7Views0likes0Comments
Nie mam punktów za wygrany mecz - Sezony
Kolejny raz wygrywam mecz i przeciwnik się rozłącza, co skutkuje brakiem punktów¡!!!!! To jest żenujące ostatnio miałem tak 3 razy z rzędu wygrywam 3:0 i boom, bez punktów, dopiero jak przegrałem, to oczywiście straciłem punkty!!!! Jak ja mam w to grać, ja celowo teraz teraz nie strzelam bramek, żeby wygrać, tj. patologia w tej grze. To trwa od dłuższego czasu! Nie możecie poprawić algorytmów, że jak ktoś prowadzi 6:0 i następuje rozłączenie w 80 minucie, to raczej nie on przerwał grę.... Ja już tracę cierpliwość do tej cholernej gry!!!! Ja chcę się cieszyć grą, a ostatnio to mam same nerwy i rzucam padem ze wściekłości!!! Naprawcie to w końcu !!!!9Views0likes0CommentsDziałanie gamepada podczas gry Fut champions
Witam w fut champions natrafiłem na gry gdzie mój pad przestał działać i pisze ze nie uczestniczę w grze i tak straciłem dwa winy zmiana pada podczas meczu też nie zadziałała. Żądam wyjaśnienia o co biega jak nie to proszę zwrócić mi dwa mecze lub odpowiednia rekompensata powinna podziałać. Jeżeli do mojej prośby nie przystawicie to ja zgłosze komu trzeba a mam dobre znajomości12Views0likes1CommentWyrzuca z ultimate team ps5
Problem jest taki ze mam 6/7 meczy zeby ukończyć grupę gauntlet i co wygrana albo przegrana po meczu wyrzuca mnie z ultimate team resety internetu konsoli wifi wszystko zrobione nawet na internecie z telefonu tez wyrzuca w rivals meczach towarzyskich squad battles tego błędu nie ma32Views0likes1CommentTypowe
Walenie głupa, jakby ktoś miał focha, że przegrywa. A myślę wszystkim ręce opadają i krew się gotuje z innych powodów. Te nienaturalnie lecące piłki, odbiory, przechodzenie jak przez ducha. A niektóre rykoszety naprawdę mają znamiona cudu. Po nich praktycznie zawsze mój przeciwnik ma gotową kontrę. Żeby było śmieszniej to cała obrona ustawiona nisko plus wszyscy jako obrońcy nie są w obronie obecni! W rivals jakoś można czasem nadrobić. Ale mistrzostwa i turnieje do zapomnienia33Views1like0CommentsProblem: EA Sports FC 26 – slow motion / ścinki podczas meczu (PC)
Sprzęt: - CPU: Intel i5-13500H - GPU: RTX 3050 4GB Laptop - RAM: 16 GB - Dysk: SSD NVMe - Monitor: zewnętrzny przez HDMI (60 Hz) Objawy: - gra działa normalnie przez chwilę - potem pojawia się „slow motion” (spowolnienie gry) - po wciśnięciu pauzy działa płynnie przez kilka sekund - potem znowu to samo - w menu jest OK, problem głównie w meczu Co próbowałem: - ustawienie GPU na wysoką wydajność (RTX zamiast Intel) - reinstall sterowników NVIDIA (clean install, wersja 595.97) - ustawienia w NVIDIA Panel (max performance, low latency itp.) - Process Lasso (wyłączenie E-cores / CPU affinity) - zmiana DirectX 12 → DX11 - różne ustawienia grafiki (low / medium / high) - fullscreen vs okno - czyszczenie systemu i miejsca na dysku - zmiana ustawień pamięci wirtualnej - restart shaderów - brak aplikacji w tle Dodatkowe info: - temperatury OK (~70°C GPU) - inne gry (np. NBA 2K26) działają idealnie - problem pojawił się nagle, wcześniej działało dobrze Czy ktoś miał podobny problem i znalazł rozwiązanie?96Views0likes9CommentsNie dostałem żadnej nagrody za oglądanie finału fc pro 26 bundesliga
Wczoraj obejrzałem ten finał jak i dzisiejszy bundesligi fc 26 na youtubie, bo wymaga połączenie pomiędzy kontem youtube and kontem ea, ale niestety nie otrzymałem żadnej nagrody, a potem wszedłem sprawdzić na ultimate team, czy faktycznie dostałem, jednak (jeszcze) żadnych nagród nie otrzymałem. Czy mam jakikolwiek szansę na nagrodę, o ile w ogóle będzie to możliwe ?65Views0likes3CommentsUltimate Team - wysoki ping (100-150+)
Cześć, od kilku tygodni, w trybie Ultimate Team mam ping na poziomie 100-150 wzwyż. W innych grach nie mam żadnego problemu. Resetowałem ustawienia sieciowe. Na PC korzystam poprzez kabel LAN. Próbowałem różnych wskazówek z pootwieranych już wątków i cały czas nie wiem co może stanowić problem. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.51Views0likes2CommentsProblem z wejściem do UT
Od wczorajszego dnia, kiedy wchodzę w tryb UT wyskakuje mi ten komunikat. Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem gre. Zrobiłem też restart routera. I nic dalej wyskakuje to samo. Proszę o pomoc w naprawie bądź informacje co spowodowało ten komunikat.Solved115Views0likes7Comments
About EA SPORTS FC™
Kochasz piłkę nożną? Dołącz do społeczności i porozmawiaj o swojej pasji do serii EA SPORTS FC™, Ultimate Team™ i nie tylko.