Forum Discussion

LoneWandererPL's avatar
LoneWandererPL
New Rookie
5 months ago
Solved

Teleportowanie się ludzi, lagi, spadki fps

Problem wielokrotnie poruszany ale nic nie pomaga i ręce opadają patrząc, że podczas open beta nie było takich problemów. W żadnej grze nie miałem takich problemów jak tutaj.

Teleportowanie się ludzi, efekt slow motion, spadki fps z 60 do 20 w mgnieniu oka, opóźnienia w reagowaniu na klawisze. Jedyne(!) tryby w których doskwiera mi ten problem to Podbój i Eskalacja, nie ważne jaka mapa, ważne za to gdzie na tej mapie akurat się znajduje. Spawn? Zero problemów ale im bliżej środka mapy (jako przykład Dolina Mirak, okolice B/D) tym gorzej, a na punkcie już najgorzej.
 W tych chwilach towarzyszą mi nieodłącznie ikony w lewym górnym rogu które przesyłam w załącznikach.

Specyfikacja komputera
AMD Ryzen 5 5600
RTX 4060 8gb
12gb RAM 2400Mhz

Gra zainstalowana na dysku SSD
Ping w granicach 40
Wyłączone udostępnianie danych o rozgrywce
Zmieniany priorytet na wysoki
Ustawienia najniższe
XMP w biosie aktywowane
Robiłem już plik user.cfg

Ludzie pomóżcie, w Armie 3 nie mam takich problemów jak tutaj i już mi ręce opadają 

• UWAGA PRZEŁOM
    Żałosne że EA i DICE wydają tak niezoptymalizowane badziewie z bardzo poważnymi problemami i wrzucają do tego time nudge w grze za 300zł. Na dzień dzisiejszy problem został naprawiony. Zapomniałem w biosie ustawić XMP oraz zasugerowałem się po czytaniu reddita na ustawienie czegoś czego nigdy nie robiłem, bo właśnie to ustawienie sprawiało problemy czyli ZABLOKOWAĆ KLATKI NA WYSOKOŚCI 60FPS. Grałem na podboju i eskalacji bez żadnych problemów.
    Jeśli problem nie będzie się pojawiał przez kilka następnych meczy/dni, oznaczę to jako rozwiązanie.

KUP WIĘCEJ RAMU BIEDAKU, NAJLEPIEJ SZYBKIEGO a potem wrzuć user.cfg, odpal XMP i zablokuj klatki na 60fps. Jakby było mało gimnastyki z Secure Bootem

9 Replies

• Melita123xxx's avatar
    Melita123xxx
    Rising Novice
    5 months ago

Mam to samo ,na razie dałem sobie spokój z tą grą niepotrzebnie człowiek się wkurza,chętnie bym zwrócił im tą grę dopóki nie ogarną tego syfu

• Gorgeed's avatar
    Gorgeed
    Seasoned Newcomer
    5 months ago

Ten sam problem miałem. w skrócie sama gra potrzebuje 10-14 GB pamięci ram więc masz za mało przez co procesor i dysk się dławią próbując na bieżąco wczytać mapy. Proste klaseyczne rozwiazanie Wincej RAMu

• LoneWandererPL's avatar
    LoneWandererPL
    New Rookie
    5 months ago

Ram zamówiony i zobaczymy czy cokolwiek to zmieni. Z ciekawości spytam, czy sensowniej będzie mi zamienić stary żeby było 16GB 3000Mhz, czy lepiej dołożyć żeby wyszło 28GB 2400Mhz

• **bleep** prawda a nie wiecej ramu. Lagi sa przez TIme nudge i oficjalne 60 hz serwery,  NA tych 30 hz od spolecznosci wszystko jest git, niezaleznie od trybu gry i ilosci graczy.  Z tym, ze zabrali exp, takze Jak zrobic progreess skoro na oficialnych serwerach skazcze time  nudge i procz nabyciu kolejnych nerwow to nic sie na tych serwerach nie da, a na nieoficjalnych exp dla modyfikacji broni jest wylaczony... Czekam pare dni, jesli sie nie poprawi, robie refund i zgloszenie sprawy do rzecznika praw konsumenta - poniewaz to co ostatnio robi ea z ta gra sprawia, ze czuje sie poprostu oszukany, a0 odp od supportu jeszcze bardziej poglebia ta flustracje

• LoneWandererPL's avatar
    LoneWandererPL
    New Rookie
    5 months ago

Właśnie no, 16gb ram zamontowane i dalej tak samo. Więc EA i DICE muszą to ogarnąć a nie olewać temat. Zapłaciłem 300zł za to żebym ja miał problem na który nie ma rozwiązania a inni dziwnym trafem nie mieli żadnego

• UWAGA PRZEŁOM
    Żałosne że EA i DICE wydają tak niezoptymalizowane badziewie z bardzo poważnymi problemami i wrzucają do tego time nudge w grze za 300zł. Na dzień dzisiejszy problem został naprawiony. Zapomniałem w biosie ustawić XMP oraz zasugerowałem się po czytaniu reddita na ustawienie czegoś czego nigdy nie robiłem, bo właśnie to ustawienie sprawiało problemy czyli ZABLOKOWAĆ KLATKI NA WYSOKOŚCI 60FPS. Grałem na podboju i eskalacji bez żadnych problemów.
    Jeśli problem nie będzie się pojawiał przez kilka następnych meczy/dni, oznaczę to jako rozwiązanie.

KUP WIĘCEJ RAMU BIEDAKU, NAJLEPIEJ SZYBKIEGO a potem wrzuć user.cfg, odpal XMP i zablokuj klatki na 60fps. Jakby było mało gimnastyki z Secure Bootem

• mozesz miec i 100 gb ramu i nic to nie da, jest pelno tematow o tym .. pozatym xmp nie kazdy moze sobie wlaczyc bo to zalezy juz od plyty glownej i biosu  / zreszta nie kazdemu to pomoglo jak zmienil (czy wlaczyl,  jeden ch***) .. eh

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 days ago
227 Posts